Nuckan

Visar 1 inlägg (av 1 totalt)
0
 • Läste precis boken ”Nuckan” och blev så inspirerad av den. Författaren nyanserar livet för de icke-utvalda, för de avvisade och för blicken som ett liv som nucka kan ge och berika en med. Hon beskriver också så fint om hur kärlek inte endast går att finna i tvåsamhet som normen vill påtala utan att hon fått kärlek i huvudstäder, på resor, av främmande människor på gatan mfl. Kärlek går att finna överallt och i olika skepnader. Författaren ger nuckan en röst. En viktig röst inte minst för kvinnorna i historien som blivit förnedrade, spottade på, ratade och osynliggjorda. De sedda som avvikande normen pga. är nuckor.

  Författaren tar upp också hur hon mött personer som plötsligt vaknade upp som 40-åringar och då insett att de lagt år på gifta män. Andra har varit lesbiska men inte kommit ut i garderoben pga. växt upp i en religiös familj. De tredje kanske fastnade i fel relationer och vägrade finna sig i det mm.

  Fick en tankeställare att inte vilja tillhöra den kategorin som också osynliggör sig själv pga. normerna. Som gärna döljer sin ensamhet och barnlöshet inför andra. Jag talar gärna om mina syskonbarn i något desperat försök att puttas in i det inkluderande. Kan prata mig varm om alla sorters kärleksrelationer och relationstips trots att jag själv knappt kan förnimma känslan av att vara i en relation. Den som inte har så mycket erfarenhet kan ha sett och betraktat mycket relationer utifrån? Vem är det kompisarna och systrarna kommer med om sina kärleksproblem? Nuckan!

  Tror att om man accepterar att bli en nucka livet ut och klarar av att se att det inte per definition innebär ett misslyckande som samhället gärna vill få en att tro. Den här mardrömmen som målas upp att tvingas in i ensamhet och avvikelse. Utan i stället se det nyanserat och med en klar blick. Då tror jag det är lättare att våga öppna upp också för någon. Känslan av att så mycket stor på spel har plötsligt minskat i intensitet och värde. Kanske kan man till och med vara lite stolt och bära fanan högt?

  Rekommenderar boken! <3

   

Visar 1 inlägg (av 1 totalt)
0

Du måste vara inloggad för att svara på denna tråd.