Toxiska relationer

Visar 1 inlägg (av 1 totalt)
0
  • Man säger ju att man minns människor mest efter känslan de gjorde avtryck med.

    Det är så märkligt när man får lite distans till toxiska relationer man varit i under flera år. Exempelvis min sk. bästa kompis. Jag ser liksom och påminns om kylan hon ständigt utsatte mig för. Föraktet. Hon tittade på mig med en äcklad blick. Jag hittade alltså en lika problematisk person som min dysfunktionella förälder – en tvillingsjäl till mamma. Den i särklass sämsta vänskapsrelationen som jag haft. Inget slår detta. Inte ens i närheten. Att ständigt känna att det man säger är fel, inte bra nog, inte duger, att man är dum och korkad. Fan vad jag inte saknar den upplevelsen. Det är väl någon form av motsats till hur vänskap ska kännas. Det var också så mycket hintar om både det ena och det andra. Minns att min pappa en gång sa till mig: men finns det ens nåt som du kan säga till henne som inte är fel, tycker hon? Näe, svarade jag.

    Den jag i 16 års tid diffust trodde var min själsfrände hörde av sig häromdagen. Jag svarade inte. Fick en sån stark förnimmelse av att han skulle direkt dra ner mig rakt in i fördärvet. I mörket. I smärtan. Och jag skulle börja lida svårt, igen. Drömma oroligt. När jag tänker på honom ser jag en mörk gestalt för mitt inre. Känslan han lämnar efter sig är obehag och oförutsägbarhet. Lite ”my way or the high way”. Jag vill aldrig mer åka i hans karusell eller bergochdalbana. I veckor tog det mig att bli av med adrenalinet och stresspåslaget. Blev darrig och illamående. Tappade matlusten.

    Det konstiga är också att jag inte känner någon stark saknad. Det är som att de sakta börjar blekna och försvinna, gå ur systemet. Jag tänker också: vafan var detta och hur kom de så nära mig? Får försöka lära mig av det. Så onödigt att typ hela mitt liv varit påverkad av dessa två lite småpsykopater. Man har ju bara ett liv. Tänk om jag i stället hade förvaltat det på relationer som byggde upp mig. Inte raserade. Hur hade min självbild varit då?

Visar 1 inlägg (av 1 totalt)
0

Du måste vara inloggad för att svara på denna tråd.

Vi har gjort en säkerhetsuppdatering på Mind forum som innebär att logga in-förfarandet har ändrats. Du kommer i samband med att du loggar in få ditt lösenord skickat via e-mail.