Hem > Forum > God jul? > Som Julklapp ger jag ett konstruktivt förslag till MiND här:

Som Julklapp ger jag ett konstruktivt förslag till MiND här:

Visar 10 inlägg - 1 till 10 (av 10 totalt)
9
 • Här är ett förslag. Om nu ni på MiND så friskt lovar ut samtal specifikt till folk som är på gränsen att ta sitt liv. Varför inte ge dem ett datum och tid att ringa på och som de faktiskt kommer fram på. Då gör man två saker. Dels ger man hopp om att klara det tuffa till den dagen, plus att de håller sitt löfte. Eller är ert syfte bara att få folk att hålla truten om att de vill dö?

  Som det är nu lovar ni friskt bort samtal som aldrig går att få, varpå personen känner sig ännu mer sviken och värdelös och fullständigt obetydlig, det är alltid någon före.

  MiND Det är dags att leva upp till vad ni lovar och inte bara kasta in automatiska svar när något ser problematiskt ut och sen skita i vad som faktiskt händer med människan!!!!!

  Tror jag på allvar att ni på MiND kommer att ta till sig av detta konstruktiva förslag. Nah ni kommer antagligen att föredrar att dra samma gamla automatiserade svar som innan och låta allt vara som det alltid är. För det finns ju ingen som faktiskt tar livet av sig som ropat efter hjälp fler gånger än de orkat med eller hur! (Den sista meningen var ironi) för er som inte uppfattade det).

  wNi som har självmordstankar är välkomna att prata med mig efter förfrågan. Jag är van att träffa personer i nöd och har upplevt detsamma. Be om mitt svar i tråden så pratar vi även kl 15.00 på julafton. Jag gör så gott jag kan men rekommenderar kontakt med Landstinget om det blir för svårt.

  Jag tror ingen ropar utan en önskan att få svar. Jag blev räddad som 15 åring tackvare andras vilja att rädda liv! 🌱

  Jag är en vanlig person bara, jobbar inte för Mind, men har tagit del av information från Mind genom föreläsningar.

  Mvh

  Här är ett förslag. Om nu ni på MiND så friskt lovar ut samtal specifikt till folk som är på gränsen att ta sitt liv. Varför inte ge dem ett datum och tid att ringa på och som de faktiskt kommer fram på. Då gör man två saker. Dels ger man hopp om att klara det tuffa till den dagen, plus att de håller sitt löfte. Eller är ert syfte bara att få folk att hålla truten om att de vill dö? Som det är nu lovar ni friskt bort samtal som aldrig går att få, varpå personen känner sig ännu mer sviken och värdelös och fullständigt obetydlig, det är alltid någon före. MiND Det är dags att leva upp till vad ni lovar och inte bara kasta in automatiska svar när något ser problematiskt ut och sen skita i vad som faktiskt händer med människan!!!!! Tror jag på allvar att ni på MiND kommer att ta till sig av detta konstruktiva förslag. Nah ni kommer antagligen att föredrar att dra samma gamla automatiserade svar som innan och låta allt vara som det alltid är. För det finns ju ingen som faktiskt tar livet av sig som ropat efter hjälp fler gånger än de orkat med eller hur! (Den sista meningen var ironi) för er som inte uppfattade det).

  Vad bra att du ger oss förslag. Just i dagläget kan vi inte boka tider för dem som ringer till självmordslinjen av många själ. Vi arbetar kontinuerligt med förbättringar. Alla som tar samtal är frivilliga medmänniskor som av olika skäl väljer att arbeta som volontärer.

  Ett skäl till att det är svårt att komma fram är att många människor känner ett behov av att prata med någon länge trots att de inte har några själmordsplaner. Därför skapades det här forumet. Vi ville skapa en plats för alla dem som behöver prata andra när det inte gällde självmord.

