Hem > Forum > Hopplöshet > Blir uttråkad av ett vanligt liv!

Blir uttråkad av ett vanligt liv!

Visar 9 inlägg - 1 till 9 (av 9 totalt)
8
 • Jag klarar inte av ett ”vanligt liv”, dvs att vara hemma och titta på TV på kvällarna som de flesta gör. Spelar ingen roll hur mysigt jag gör det hemma; jag mår dåligt och går ut och dricker öl.

  Psykiatrin kräver att jag är nykter för att jag ska få tillbaka min ADHD-medicin. Men hur ska det gå till, när jag mår så dåligt av att vara hemma?!

  Jag klarar inte av ett ”vanligt liv”, dvs att vara hemma och titta på TV på kvällarna som de flesta gör. Spelar ingen roll hur mysigt jag gör det hemma; jag mår dåligt och går ut och dricker öl. Psykiatrin kräver att jag är nykter för att jag ska få tillbaka min ADHD-medicin. Men hur ska det gå till, när jag mår så dåligt av att vara hemma?!

  Finns det inget mellanting? Vara hemifrån utan att det innebär alkohol? Såklart sätter covid och restriktioner köppar för vissa saker. Har du personer som du brukar dricka med som du kanske kan hitta på andra saker med?
  Låter också som en dålig spiral, bli av med ADHD-medicinen och behöva sitta hemma, känns som att psykiatrin borde hjälpa hitta aktiviteter för att underlätta att du har något att göra.

   

  Avatar

  <3 Det där tror jag det finns studier som har visat att personer med ADHD har större behov av stimulans? Ingen som jag känner med ADHD kan sitta och ha ”mysiga hemmakvällar” och kalla det för ett underbart liv. Alla klättrar på väggarna och ”vill ut”. En kompis till mig med ADHD brukar ”kallbada” och även köra ”hotyoga”, det har han sagt fungerar och lugnar honom till större chans för sinnesro.

  Förmodligen skulle jag få en ADHD-diagnos också om jag bara utreddes ordentligt. Kan uppleva det som ett inre tryck och att man liksom går runt och letar efter äventyr helst bakom varje hörn. Alternativt vara för trött och inte vilja göra något alls. Det är lite antingen det ena tillståndet eller det andra. När jag suttit på restaurang eller på krogen med folk och det blivit tråkigt har jag känt nästan panik och därför kunnat säga saker som: kan vi inte bara elda upp duken eller någonting? jag har så jävla tråkigt.

  Känner du att du har ett ”inre tryck” som pockar på?

  Trådstartaren

  Jag går ut ensam och dricker, är nyinflyttad och känner inte många här.

  Jo visst bör psykiatrin hitta på aktiviteter: ska skriva det till dem nu!

  Trådstartaren

  <3 Det där tror jag det finns studier som har visat att personer med ADHD har större behov av stimulans? Ingen som jag känner med ADHD kan sitta och ha ”mysiga hemmakvällar” och kalla det för ett underbart liv. Alla klättrar på väggarna och ”vill ut”. En kompis till mig med ADHD brukar ”kallbada” och även köra ”hotyoga”, det har han sagt fungerar och lugnar honom till större chans för sinnesro. Förmodligen skulle jag få en ADHD-diagnos också om jag bara utreddes ordentligt. Kan uppleva det som ett inre tryck och att man liksom går runt och letar efter äventyr helst bakom varje hörn. Alternativt vara för trött och inte vilja göra något alls. Det är lite antingen det ena tillståndet eller det andra. När jag suttit på restaurang eller på krogen med folk och det blivit tråkigt har jag känt nästan panik och därför kunnat säga saker som: kan vi inte bara elda upp duken eller någonting? jag har så jävla tråkigt. Känner du att du har ett ”inre tryck” som pockar på?

  Du har. Så. Rätt! Frågan är vad man ska göra åt det? Bara för att man får det bekräftat så är ju inte problemet löst!

  Jag går ut ensam och dricker, är nyinflyttad och känner inte många här. Jo visst bör psykiatrin hitta på aktiviteter: ska skriva det till dem nu!

  Då är det såklart extra svårt, någon form av sysselsättning borde Arbetsförmedlingen kunna fixa om du inte redan har jobb eller studerar såklart. Men det täcker bara upp en viss del av dagen. Kanske någon form av idrott, träning, kampsport etc.

  Avatar

  Kan du gå ut på krogen och dricka alkoholfritt? Eller blir suget för stort då?

  Trådstartaren

  Kan du gå ut på krogen och dricka alkoholfritt? Eller blir suget för stort då?

  Försöker du vara rolig eller?

  Trådstartaren

  Då är det såklart extra svårt, någon form av sysselsättning borde Arbetsförmedlingen kunna fixa om du inte redan har jobb eller studerar såklart. Men det täcker bara upp en viss del av dagen. Kanske någon form av idrott, träning, kampsport etc.

  Tyvärr saknas livslust, så det är inte så lätt!

Visar 9 inlägg - 1 till 9 (av 9 totalt)
8

Du måste vara inloggad för att svara på denna tråd.