Hem > Forum > Grubblar du på nätterna ibland? > Jag mår dåligt över folk som bråkar på internet med mig

Jag mår dåligt över folk som bråkar på internet med mig

Visar 6 inlägg - 1 till 6 (av 6 totalt)
5
 • Jag diskuterar gärna på nätet, men jag blir så ledsen när en diskussion förvandlas till en debatt. Eller rättare sagt bråk. Tycker folk att det är kul att bråka på internet? Jag fattar ingenting och tar faktiskt väldigt illa åt mig. Jag får en sådan ångest. Ska jag stänga av alla sidor och grupper på Facebook för att undvika dessa bråkstakar? Jag gillar trevliga diskussioner. Men det börjar bli jobbigt när jag får en sådan ångest när folk bråkar med mig och jag har svårt att avbryta bråken.

  Känner igen det där. Det spelar liksom ingen roll vad man diskuterar på Facebook, det känns som att det urartar i otrevligheter vad det än gäller. Tänker att det har med FB:s algoritmer att göra, där starka känslor så som kärlek och hat gynnas och får mer visningar. Det är för att FB ska sälja mer annonser. Det är också lättare att missförstå över text när man inte har tonfall, ansiktsuttryck etcetera. Jag arrangerade en gång ett par politiska diskussionskvällar IRL och ville ha med mig någon som stöd, ifall folk skulle bli osams och att det skulle bli obehagligt. Jag tänkte att det kunde bli som på nätet. Tur att folk inte beter sig IRL som på nätet. Det har väl med anonymiteten att göra också, att folk kan vara så otrevliga på nätet.

  Jag har upplevt detsamma. Inte sällan hoppar folk in i en diskussion och börjar med personangrepp. Världen blir bara mer och mer polariserad och det visar sig inte minst politiskt i Sverige där ytterkanterna hela tiden stärker sina positionerna medan ”mittenpartier” går upp och ner.

  Nätet är också ett forum där man utan att tänka sig för vågar kräka ur sig den ena kränkningen efter den andra utan att behöva ta något ansvar.

  Jag är övertygad om att 99% av ”trollen” skulle aldrig uttrycka sig lika kränkande om man satt i samma rum.

  Mitt enda råd är att helt undvika debatter och diskussioner på nätet om det påverkar dig negativt. Du kan aldrig förändra ett ”trolls” åsikt och du kan framförallt inte vinna en diskussion mot dessa typer.

  Jag håller med. Är just nu ledsen över en kommentar där någon indirekt antydde att jag inte skulle vara ”vit”. Vissa saker är svårare att bemöta än andra. Jag har varit rädd att diskutera på nätet just för att man kan få nån kommentar som fastnar och det är jobbigt att skaka avsig. Och precis det blir polariserat. T ex i grupper som handlar om barnuppfostran eller veganmat. Det finns inte utrymme för nyanser hos vissa.

  Åh gud, fy, känner med dig! Så hemskt! Tycker det låter klokt att du avlägsnar dig från de där sidorna. Samtidigt knäppt att du ska behöva gå ur sammanhang för att andra beter sig på det här sättet. Läste någonstans för massor av år sedan om någon undersökning som studerat ”troll” och där det stod att ”troll” oftare drevs av satism och en machiavellisk problematik?

  Hittade den här nu:

  Enligt två av varandra oberoende undersökningar har nu forskare, föga oväntat kanske, kunnat konstatera att så kallade nättroll har starka personlighetsdrag av sadism och för att tillfredsställa denna sadism ägnar de sig åt att förpesta tillvaron för andra på nätet.

  I undersökningarna, där 1.215 personer ingick, lade man även märke till att troll sällan var särskilt intresserade av ämnet som debatterades eller hade några särskilda åsikter överhuvudtaget. De trollade helt enkelt för att de ville förstöra för andra, även det ett tecken på sadism. Andra karaktärsdrag som tillskrevs nättrollen var narcissistiska samt psykopatiska drag.

  Källa: https://feber.se/webb/nattroll-ar-sadister/309584/

  Avatar

  nätet är nätet , och ibland får man ta en nätpaus helt enkelt , detta gäller nog alla av oss

  att inte låta sej ta åt sej av det som skrivs och diskuteras , är viktigt

  se internet som ett stort klotterplank bara TS , förstår känslan du har , men låt det bara rinna av , då man kan inte vara alla till lags i livet .

Visar 6 inlägg - 1 till 6 (av 6 totalt)
5

Du måste vara inloggad för att svara på denna tråd.

Vi har gjort en säkerhetsuppdatering på Mind forum som innebär att logga in-förfarandet har ändrats. Du kommer i samband med att du loggar in få ditt lösenord skickat via e-mail.