Hem > Forum > Hopplöshet > Den totala maktlösheten

Den totala maktlösheten

Visar 2 inlägg - 1 till 2 (av 2 totalt)
1
 • Jag blev placerad i familjehem som 13 åring. Mina yngre syskon blev kvar , mellan mig och dom är det stor ålderskillnad.

  Är vuxen idag men kämpar med konsekvenserna utav det jag blivit utsatt för som barn. Nu har min ena syster sökt hjälp hos mig gånger flera. Skolan har gjort anmälningar till soc, även så jag. Min syster kom hem till mig blodig ett tag tillbaka, ringde direkt social beredskap. Det beslutades att min syster skulle stanna hos mig, dagen efter blev hon skickad hem igen trots att hon uttryckte stor rädsla. Jag har peppat henne att söka stöd hos de vuxna på skolan , systemet sviker henne och jag känner mig så totalt maktlös. Ser mig sig själv i henne, känner igen rädslan och allt vad det innebär vilket drar igång mig PTSD på högvarv.

  Vad ska jag göra när lagarna i vårt land är så starka för föräldrarna. Lagarna skyddar mer föräldrarättigheten än barnens välfärd. Känner mig totalt maktlös och det äter upp mig. Funderar på att kidnappa henne men förnuftet säger att det inte lär hjälpa situationen. Har ni några tips ? Skuldkänslor äter upp mig också, mycket känslor som snurrar och varken jag eller hon mår bra av allt detta.

  Hej! Ja, det är verkligen för jävligt att det är så. Fortsätt kontakta soc, var jobbig och envis om du orkar, skriv ner allt som händer med din syster. Fotodokumentera allt i form av skador etc. Fortsätt peppa henne att prata med vuxna i skolan.

  Lycka till!

  ❤️

Visar 2 inlägg - 1 till 2 (av 2 totalt)
1

Du måste vara inloggad för att svara på denna tråd.

Vi har gjort en säkerhetsuppdatering på Mind forum som innebär att logga in-förfarandet har ändrats. Du kommer i samband med att du loggar in få ditt lösenord skickat via e-mail.