Hej

Visar 3 inlägg - 1 till 3 (av 3 totalt)
2
 • Avatar

  Hej.

  Jag är en man på 48 år. Har precis fått reda på att min fru vill skilja sig. Jag jobbar hemma pga covid och har nog under denna tid gått in i en depression. Jag är väldigt rädd för att bli ensam och rädd för att kanske inte klara mitt jobb. Rädd för självmordstankar som kommer. Blir arg på mig själv för att jag inte tar tag i min hälsa men inser att jag är sjuk.
  har någon tips om var man söker hjälp i Stockholm?

  Du har kommit till insikt att du inte vill må som du gör och vill göra något åt det, det tror jag är första steget till att kunna bli fri från det plågsamma lidandet som psykisk ohälsa medför, och kunna må bra igen. Synd med ditt äktenskap förresten. Fast det är inte lätt att fokusera på någon annan person och se deras behov när man inte ens kan hantera sin egen situation. Ju tidigare man söker hjälp desto bättre förutsättningar att få en behandling som hjälper fortare. Oftast är den första kontakten via ens vanliga vårdcentral. Om du har starka och återkommande tankar om att avsluta ditt liv ska du alltid ringa 112, eller ta kontakt med en psykiatriska akutmottagning. Om du tror det är jobbrelaterat kan man även kontakta företagshälsovården om ni har en sådan kopplad till arbetsplatsen. Det är även deras skyldighet att hjälpa dig.

  Hoppas du tar tag i ditt mående, och att du får en snabb och bra hjälp. Skjut inte upp det för länge. 💜

  Avatar

  Håller med föregående talare. Verkligen tråkig och jobbig situation du hamnat i ovanpå det här med Corona.

  Jätte starkt av dig att du tänker i dom banorna att du vill skaffa hjälp. Har man levt länge med sin partner så känns det jobbigt att bli ensam. Det är helt ok att känna sig rädd.

  Men när en dörr stängs, öppnas en annan. Du kommer klara dig igenom detta. 🙏💖

Visar 3 inlägg - 1 till 3 (av 3 totalt)
2

Du måste vara inloggad för att svara på denna tråd.