Hem > Forum > Grubblar du på nätterna ibland? > Ny här, kan inte sluta grubbla på nätterna

Ny här, kan inte sluta grubbla på nätterna

Visar 4 inlägg - 1 till 4 (av 4 totalt)
3
 • Hej, som rubriken säger, det är första gången jag använder mig något som Mind, jourhavande människa, osv. Har så jäkla svårt att prata i telefon och tycker det känns motigt att testa ringa…

  Anyway. Jag kan inte koppla av på nätterna då jag har så mycket dåliga grejer i min vardag, framförallt ekonomin är jättesvår. Så natt efter natt kommer oron och känslorna, grubblande hur ihelskotta jag kommer kunna ta mig ur detta och att hela livet känns meningslöst. När jag väl sover är det väldigt oroligt och det är rätt vanligt att jag vaknar på morgonen med en panikattack. Jag är så trött på det..

  Jag vaknar också på nätterna och grubblar, känns som att huvudet går på högvarv.

  Finns det något du kan göra förbättra situationen? Jag hoppas verkligen det löser sig för dig. Bara det att inte kunna sova gör ju saker ofta mycket värre också, men jag känner ofta att om jag faktiskt försöker göra något istället för att BARA grubbla så känns det lugnare på nåt sätt. Jag vet ju inte alls hur det ser ut för dig, men berätta gärna mer.

  Jag grubblar mycket över hur samhället ser ut och har svårt att se en framtid. Jag tycker det är svårt med relationer, både med vänner och kollegor och min nära relation. Jag får ofta en uppgiven känsla över att jag tycker livet är så känslomässigt svårt och jag vet inte hur jag ska hantera saker.

  Hej, samma här. Grubblar mycket på nätterna framförallt om ekonomin, framtid och relationer.. sen så är energin så låg under dagarna att jag bara orkar med det mest ”nödvändiga” typ gå till jobbet, hygien, knappt handla eller laga mat.. har mina sömnmediciner, men även när jag tar dom så känns det som en evig kamp mot mitt inre, blir typ arg på mig själv för att jag tillåter mig själv att sova när det finns så mycket som behöver fixas o göras.. det som är värst är att jag inte kan dölja det längre och att jag reagerar allergisk mot folk som vill komma med tips mot sömnproblem.. när jag i själva verket behöver lösa problemen jag grubblar över. vet ju hur man slappnar av för att sova liksom.. men tillåter mig själv inte att sova för jag grubblar.. vilket inte heller löser ett skit, för annars hade jag väl ändå inte fortfarande grubblat.. läste boken ”sluta grubbla, börja leva” – hjälpte i nån vecka. här ligger jag o grubblar jag igen, jobb om 3 tim 🙃

  Hej!

  Jag grubblar också på nätterna i perioder. Jag har aldrig haft problem att somna; men sover oroligt, pressar tänder, spänner mig och i perioder drömmer jag riktigt jobbiga mardrömmar. När det är som värst så vaknar jag vid tre-/fyratiden och kan då bli liggandes med all min ängslan och ångest. Kan vara typ vad som helst; allt från pensionen (jag är nyss fyllda 30 bara), till världsläget och samhället, förväntningar, jobb med mera. Livet i största allmänhet skrämmer skiten ur mig. Oftast kan jag inte ens somna om. Och ofta får jag då riktigt hemsk ångest och så är snurren igång, och kan ligga och vara alldeles ifrån mig av ångest och oro över saker som jag ändå någonstans vet att är helt irrationellt, men när det väl är satt i rullning är det väldigt svårt att stoppa det. Det går liksom på av sig självt! På natten är allt det hemska alltid värre av någon anledning.

  Innan jag började med sertralin grubblade jag även på dagen, men nu med medicinering så känns det som att locket har lyfts lite och sålänge jag orkar så går det rätt bra, det är hanterbart.

  Har ofta väldigt ont i kroppen, som också är värre på natten, förmodligen för att jag spänner mig så mycket.

  Försöker lyssna på podd eller ljudbok för att distrahera mig, oftast funkar det tillslut, men det är inte alltid jag somnar om ändå.

  Har ni någon bra strategi för att stoppa erat grubbel eller bara varva ner lite på natten?

Visar 4 inlägg - 1 till 4 (av 4 totalt)
3

Du måste vara inloggad för att svara på denna tråd.