Hem > Forum > Grubblar du på nätterna ibland? > Samma sak varje natt.

Samma sak varje natt.

Visar 4 inlägg - 1 till 4 (av 4 totalt)
3
 • Avatar

  Kan inte sova på nätterna. Grubblar över om jag verkligen vill uppleva en dag till. Somnar framåt småtimmarna och ångrar mig när jag vaknar och så är det samma grubblerier nästa natt.

  Avatar

  Det låter som att du har hamnat i en negativ spiral, är det ungefär samma grubblerier det kretsar kring? Jag har också haft och har en del sömnproblem, det där med att grubbla ställer verkligen till det. Vad brukar du göra göra när grubblerierna sätter igång?

  Det är sällan man kommer fram till någon form av lösning i grubblerierna. Men det finns en del olika knep man kan testa för att minska grubbleriet. Det bästa är om man kan försöka ta tag i grubblerierna under dagen och t.ex. sitta och grubbla aktivt i ca två minuter och sen försöka släppa det. Skriva ner grubblerierna kan också hjälpa. Tycker också det kan hjälpa att försöka byta fokus när grubblerierna börjar komma och till exempel lyssna på en ljudbok, gå en promenad eller göra andnings och avslappningsövningar.

  Avatar
  Trådstartaren

  Lyssna på en ljudbok brukade hjälpa men inte nu när jag har ont jämt. Jag funderar på om jag ska ta mitt liv, har en finslipad plan så det är egentligen bara att sätta igång som behövs. På dagarna vet jag att jag inte ska det är bara på nätterna tankarna kommer. Kedjetäcke och kroppskudde är min livboj, det tar så lång tid för mig att kravla mig ur sängen så jag kan åtminstone inte göra det på impuls.

  Vet inte om det är grubblerier egentligen mer en kamp mellan att göra eller inte göra.

  Avatar

  Okej har du alltså fysiskt ont? Är det efter någon skada? På dagarna i ett vaket tillstånd är det lättare att vara mer klartänkt, på nätterna blir inte tankarna rationella i samma utsträckning. Jag tycker du borde  ringa självmordslinjen här på Mind och din vårdcentral. Det finns hjälp att få.

   

Visar 4 inlägg - 1 till 4 (av 4 totalt)
3

Du måste vara inloggad för att svara på denna tråd.