Hem > Forum > Hopplöshet > Hjälp, behöver råd

Hjälp, behöver råd

Visar 3 inlägg - 1 till 3 (av 3 totalt)
2
 • Hej. Jag sitter lite i en rävsax och vet inte hur jag ska lösa mitt problem. Jag har en psykisk diagnos som gör varje dag lite jobbigare än för andra. Jag har speciella arbetsområden som är anpassade för de ramar jag ska hålla mig inom och min arbetsgivare får ekonomiskt stöd pågrund av det. Dom får inte heller utsätta mig för stress och jag har stort behov av struktur. Jag har snart jobbat i två år, kankse mer, minns inte. Men om och om igen så glömmer mina kollegor och arbetsgivare mina gränser och håller inte alls det regler vi har kommit överens om. Jag vet inte om jag orkar längre. Detta stället gör mig galen och jag blir bara sjukare.

  Men här blir de problem. Jag fick detta jobbet genom hjälp från en jobbcoach och då började jag som praktikant och hade sen turen att bli anställd. Men nu har jag inte kvar min coach och jag är för sjuk för att söka jobb som vem som helst. Jag har inte självförtroende att gå på intervju och säga att de är mig dom ska anställa. Jag vågar inte heller säga upp mig pågrund av ekonomiska skäl och jag får ju inte heller stämpla om jag går av egen vilja. Vad ska jag göra. Jag vill inte jobba kvar, men vågar som sagt inte sluta och riskera att bli utan jobb och försätta mig i en situation jag inte kommer klara. Va fan ska jag göra, har varit sjukskriven i olika perioder sen jag fick detta jobbet, så vågar inte komma med de dåliga nyheterna att bli sjukskriven ännu en gång. Mår så jäkla dåligt. Jag bedövar ofta mina känslor med lugnande, men vet inte om jag tar för ofta, för känns som jag får någon form av abstinens dom dagar jag inte tar det. Känns som jag gör mig illa på många sätt.

  Avatar

  Jag tycker detta låter allvarligt och lider med dig! Jag själv är oförmögen att jobba och jag mår bara sämre av det. Mitt problem har alltid varit att försöka övertyga läkare och förs.kassa om att jag far illa av att jobba och har tom svårt att ta mig till en arbetsplats varje dag. Jag är helt slut efter att ha utfört ett enda ärende som tar en timma. Det kan vara att åka och handla (som idag) jag har ryggvärk, ont i nacken och yrsel, av alla ljud, lukter trängsel och värme i kollektivtrafiken mm från idag. Skulle behövt gjort ett viktigt ärende till idag, men jag förmådde mig bara inte. Sist jag pressade mig fick jag influensa och var sjuk i 10 dagar. Jag har precis hämtat mig från det.Jag klarar inte att pressa mig.Jag kan alltså knappt ta mig till ett jobb till att börja med. Och sedan har jag svårt att orka eftersom jag både lider av utmattning, ångest, överkänslighetsreaktioner av ljud, ljus, lukter, dålig luft, plus smärtor i kroppen som gör det svårt att sitta och stå. I mitt fall handlar det om ”enkla jobb” eftersom jag saknar utbildning, och jag har valsat runt på otaliga arbetsplatser och inte klarat ett enda av dessa. Ofta fått höra att jag inte är tillräcklig. Men jag förstår om du vill fortsätta jobba fast på dina villkor av vad du klarar, som att du får struktur och slipper stress? Kan du få en ny coach? Kan du ta upp det med t ex en arbetspsykolog eller liknande? Som du har det nu kan du inte fortsätta! Har du regelbunden kontakt med vården?

  Trådstartaren

  Hej och tack för att du tog dig tid att läsa och skriva till mig. Jag beklagar att även du har liknande problem i din vardag. Jag blir också väldigt trött efter ärenden som att handla. Och får ont efter de mesta, speciellt av att städa i hemmet.

  Jag jobbar på lager, men det är en stressig miljö även om det inte alltid blir jag som tar dom värsta uppgifterna. Men när jag började där så hade jag dock press av försäkringskassan att jag var tvungen att hitta jobb inom en viss tid, och de ledde till att jag gav allt jag hade på detta stället, ville visa att jag var värd att anställa efter min praktik. På ett sätt var det bra, för jag fick så mycket beröm. Jag växte lite och jag fick ta en hel del ansvar då jag var duktig och noga. Men planen var egentligen att jag skulle arbetsträna.. dvs jobba i lugn takt och hitta en bra balans. Jag blev ganska snabbt tagen för given och utsatt för saker ingen anställd ska behöva bli utsatt för, och speciellt inte någon med min problematik. Jag kan inte få tillbaka den coach jag hade, kankse någon liknande men är som sagt rädd.

  Jag har kontakt inom vården och ska börja gå i MBT terapi nu. Tidigare har jag jobbat 50% men trappat upp till 75% någon dag i veckan. Men nu i samband med terapin så blir de bara 50%. Dock känner jag just nu att jag inte vill gå tillbaka på fredag när jag ska jobba nästa gång. Jag har haft spänningshuvudvärk eller migrän det senaste. Illamående och febrig varje kväll, oro ångest och depression kan ge fysisk obehag också har jag märkt. Ush.

Visar 3 inlägg - 1 till 3 (av 3 totalt)
2

Du måste vara inloggad för att svara på denna tråd.

Vi har gjort en säkerhetsuppdatering på Mind forum som innebär att logga in-förfarandet har ändrats. Du kommer i samband med att du loggar in få ditt lösenord skickat via e-mail.

Vissa användare kan för närvarande uppleva att inloggningen tar lång tid. Vi jobbar på problemet och hoppas att kunna åtgärda detta inom kort.