Hem > Forum > Hopplöshet > Assisterad dödshjälp

Assisterad dödshjälp

Visar 3 inlägg - 1 till 3 (av 3 totalt)
2
  • Dödshjälp borde finnas för oss som vill inte leva mera. Vi förtjänar en säker, välförtjänt död. “One should die proudly when it is no longer possible to live proudly.” “The living is a species of the dead; and not a very attractive one.” Nietzsche Varför ska man leva i misär? Varför finns säker abort, men inte en säker väg för oss att dö? Vi riskerar att leva med handikapp om något går snett. 

    • Detta ämne redigerades för 3 månader sedan av en moderator. Anledning: på grund av att det innehåller uppmaning om brott

    Jag vill dö säkert och det kan man med dödshjälp, så jag är för det. Men svårt att dö för ”egen maskin” finns så mycket som kan gå snett och då kan man bli så pass illa däran att man blir helt beroende av att andra tar hand om en. Det får mig att känna panik… Därför lever jag hellre som jag gör nu även om livet plågar mig väldigt mycket. Om dödshjälp blir lagligt kommer enbart svårt kroppsligt sjuka personer (som har kort tid kvar) få det. Många har svårt att sätta sig in i att livet kan vara extremt plågsamt också när man mår psykiskt dåligt. När man sökt hjälp och inte fått det eller om insatserna man får inte hjälper kan det vara en mardröm att leva.

    Livet kan te sig så olika från en människa till en annan. Dom flesta går glada och tillfredställda genom livet, medans andra blir tvungna att bära på en förlamande ångest. Eller livslång depression. Jag hade en bror som efter många år med svår depression, ensam i ett mörklagt rum, till slut fick nog. Han tog en taxi ner till kajen och hoppade i, med en verktygslåda runt livet.
    Detta är ett bra exempel på hur det inte får gå till. Har någon prövat all hjälp som finns att få men lidandet består, då ska samhället ta sitt ansvar och erbjuda assisterad dödshjälp. Och inte tvinga människor som förlorat hoppet, att på egen hand söka utvägar som att kasta sig framför tåget, hänga sig i takkroken eller dränka sig, som i min broders fall.

Visar 3 inlägg - 1 till 3 (av 3 totalt)
2

Du måste vara inloggad för att svara på denna tråd.