Hem > Forum > Hopplöshet > Extrem hopplöshet och suget efter vodka

Extrem hopplöshet och suget efter vodka

Visar 12 inlägg - 1 till 12 (av 12 totalt)
11
 • Jag har tentavecka men kommer inte på något att skriva. Det har aldrig varit såhär svårt heller utan har alltid kunnat komma på något, jag känner typ inte igen mig själv?

  Efter flera år på samma medicin har jag äntligen fått byta och har mått skit i snart en månad bara pga det men nu känner jag verkligen att jag håller på att tappa det. Det enda jag ser fram emot på dagen är vodkan och jag skäms så jävulskt över det.

  Det låter så sorgligt men jag vill typ att någon ska skada mig så jag slipper göra det själv. Och inte typ slå mig lite lagomt utan på riktigt skada mig. Jag orkar liksom inte skada mig själv längre, bara att göra det tar energi som jag inte har.

  Jag vet inte hur jag ska fortsätta och jag vet inte hur jag ska klara min tenta. Drunknar i ångest och hopplöshet och vill inte ha ont längre.

  Det låter för mig som att jag är precis där du är. Pluggar inte nu men har gjort. Nu vaknar jag upp på natten och känner mig som världens absolut sämsta människa. Trots utbildning och umgänge. Jag vill bara hälsa en flaska vodka och lägga mig i soffan. Ingen lust ingen ork. Konstant jävla panikångest.

   

   

  Trådstartaren

  Ja så har jag också. Sover i genomsnitt 4h per natt så det hjälper ju inte precis

  Verkligen inte. Hur länge har du haft såhär?

  Trådstartaren

  Till och från så länge jag kan minnas. Minns att jag började gå hos kurator i 4:an och är 20 nu, alla år däremellan har präglats av psykisk ohälsa

  Förstår. Kom själv i kontakt med psykiatrin pga panikångest och depression när jag var tolv. Är 32 idag.

   

  Trådstartaren

  Det verkar vara en ändlös spiral

  Absolut. Men det har inte varit ihållande så det går att bli bra. Sedan kan man ha viss risk för att insjukna igen. Men skulle någon sagt till mig för 12 år sedan att det fanns en sådan här sida så hade det nog hjälpt. Så tappa inte modet.

   

   

  nu känner jag ju inte dig. Men mycket låter som det jag gått igenom. Och vet du? Du behöver inte klara tentan. Du behöver få må bra. Och det är svårt att erkänna det. Men alla behöver sömn. Och får du bort alla krav så kanske sömnen blir bättre. Det handlar om dig. Du är bra som du är. Skit i tentan. Det handlar om EN tenta. 

   

   

   

   

  Trådstartaren

  Det kanske inte hjälper dig, men om det gör det så kom ihåg att du iallafall hjälpte mig lite idag. Det du skrev nu senast gav mig lite lugn, det löste såklart inget men lite lugn gav det mig iallafall. Tack <3

  Hej igen. Hur mår du nu?

  Tappar du sömnen för stressen så fungerar det inte, lägg tentan åt sidan och sov men försök låta bli vodkan för ångest 2 isf, Försök ta dig ut o gå, lyssna på podd tex för att skingra tankarna….

Visar 12 inlägg - 1 till 12 (av 12 totalt)
11

Du måste vara inloggad för att svara på denna tråd.