Hem > Forum > Grubblar du på nätterna ibland? > Svårt att navigera i tillvaron

Svårt att navigera i tillvaron

Visar 3 inlägg - 1 till 3 (av 3 totalt)
2
 • Tycker livet är komplicerat eller snarare kanske avancerat. Har svinsvåra studier som känns som rena grekiskan. På det ett allmänt knepigt liv med allt vad det kan innebära. Svårare och svårare tycker jag mig uppleva livet för varje år som går, faktiskt. Människors problem också känns allt mer komplexa och svårbegripliga, hur fan löser man allt detta? Jag har inte längre några svar. Allt känns förenklat och som saker andra redan sagt. Bäst att hålla tyst. I synnerhet kanske också svårt eftersom tanken i samhället är att man ska klara av att ordna det mesta själv – ja praktiskt taget dra sig själv i håret. Kanske är det därför känslan är att man faller igenom? Vem ska stå där och ta emot? Är det månen?

  Gick runt i eftermiddags påväg för att genomföra ett projekt och funderade över om mitt liv är spännande och innehållsrikt, eller istället riktigt tragiskt och meningslöst. Jag kunde ärligt talat inte svara på det. Och så gick jag vidare med blicken fäst i marken, inne i min egna värld och trygga bubbla. För att orka stå ut. Eller var jag istället glad och kanske hel – men sovit för lite? Kom hem igen senare och fastnade i en kreativ process som ingick i projektet, tänkte då att det är fan inte klokt vad varierat mitt liv är ändå. Jag gör mycket. Jag är påväg någonstans. Det går bättre än vad det gått på många, många år.

  Ändå känns något fel?

  Kom då på att jag kanske borde sluta pressa mig själv så hårt. Vad hade jag gjort om jag fick önska allra helst? Hade jag velat gå runt och mysa hemma med en partner i köket och ett barn som pockar efter uppmärksamhet?

  Skulle jag klara av att leva ett sånt stilla liv?

  Det vet jag inte heller.

  Tanken är inte superlockande.

  Eh. Man kanske inte ska värdera så mycket och istället intala sig att allt är precis som det ska vara. Så gör ju vissa. Allt är precis som det ska vara, säger dem, både till sig själva och andra. Jag är precis som jag ska vara skapt. Så säger dem. Har då lust och säga: Här är ingenting sig likt. Jag förstår ingenting om vem jag är eller hur jag hamnat där jag är. Jag är mycket, mycket förvirrad faktiskt. Men det är sånt jag tar med månen, om kvällarna.

  Trådstartaren

  Ska nog göra så att jag pluggar två år till (är illa tvungen) och sedan får det vara bra med det. Får sätta stopp efter. Inga fler kvällskurser, studiecirklar, universitetsstudier och jag vet inte allt. Blev lite lugnare när jag fick syn på det. Då får det räcka. Funderar också på att kanske dra utomlands efter det. ”Skolad till tänderna” och dags att börja öppna vyerna för omvärlden. Saknar så himla mycket att resa (får bli med tåg då), träffa personer från andra kulturer, upplevelser. Det får bli planen. Göra det bästa av alla dessa åtaganden jag har men sedan sätta en punkt på flera av dem när jag studerat klart. Kan inte plugga ihjäl mig på det här sättet. Det tar för mycket på mig. Har ju redan en examen sedan tidigare.

  Trådstartaren

  Den här veckan har varit förvånande alltså. Lyckats få godkänt på vissa delmoment. Idag lovordades vårat grupparbete. Blev så otroligt förvånad över det. Varit övertygad om att bli kritiserad vid fotknölarna av resten av klassen, jag liksom gäspade stort precis innan, gick till och med ner i puls, zoomade ut och kände; jag orkar inte ens bry mig. Nu kommer kritiken. Men ingenting kom? Jag fattar fan ingenting. Så slutsatsen då är att det plötsligt tydligen går ganska bra för mig i skolan då, trots att det känns så svårt. Förresten behöver jag nog bara plugga 1,5 år till. Fram till sommaren på universitetet och sedan ”konstnärsutbildningen” som jag fått skjuta upp pga. pandemin. Den är på ett år och börjar efter sommaren. Den tror jag inte är så svår (avancerad på ett annat sätt), tack och lov. Egentligen behöver jag bara hålla ut till januari när den här kursen är klar. Kommer välja lättare kurser till våren.

Visar 3 inlägg - 1 till 3 (av 3 totalt)
2

Du måste vara inloggad för att svara på denna tråd.