Late bloomer

Visar 3 inlägg - 1 till 3 (av 3 totalt)
2
 • Stod i duschen tidigare ikväll och funderade efter ett pass på jobbet. Tillslut började jag skratta och kände från djupet av min själ: men måste man vara bra på precis allt? Vad spelar för roll om jag är lite sämre på vissa saker och så bättre på andra? Och det var så skönt! Plötsligt försvann lite av prestationsångesten och självhatet. Vad gör det om hundra år och så vidare. Sprack upp i ett leende och kände att jag är okej.

  Igår sa en kompis att vi är late bloomers. Kanske är det så. Hänt mycket senaste åren.

  På jobbet arbetar jag med massor av äldre kvinnor. Det är en prövning eftersom jag väldigt lätt tror att de är precis lika elaka som min mor, men det är de ju sällan. Jag är dock på min vakt. Försöker intala mig själv om att det är lugnt. Men jag har samtidigt så dåliga erfarenheter också av just äldre kvinnor – de brukar behandla mig styvmorderligt. Varför vet jag inte. Det är ganska tragiskt att inte någonsin känna så mycket värme från just det äldre kvinnosläktet. Som jag egentligen beundrar så.

  Men så står jag i duschen och påminner mig om att jag kanske är precis den jag var ämnad att vara. En late bloomer.

  Alla blommar i sin egna takt, betyder inte att man är sen eller så. För mig betyder det att man fått ta sin tid och har styrkan att ta sin egna tid och inte låta omvärlden pressa dig till saker du inte är redo för.

  Så fint skrivet. Det är väldigt lätt att man hamnar i att jämföra sig själv och sin egen väg med andras. Det är svårt att komma ihåg att påminna sig själv att det bara är ytan man ser hos de andra och deras liv. Vi kan påverka mycket i våra liv men det är också mycket vi inte kan rå över, olika omständigheter, händelser och saker som kommer på vägen som man faktiskt inte kan påverka. Därför är det ju egentligen omöjligt att jämföra olika människors liv. Ändå hamnar man där, jag gör det iallafall, och jag känner mig alltid så jävla sämst. Det får mig att  tänka att jag borde kommit längre eller lyckats med mer eller så. Men så gäller det att komma ihåg att vara snäll mot sig själv. Den kunskap och erfarenhet jag har idag, kanske hade lett till andra val eller vägar i livet, men det är ju kunskap och erfarenhet som jag inte hade i dåtiden.

  En spontan reflektion bara.

Visar 3 inlägg - 1 till 3 (av 3 totalt)
2

Du måste vara inloggad för att svara på denna tråd.