Hem > Forum > Grubblar du på nätterna ibland? > Min mamma tar hand om en sjuk mamma

Min mamma tar hand om en sjuk mamma

Visar 2 inlägg - 1 till 2 (av 2 totalt)
1
 • Hej!

   

  Låt oss kalla min mamma för A och den andra mamman för B och B´s barnet för lilla c. A är väninna till B. B hotar med att hon kommer mista kontakten med lilla c om A blir inlagd. Då låter A att B och lilla c får bo hos A.

   

  Men jag får höra att B sover hela dagen och går bara ut när hon ska lämna och hämta lilla c i skolan. Jag vill att A oroanmäler B och lilla c för detta är inte hållbart. B har vårdkontakt. Men samtidigt är det inte hållbart att bo trångt. B försöker säga att hon äter bara när hon bor hos A, för annars äter hon inte. B´s dåliga aptit gör mig också orolig för både B och lilla c. B är myndig och måste ta mer hjälp av vården och socialen. Kanske dessutom en psykiatri och bli inlagd. Lilla c är inte gammalt och jag anser att hen far illa på grund av stress. B skriker att hon vet bäst hela tiden för lilla c när jag säger ifrån. Men lilla c vågar inte säga något.

   

  Detta är inte hållbart att A ska ta hand om sjuk människa som måste verkligen ha vård. Varje gång jag pratar med psykologen så vill psykologen oroanmäla för min skull och de andras. A tror att psykologen inte vet det bästa för B och lilla c. Utan att A kan efter många samtal med B prata igen.

   

  Men eftersom jag läser om vård och omsorg så lär jag mig att man måste vända sig till ordentlig hjälp och själv jobba med det. B har inte släkt i Sverige. Det känns som B behöver integreras bättre än att låta en amatör som A är att vakta henne jämt ifrån att råka illa ut. B´s partner finns inte.

   

  Finns det någon som sitter på tips och vägar jag kan gå för att B ska bli mer självständig och integreras bättre i samhället? Sen måste B också må bättre så hon kan ta hand om lilla c utan att vi lägger oss i. Jag tänker att det offentliga måste ta hand om B och lilla C istället för A. B har varit mycket missnöjd med socialen, men samtidigt ser jag det inte som en utväg att hänvisa det till sina erfarenheter.

  Förstår att du känner oro eftersom det är ett litet barn inblandat.

  Det låter också verkligen som ett triangeldrama mellan er tre vuxna? Har det här pågått under en längre tid eller är det på sistone som det eskalerat?

  Jag förstod inte riktigt varför A skulle behöva bli inlagd, som du skriver i början av inlägget? Alltså din mamma om jag uppfattat det hela korrekt.

  Det låter också som att din mamma blivit medberoende med sin väninna och att de båda blundar för att barnet kan fara illa av detta?

  Vad är anledningen till att inte göra en orosanmälan utifrån? Då utreder de ju hur det är och så kommer förhoppningsvis en rättvis bedömning av situationen?

Visar 2 inlägg - 1 till 2 (av 2 totalt)
1

Du måste vara inloggad för att svara på denna tråd.