Hem > Forum > Fångar inga jävla dagar > Räknar ner timmarna varje dag till jag får gå och lägga mig

Räknar ner timmarna varje dag till jag får gå och lägga mig

Visar 5 inlägg - 1 till 5 (av 5 totalt)
4
 • Avatar

  Varje morgon när jag vaknar och fram till 12-tiden ungefär så funkar det okej. Sen börjar nerräkningen. Jag tänker hela tiden; 6 timmar till dagen är slut, 4 timmar till dagen är slut, etc…

  Blir så ledsen och trött över att inget känns såpass meningsfullt att jag vill fylla dagen. Utan vill bara gå och lägga mig för att slippa ångest och känslor.

  Det värsta är att det går ut över mina två tonåringar. De sköter sig mycket själva men yngsta behöver mig och har det tufft i skolan just nu. Jag har dem varannan vecka.

  Hur hittar jag meningsfullhet? Hur kan jag finnas där för mina barn trots att jag känner som jag gör. Är jag deprimerad? Jag har jättesvårt att få i mig mat och ibland (ofta) så kan jag komma på kl 16 att jag glömt äta.

  Träning, en promenad osv vet jag funkar. Men känns så svårt att ta sig ut. Och det känns som att jag vill börja i andra änden. Med mina egna tankar.

  Jag vill ju inget hellre än att leva med känslan att jag inte vill att dagen ska ta slut.

  Tror en psykolog eller kurator skulle göra dig väl. Kan vara skönt att få någon som hjälpen än och har verktygen du behöver.

  Att inte vara mentalt närvarande i det man gör. Att ständigt vara i tankarna där man fysiskt inte är är något väldigt vanligt i dagens samhälle och något som vi alla måste se upp för. Hur kan man finna glädje och en känsla av mening i livet om vi genom dygnets timmar längtar efter att vara där vi inte befinner oss eller göra det som vi inte gör.
  Om du har svårt att finna tillfredställelse på jobbet försök lista ut om problemet är jobbet eller dig. Är det jobbet försök hitta ett annat jobb som känns mer meningsfullt. Är det inte jobbet arbeta i stället med dig själv så att din uppfattning och upplevelse av jobbet förändras. Samma princip gäller allt annat i livet. Hur kan vi hitta de rätta svaren utan att först ställa de rätta frågorna?

  Ge inte upp. Kämpa för du klarar det. För din skull och dina barns skull, kämpa!

  Livet kan vara så mycket mer än vad det känns just nu. Lär dig att se
  på livet från ett annat perspektiv. Vi kan inte förändra vårt liv i ett ögonblick men i ett
  ögonblick kan vi välja att se ett halvfullt glas i stället för ett halvtomt. Perspektiv har en central del i hur vi upplever världen och saker och ting runt omkring oss. Fokus och perspektiv, dessa två begrep har en enorm betydelse i vårt känsloliv.
  Lär dig att leva här och nu och uppskatta allt du är och har. Om något oönskat skulle mot förmodan hända i framtiden får du hantera det då och endast då. Det som du har på gång just nu i livet måste du försöka lära dig att hantera en sak i taget. En dag i taget. Allt blir lättare så. Tiden skapar, förändrar, lindrar och omvandlar allt, utom Gud.

  Att du skriver på forum tolkar jag som att du tror på att livet kan vara mer än vad det har varit. Detta är det första steget mot ett nytt liv. Viljan att förändras och en uppriktig tro att det är möjligt. Våra tankar skapar vår värld.
  Starta med att börja älska dig själv på riktigt och tycka att du är värd mycket. För det är du.
  Släpp det förflutna. Det är död och vi inget kan göra åt det. Nuet däremot står i våra händer. Vi har makt över det. Låt oss lära oss att fokusera på det. Släpp det förflutna och försök förlåta både dig själv för vad som varit och även alla människor som må ha sårat dig på olika sätt. Förlåtelsen gynnar alltid först den som förlåter.
  Tänk på vad som potentiellt fortfarande kan hända i ditt liv om du styr livet i rätt riktning. Du har en enorm makt och kan se till att det blir så.
  Jobba med dig själv. Älska dig själv för den unika och oersättliga varelsen du är. Du är och har alltid varit älskad av Gud och Han vill att du lär dig också att älska dig själv. Hur kan vi på riktigt älska ändra människor utan att först älska oss själva. Jesus var rätt tydlig i sitt budskap. ”Älska din näste som dig själv”.

