Hem > Forum > Hopplöshet > “det finns rätt hjälp att få” bullshit

“det finns rätt hjälp att få” bullshit

Visar 4 inlägg - 1 till 4 (av 4 totalt)
3
 • Avatar

  Jag går igenom alla trådar, jag förstår att man använder Mind för att skriva av sig det man tänker, men det vore kul om man någon gång kunde hitta ett svar som skulle kunna öppna upp mina ögon och leda till något bättre. Svaren är repeterande samma tips som inte hjälper mig, alla har sina anledningar varför dom mår som dom gör, jag vill hitta metoder som kan hjälpa mig men psykiatrin lyssnar inte, dom följer sin mall, säger åt patienten att testa medicinering och fast att jag har testat alla möjliga mediciner i höga doser i många år så tycker dom ändå att medicinering botar depression och inga andra metoder testas, för dom vill inte lägga mer tid på patienterna, det enda dom gör är att säga åt patienterna att ta antidepressiva, och vad händer om man vägrar följa den metoden? Jo dom har rätt till att tvångsmedicinera sina patienter och använda grovare metoder som kan skada hjärnan. Jag känner att det är bättre att jag ljuger och säger att jag mår bra för psykiatrin vill inte ge andra metoder än medicinering, dom säger att dom har många andra metoder men dom ger aldrig dom. “det finns rätt hjälp att få” är som ett fejkat slogan dom har.

  Vad har du testat hittills för metoder?

  Det du skriver känns väldigt sorligt.. samtidigt är det så verkligheten ser ut på något sätt.. Det känns som att allt handlar om pengar. Att medicin är en “enkel väg” att behandla patienter..

  På något sätt har samhället blivit skadat.. klimatet är kaos.. människor är kaos.. djuren utrotas..

   

  Klart människor blir deprimerade.. Hur fan ska en människa leva för att känna lycka? När allt är ur balans?

  Jag tänker på Greta Thunberg och hennes budskap… elefanten i rummet…

  Avatar

  “Det finns hjälp att få – för vissa”, känns mer sanningsenligt. Läser man på typ 1177 hur man ska stödja en person som har självmordstankar tror jag de skriver det som ett exempel: Det finns hjälp att få.

  Så man ska alltså söka hjälp när man mår dåligt. Sedan nekas en del då. Det är väldigt allvarligt. När man är så pass psykiskt dålig och skör och då blir nekad kan ju vara just droppen som får bägaren att rinna över.

  Avatar

   

  Tror man får göra mycket själv

  Läsa självhjälpsböcker
  kolla klipp osv

   

  Man kan i dagsläget inte förlita sig på vården, framförallt nu under corona o alla nerskärningar

  och eftresom du har dåliga erfarenheter borde du testa andra vägar, tex dom jag nämnde ovan

  eller

  meditation
  träna – endorfiner
  gå med i en grupp av nåt slag

  osv

   

   

Visar 4 inlägg - 1 till 4 (av 4 totalt)
3

Du måste vara inloggad för att svara på denna tråd.