  Alla  förslag om hur vår verksamhet kan förfinas bör skickas in till [email protected]

  vänliga hälsningar

  MIND

  Trådstartaren

  wNi som har självmordstankar är välkomna att prata med mig efter förfrågan. Jag är van att träffa personer i nöd och har upplevt detsamma. Be om mitt svar i tråden så pratar vi även kl 15.00 på julafton. Jag gör så gott jag kan men rekommenderar kontakt med Landstinget om det blir för svårt. Jag tror ingen ropar utan en önskan att få svar. Jag blev räddad som 15 åring tackvare andras vilja att rädda liv! 🌱 Jag är en vanlig person bara, jobbar inte för Mind, men har tagit del av information från Mind genom föreläsningar. Mvh

  Otroligt vänligt av dig. Så fint av dig att erbjuda dig. <3

  Trådstartaren

  Vad bra att du ger oss förslag. Just i dagläget kan vi inte boka tider för dem som ringer till självmordslinjen av många själ. Vi arbetar kontinuerligt med förbättringar. Alla som tar samtal är frivilliga medmänniskor som av olika skäl väljer att arbeta som volontärer. Ett skäl till att det är svårt att komma fram är att många människor känner ett behov av att prata med någon länge trots att de inte har några själmordsplaner. Därför skapades det här forumet. Vi ville skapa en plats för alla dem som behöver prata andra när det inte gällde självmord. Alla förslag om hur vår verksamhet kan förfinas bör skickas in till [email protected] vänliga hälsningar MIND

  Precis som jag trodde, så varför lovar ni mer än ni kan hålla?

  Vad tror ni det gör med människor när de får ett hopp genom ert automatiska löfte om ett samtal och aldrig får det? Sista gnistan av hopp och ni vet att ni inte kan hålla det.

  Ärlighet är inget som är aktuellt i suicidprevention, eller hur?

  Hur många gånger skall människor orka med tomma löften? Det går till det inte går längre. Hur många har ni svikit med dessa löften om samtal? Jag tror inte ens ni kan räkna dem alla. Det känns som om detta automatiska svar enbart är ”för ni måste skriva något” men i verkligheten spelar det ingen roll. Ni får ju aldrig veta hur många som fick nådastöten av att ni inte håller det automatiska löftet om erbjudande av samtal som aldrig uppfylls. Det är väl så ni vill ha det.

  Trådstartaren

  Vad bra att du ger oss förslag. …  . Alla förslag om hur vår verksamhet kan förfinas bör skickas in till [email protected] vänliga hälsningar MIND

  Varför då? Ni kommer i alla fall inte att gör något av det, det har ni ju redan skrivit att ni inte tänker överväga det.

  Otroligt vänligt av dig. Så fint av dig att erbjuda dig. <3

  Jag skulle kunna bli volontär någon gång. Vet ej hur detta går till dock. 🙂

  Trådstartaren

  Jag skulle kunna bli volontär någon gång. Vet ej hur detta går till dock. 🙂

  Hittade info här: https://mind.se/stod-oss/bli-volontar/

  Jag tycker också att Minds suicidprevention är svag när man ringer. Känns inte ett dugg stadigt att hålla i handen eller så jätteövertygande. Psykvården sviker också. Det känns som att bli matad med tomt fluff i mötet med dessa. Det enda som faktiskt kan hjälpa är äkta engagemang men det är inget man kan räkna med. För egen del vet jag att medicinen också är viktig men det är faktiskt inte samma sak som att komma tillrätta med sitt liv och viljan att avsluta det. Det känns så jävla skört att bli lämnad så ensam med sin smärta, hopplöshet och utsatthet. Vad är ett samhälle egentligen? En marknadsplats?

  Jag mailade självmordslinjen när det hela tiden var fullt i chatten. Tog 3 dagar att få svar. Kan tycka det är lite orättvist att påstå att de inte bryr sig, men uppenbarligen behövs mer resurser för att hålla igång detta ordentligt.

Visar 10 inlägg - 1 till 10 (av 10 totalt)
9

Du måste vara inloggad för att svara på denna tråd.

Vi har gjort en säkerhetsuppdatering på Mind forum som innebär att logga in-förfarandet har ändrats. Du kommer i samband med att du loggar in få ditt lösenord skickat via e-mail.