  Sök all hjälp som du kan få, varje sig det är från olika samhällsinstanser, människor runt omkring dig, här på forum eller andra källor som finns tillgängliga. Glöm dock inte hur väsentligt det är att hjälpa sig själv.
  Ta emot hjälp men glöm inte att utvärdera effekten av den hjälpen som du får. Tappa aldrig tron att det är möjligt att bli bättre. Tankar har en oanade stor påverkan i våra liv.
  Arbeta ständigt med dig själv och så småningom kommer du att kunna omvandla mörkret inom dig till ljus, sorg till glädje och tomhet till fullfyllnad. Ett litet ljus är allt som krävs för att bryta den totala mörkret. Många gånger har den rätta vägen funnits så nära oss men vi, medvetet eller omedvetet, tittat bort eller helt enkelt inte sett den, utan sökte efter vägar och svar någon annanstans.
  Sann lycka och välmående är ett inre tillstånd som man bara kan uppnå om man arbetar konstant med sig själv. Lyckan är ingen fysisk plats. Inte heller beroende av social-, karriär-, familj- eller ekonomiskstatus. Lär känna dig själv. Försök förstå vad som händer i din inre väld och i ditt liv. Gör din inre utveckling och förändring till det bättre den nya mening av ditt liv och lyckan ska komma till dig. Det finns så otroligt mycket som du kan förändra i ditt inre och yttre liv, även om det inte alltid känns så. Vi har alla enorma potentialer inom oss själva som bara väntar på att bli upptäckta och utvecklade. Som en frö planterad i bra jord, men utan vatten, sol och omvårdnad för att växa och uppnå sin riktiga potential. När vi plötsligt ser till att uppfylla dessa behov, vecka efter vecka, år efter år, kommer det att växa och slutligen bli ett vackert och fint träd som då belönar vårt hårda arbete med skugga och frukter.

  Rekommenderar starkt en video på Youtube från Dr. Gabor Maté. Denna är en av många andra jättebra videos av honom. Jag hoppas att du kan få något ut av den.

  https://www.youtube.com/watch?v=IoppxgDTzUU&t=2526s&ab_channel=MotivationThrive

  Några andra tankar om livet:

  Livet består av två delar. Ena delen kan vi påverka, vi har makt över, och den andra delen kan vi inte påverka, saknar alltså makt över (även om vi ALLTID har makten att påverka hur dessa påverkar oss inombords). Vi kan påverka mycket genom våra beslut, handlingar, tankar, tro, värderingar, prioriteringar osv.. Däremot finns det mycket som vi inte kan påverka, såsom tiden, när, hur och om vissa händelser inträffar för att endast nämna några.

  Låt oss fokusera på den delen som vi kan påverka. Och det är så otroligt mycket som vi kan påverka. Var kan vi finnas inspiration, mening, syfte och krafter någonstans? Uppenbart finns det mycket i denna värld som många av oss har svårt att relatera till och finna glädje i. Men måste vi begränsa oss till de få vägar som presenteras för oss som de som tar oss till lyckan och framgång? Tänk om de flesta har fel? Tänk om de vägar som verkligen leder till ett harmoniskt, lyckligt och meningsfullt liv går i en helt annan riktning? Syfte kan hittas bl.a. i religion, filosofi, välgörenhet, hobbys, djur, familj, mm..

  När det gäller den andra delen av livet som vi inte kan påverka, varför inte försöka förstå den, leva i harmoni och samarbeta med den? Kan det vara så att vi missförstått dess påverkan och syfte i våran liv? Där vi ser lidandet, finns kärlek, där vi ser orättvisa finns rättvisa, där vi ser mörkret finns ljus, där vi ser slutet finns en ny början. Att uppnå detta är möjligt och om man bestämmer sig för det öppnas det en helt ny värld framför och inom en själv.

  Efter den mörkaste natten kommer solen alltid upp.

  Allt gott <3

  Avatar

  <3 Bra att du skriver här! Kan känna igen mig i det du beskriver. Något som blivit pyttelite bättre för mig är att varje kväll fundera ut de tre bästa sakerna som hänt under dagen. Det kan få en att få upp ögonen för att det finns innehåll i sitt liv? Något som faktiskt överraskade mig innan jag blev medveten om det. T ex kan en av de tre bästa sakerna vara samtalet med Telia (jag hittar bara på något nu), för personen i luren var så otroligt och oväntat trevlig! Det kan även vara små, små saker som den där semlan med kaffet.

  Tänker på att du skriver att du vill börja i änden att få syn på tankarna och arbeta med sig själv att det här kan vara ett redskap att finna ljusglimtarna och som kan ge sken av ett större skimmer av meningsfullhet i livet? Ibland tänker jag att det här storslagna som folk pratar om att de har meningsfulla liv där de typ räddar folk eller är brandmän kan vara orealistiskt och för avancerat många gånger?

  Meningsfullhet tror jag man även kan finna i det lilla – t ex en gullig liten bäbis som tar några tappra steg? De där magiska ögonblicken som man också kan få syn på, kanske på gatan ibland med främmande människor. Det stora i det lilla.

  Tomhet har alltid skrämt mig. Genom att se det tre bästa under dagen har dagen innehållet något fint också. Alla dagar ger något – och sällan det man trodde innan dagen började. För mig har det gjort att jag ibland tänker med förundran att nästa dag kommer också ge tre nya saker – och det är på riktigt aldrig så att dagarna ser snarlika ut som den förgående. Detta tycker jag man blir uppmärksam på genom att medvetandegöra sin tillvaro.

  Kanske kan du testa det? <3

  Jag förstår verkligen

  Jag sover så länge jag bara kan och längtar tills det blir kväll igen och jag kan sova och leva där. Just nu kan jag inte ge tips mår för kass men jag har tagit mig upp förr, jag vet att få sinnes intryck vara ute se annat en sin lgh ger mycket, måste på stan imorgon då jag ska träffa läkaren känns jobbigt.

  Men vill du prata bara säg jag behöver någon att bara prata med också

  Kramar till er alla

   

   

Visar 5 inlägg - 1 till 5 (av 5 totalt)
4

Du måste vara inloggad för att svara på denna tråd.