Hem > Forum > Grubblar du på nätterna ibland? > Är jag en psykopat?

Är jag en psykopat?

Visar 12 inlägg - 1 till 12 (av 18 totalt)
17
 • Googlade rubriken på personlighetstestet som jag fick av min adhd läkare och psykolog.. Blev iskall när jag såg att det handlade om personlighetsstörningar.

  Jag trodde jag var på en adhd utredning men nu förstår jag varför läkaren och psykologen har varit så stela. Dom sitter som statyer och intervjuar mig. Känns som ett förhör! Är dom rädda att jag ska manipulera dem???

  Kan du känna empati? Har du svårt med auktiritärer? Är du tillsammans med din man bara för att det ger dig trygghet? Varför gillar du att flörta?

  Hur ska jag veta?!

  Man är inte en psykopat för att man har en personlighetsstörning. Exempelvis anses EIPS dvs borderline vara just detta, men det gör mig inte till en psykopat för det.

  Trådstartaren

  Jag har försökt googla och förstå de olika begreppen. Känner igen mig jätte mycket i borderline.

  Men googlar man psykopat finns det ingen information för psykopaten. Allt är klickbates för att upptäcka psykopater i ens omgivning.

   

  Jag har försökt googla och förstå de olika begreppen. Känner igen mig jätte mycket i borderline. Men googlar man psykopat finns det ingen information för psykopaten. Allt är klickbates för att upptäcka psykopater i ens omgivning.

  jag tror inte alls du behöver oroa dig. Du sa ju att testet gäller personlighetsstörningar. Det är inte synonym med att vara psykopat.

  Trådstartaren

  Kanske inte. Men frågorna i utredningen gör mig så illa till mods. Om jag är en person som inte känner så mycket empati, flörtar fast jag är gift och manipulerar folk på jobbet… då låter jag inte som en trevlig person.

  Vad är en psykopat?

  Kanske inte. Men frågorna i utredningen gör mig så illa till mods. Om jag är en person som inte känner så mycket empati, flörtar fast jag är gift och manipulerar folk på jobbet… då låter jag inte som en trevlig person. Vad är en psykopat?

  vet du vad jag fick för fråga av överläkaren på

  psyket innan jul? ”Har du vapenlicens” hahahahaha….jag kunde inte motstå att driva med dem så jag sa ”tyvärr, hade jag haft det hade mitt liv sett så annorlunda ut idag” hahaha…

  jag har både EIPS och är bipolär. Jag har fyllt i flera formulär, och en del av bipolariteten är att vara sexuellt överaktiv i perioder, även tendenser till att vänstra.

  Tror inte det beror på dig att psykologen och läkaren ser ut som statyer. Lite så har personer jag mött också varit. En kvinnlig psykolog jag hade upplevde jag hade jättesvårt att härbärgera stark skräck som jag råkade känna då. Det var som att det speglade igång något i henne. Tror hon också var traumatiserad och därför reagerade så. Blev inte så bra så jag gick inte dit igen. Men att se ut som en staty kan handla om dissociation.

  Hur var du som barn? Man säger väl att psykopati kan kännetecknas genom att man som barn t ex medvetet skadat djur mm. Sedan som vuxen är väl exempel på psykopati t ex att när någon skadat sig och ligger på marken så utnyttjar psykopaten tillfället och rånar personen. Eller de lite värre exemplen där någon hamnat på tågspåret och psykopaten hoppar ner, inte för att rädda den, utan för att ta plånboken. Att tanken som dyker upp är: Hur kan jag utnyttja den här situationen när den andra är svag och inte kan freda sig själv?

  En annan grej jag precis läst är att en psykopat online sällan beskriver händelser i så mycket känslor. Man kan inte riktigt fråga: Hur kände du där i den situationen? Tänker att du skriver ju supertydligt t ex att du blev iskall av att läsa om utredningen kring personlighetsstörningar mm.

  Tror absolut inte att du är psykopat! Tycker det låter otroligt.

  Ta hand om dig! <3

  Trådstartaren

  Blue kasabi: sjukt. Jag försöker också skämta för att lätta upp stämningen. Även försöka styra samtalet. Får panik av att det inte går i dessa ”semistrukturerade intervjuer”.

  Har gjort både bipolär utredning och adhd utredning. Får igen diagnos. Har drag av båda men är för välfungerande.

  Lyckas du hindra dig själv från att vänstra?

  Trådstartaren

  Red simyna: tack för ditt svar!

  Jag har aldrig skadat djur eller slagit någon. Bryr mig om andra, men kanske inte lika som ”normala personer”. Hur vet man?

  Det är en bra fråga: Hur vet man vad som är en normal reaktion? Upplever du det vara ett problem att du känner mindre för andra – än vad andra verkar göra? Om du inte gör det eller märkt av det hittills utan att det plötsligt är den här psykologen och läkaren som satt griller i huvudet på dig med den här utredningen, tror jag på att avvakta tills det känns mer ”tydligt” vad det är som ska utredas och anses som så problematiskt?

  (Så som jag gjort genom livet är att jag kollat och läst av hur andra människor reagerar på sin omgivning, i stort och smått, och jämfört det med hur jag känner själv.)

   

  Blue kasabi: sjukt. Jag försöker också skämta för att lätta upp stämningen. Även försöka styra samtalet. Får panik av att det inte går i dessa ”semistrukturerade intervjuer”. Har gjort både bipolär utredning och adhd utredning. Får igen diagnos. Har drag av båda men är för välfungerande. Lyckas du hindra dig själv från att vänstra?

  ah, okej, men det är väl på sätt och vis bra de anser att du är högfungerande. Finns väl något positivt i det med. Själv blev jag erbjuden medicin redan innan utredningarna ens börjat. Jag äter för tillfället lamotrigin, det hjälper bipolära och personer med EIPS, är det något du har fått prova på?
  jag har lyckats hålla mig ifrån att vänstra Pga svårigheter med intimitet. För tillfället är jag singel (jag kraschade relationen) och alla sexuella kontakter jag haft på senaste tiden har slutat i självskadebeteende för att lindra ångesten.

  Trådstartaren

  Red Simyna: Ja mina funderingar har kommit av utredningen. Ingen har någonsin beskrivit mig som känslokall men jag anstränger mig väldigt mycket för att verka omtänksam.

Visar 12 inlägg - 1 till 12 (av 18 totalt)
17

Du måste vara inloggad för att svara på denna tråd.