Hem > Forum > Hopplöshet > Alkoholism och medberoende

Alkoholism och medberoende

Visar 3 inlägg - 1 till 3 (av 3 totalt)
2
 • Avatar

  Hej!
  I min familj är min pappa alkoholist, främst helger och högtider. Under min barndom har det varit jobbigt. Han är inte trygg. Han har blivit äldre och dricker inte lika mycket längre. Min bror är alkoholist. Mamma är djupt medberoende då hennes bror också är alkoholist. Droger och alkoholism finns i familjen. Jag har problem med att förstå att jag måste ta makten över mitt eget liv, alkoholister respekterar inte gränser. Gränslöshet och drogromantik. Alkoholism är en dold familjesjukdom. Allt kan se bra ut på utsidan men insidan är full av varierande grad av smärta. Tyvärr är det så att man som barn lätt anpassar sig till situation och accepterar att en förälder är missbrukare. Man hittar ett sätt.

  Hej Yellow Sygiru!

  Relaterar. Också uppvuxen med en alkoholiserad pappa. Att alkoholister inte respekterar gränser är så sant. Och den där svårigheten att ta makten över sitt eget liv och inte bli medberoende kan jag också falla in i. Det är otäckt att se sin förälder så sjuk i ett beroende och tvingas läsa av intaget varje gång man pratar med varandra. Är det framförallt så att din pappa och bror kontaktar dig i tid och otid som skapar en enorm stress för dig – om du vill säga? <3

  Avatar
  Trådstartaren

  Hej!

   

  Nu har jag inte varit i kontakt med min bror på länge, alltså träffat honom. Jag vet bara att det cirkulerar mycket alkohol i hans direkta närhet. Han är vuxen och jag kan inte ta ansvar över honom. Jag är orolig över hans mentala hälsa.

Visar 3 inlägg - 1 till 3 (av 3 totalt)
2

Du måste vara inloggad för att svara på denna tråd.