Hem > Forum > God jul? > Kan vi spola fram ett tag?

Kan vi spola fram ett tag?

Visar 3 inlägg - 1 till 3 (av 3 totalt)
2
 • Kan vi bara spola förbi december och januari? Kanske förbi februari med?

  Jag hatar julen, den resulterade alltid i bråk och ångest när jag var lite. Julloven var en riktig pest när båda föräldrarna var hemma. Flydde direkt efter studenten, stad och allt. Ljugit att jag jobbat julen för att slippa åka hem eller vara där kort tid.

  Men i år känns det extra tufft.. Jag vet inte varför. Kanske för att jag fick mitt hjärta krossat för en månad sedan? kanske för att någon jag bryr mig om inte kommer ge ett fanskap över att jag kommer sitta själv på julen, när jag hade bjudit in honom om det var tvärt om?

  Kanske är det för att nyår blir likadant? Börja året ensam och avsluta det ensam. Bara lite mer ensam nu när en vän slutat prata med än.. Som också fyller år första veckan i januari. Får inte ens säga grattis.

  Kanske för att jag blir ensam på alla hjärtans dag med? ingen att som bryr sig om mig. Ingen som vill ha mig.

  Kan vi inte det? Bara spola förbi allt.

  Jag förstår dig fullständigt.

  Jag har ett bra förflutet när det gäller julen men jag fixar inte med all hype och stress kring jul. Det kväver mig mer och mer. Förr var jag en riktig julperson, älskade allt kring julen och gick all in.

  Nu tar ekonomin första stryptaget på mig då jag aldrig vet hur jag ska ha råd med julklappar, det andra tar ensamheten då jag varit ensamstående i 5 år och inga direkt nära vänner. Tredje tar familjen som hypar detta varenda jävla år när jag bara skulle vilja åka till en stuga någonstas med mina två barn från 30/11-15/1 så man bara kan släppa allt och slappna av.

  Fjärde, det tar jag nog själv, ställer högre krav på mig än nödvändigt och lever med ständig skuld för att jag inte ger mina barn den jul barn “ska ha”.

   

  Trådstartaren

  Tror julen är en för hypad grej och för många en ångest flykt typ, de spännande blir ju när de är julen som blir ångesten och inte en flykt..

  Förstå att du känner dig kluven med barnen. Jag har landat i att jag accepterat de dåliga julerna för att jag jobbat så mycket med Vit Jul att man liksom känner “aja, inga alkoholproblem iaf”..

   

Visar 3 inlägg - 1 till 3 (av 3 totalt)
2

Du måste vara inloggad för att svara på denna tråd.