Hem > Forum > Fångar inga jävla dagar > Vet inte varit jag ska vända mig.

Vet inte varit jag ska vända mig.

Visar 3 inlägg - 1 till 3 (av 3 totalt)
2
 • Hej,

  Jag har under en längre tid känt mig nedstämd och ledsen. Allt känns jobbigt och jag får ingenting gjort. När jag behöver få något gjort så lyckas jag aldrig sätta igång utan det blir för jobbigt så jag väljer att distrahera mig ett tag och säger till mig själv att jag ska sätta igång efter en viss tid. Men jag det slutar alltid med att jag efter den tiden fortsätter att distrahera mig osv. Jag har även märkt att jag har flera syntom för både depression, ångest och panikångest (men vill inte självdiagnositera mig såklart). Jag vill inte fortsätta såhär och har försökt på egenhand att försöka ta mig ur det här mönstret men kan har inte lyckats, allt känns konstant jobbigt och jag kommer inte över det.

  Jag skulle vilja söka hjälp men vet inte vart jag ska vända mig. Av det jag har läst på internet så står det ”kontakta din vårdcentral” och när jag har gått in på 1177 för att försöka boka en tid hos en kurator så står det bara att det inte finns några lediga tider. Det kanske är lite dumt av mig men förtår inte riktigt vad som menas när man skriver ”kontakta din vårdcentral”, hur ska man kontakta dom och vad ska man säga? Är jätterädd att göra bort mig och säga att jag mår psykiskt dåligt till fel person i fel tillfälle, har svårt att prata om sånt så vill att så få som möjligt vet om det. Jag är också orolig fall om jag mår tillräckligt dåligt för att söka hjälp, vill inte slösa någons tid i onödan när den hade kunnat hjälpa någon som faktiskt behöver hjälp.

  Uppskattar görna tips och råd till vart jag ska vänta mig och vad man ska säga!

   

  Avatar

  Hej. Tycker du tänker helt rätt som vill ha hjälp när du inte mår bra.

  Ring till vårdcentralen, vet inte exakt hur det fungerar där du bor men antagligen är det flera val. Välj i så fall rådgivning eller tidsbokning. Berätta lite för sköterskan du får prata med om hur du mår och att du behöver prata med någon. Det kan hända att dom erbjuder en läkartid vilket är bra. Vet att det kan vara svårt att få tid hos kurator men säg att du vill ha en tid så fort det går i alla fall.

  Du kommer inte att ”ta” tid för någon annan, du är lika viktig🙂

  Kram

  Kontakta din husläkare och be om att få en remiss till psykolog/samtalsterapeut.

Visar 3 inlägg - 1 till 3 (av 3 totalt)
2

Du måste vara inloggad för att svara på denna tråd.

Vi har gjort en säkerhetsuppdatering på Mind forum som innebär att logga in-förfarandet har ändrats. Du kommer i samband med att du loggar in få ditt lösenord skickat via e-mail.