Hem > Forum > Hopplöshet > Gör bara fel hela tiden

Gör bara fel hela tiden

Visar 8 inlägg - 1 till 8 (av 8 totalt)
7
 • Hej! Jag är helt ny här men behövde någonstans att vända mig.

  Jag är förlovad med mitt livs kärlek men är i situationen där hen inte mår bra. Låt oss kalla hen för X. Anledningen till att X inte mår bra är många men i det vardagliga så har X svårt för bakterier vilket gör att X hela tiden är stressad samt behöver hålla rent omkring sig. Jag förstår att det är jobbigt för X och försöker att ändra på mina vanor för att det inte ska framstå några ångestframkallande situationer men ibland så gör jag fel. Det tär verkligen på våran relation och jag vet inte längre vad jag ska göra.

  Att jag någon gång kommer att göra fel är svårt att hjälpa men jag vet inte hur jag ska kunna lugna ner situationen när X får en ångestattack. X vill att jag ska lösa situationen som jag har skapat men när jag inte vet hur så blir allt bara ännu värre. Det hjälper inte att säga förlåt eller försäkra om att det aldrig kommer hända igen, det enda som X frågar efter är att jag på något sätt ska lösa situationen så att det inte längre är äckligt. Antingen så kommer jag inte på vad jag kan göra eller så finns det ingen åtgärd, oavsett så blir utfallet att X mår jättedåligt, X är arg på mig och jag får skuldkänslor.

  Jag vet inte vad jag ska göra längre 🙁

   

   

  Hej,

   

  Jag är också helt ny. Jag känner att jag kan relatera lite till situationen då även jag upplever resonemang som kan te sig helt galna utifrån sett.

   

  En fundering, efter att ett av dessa äcklingstillfäĺlen har inträffat, händer det att problemet med en av de uppkomna situatonerna klingar av av sig själv med tiden? Kommer gamla äcklingsfall upp på dagordningen ett halvår senare t.ex.?

  Försöker bara först. Lycka till

  Knas… Har x sökt hjälp?

  Hej!

  Det första jag tänker på (pga egen erfarenhet) är OCD.

  Är din flickvän öppen för hjälp? Om det känns jobbigt att gå till en fysisk mottagning finns det professionella psykologer som jobbar med KBT-behandling via video. Jag fick själv hjälp på det sättet och kan varmt rekommendera det om hon/ni hittar en psykolog ni trivs med.

  Om din flickvän vill dela sina orostankar och sin ångest över detta med någon så finns t.ex. ångestvän.se

  Hoppas att det snart blir lättare för er båda. Önskar er allt gott!

  Jag skulle gärna vilja lägga till en sak och det är att du inte gör fel, även om det känns så när din flickvän får ångest.

  Hennes hjärna har förmodligen en extra känslighet i den del som kallas Amygdala. Orostankarna kring bakterier har fått så starkt fäste att hjärnan lärt sig fel, hennes hjärna tror att något är en verklig fara, när det egentligen är inbillat. Men hennes KÄNSLA är precis lika verklig som om det vore helt sant och därför blir reaktionen från henne så stark.

  Man kan säga att hennes hjärna behöver lära sig på nytt och det är en process som är fullt möjlig men de allra flesta behöver professionell hjälp.

  KBT går ut på att utsätta sig för det man är rädd för – men i många små steg och lagom dos. Om ni pratar med en psykolog kan även du få råd kring hur du ska hantera dessa situationer.

  Det är min varmaste rekommendation, för då får ni båda må bättre och vardagen blir inte lika fylld av stress, oro och konflikter ❤️

  Trådstartaren

  Först vill jag bara säga tack för att ni tar er tid, det betyder mycket!

  Det klingar av och gamla fall kommer inte upp igen som ångestattacker, däremot så kan det komma som exempel och argument på att jag inte är tillräckligt noggrann, att jag inte bryr mig eller inte kommunicerar tillräckligt när vi har en dispyt någon gång. Att jag inte förstår hur dåligt X mår.

  X har sökt hjälp förut men slutade efter ett samtal. Däremot så söker X upp psykologer nu som kanske kan hjälpa.

  X är något motvillig men förstår att något måste göras nu vilket jag tycker är ett jättebra steg i rätt riktning! Jag har föreslagit att prata med någon över videolänk men det var inte en bra idé tydligen. Dock så var det efter en situation så kanske är värt ett försök att någon annan gång föreslå det. Aldrig hört talas om ångestvän.se, det verkar ju jättebra!

  Trådstartaren

  Tack så mycket Pink! Det där var väldigt hjälpsam information ❤️ Ska försöka komma ihåg allt så kan jag prata med X om det. Det vore nog också bra som du skriver att jag kanske är med någon gång alternativt själv pratar med samma psykolog ensamt om det skulle fungera så. ❤️❤️

  Jag är otroligt glad att det jag skrev kunde hjälpa dig (er) ❤️❤️
  Tack för att du svarade, det är så fint när detta forum kan få leda till lite nytt hopp och hjälp på vägen!

  Lycka till vidare nu, önskar er allt gott❤️

Visar 8 inlägg - 1 till 8 (av 8 totalt)
7

Du måste vara inloggad för att svara på denna tråd.

Vi har gjort en säkerhetsuppdatering på Mind forum som innebär att logga in-förfarandet har ändrats. Du kommer i samband med att du loggar in få ditt lösenord skickat via e-mail.

Vissa användare kan för närvarande uppleva att inloggningen tar lång tid. Vi jobbar på problemet och hoppas att kunna åtgärda detta inom kort.