Hem > Forum > Fångar inga jävla dagar > Drömmen om adhd-medicin och ”hjärndimma”

Drömmen om adhd-medicin och ”hjärndimma”

Visar 11 inlägg - 1 till 11 (av 11 totalt)
10
 • Avatar

  jag tror att alla de som någon gång upplevt ”hjärndimma” vet exakt vad jag menar med det. Förlamad av vimmel, intryck, ljud och tankar. Att inte höra vad personen framför dig säger, att hens ord dränks i susande tjock dimma. Att ligga stirrandes i soffan, paralyserad av stress, tankar som skriker, ord som snurrar, snurrar, snurrar och förvirrar. ”Varför? Varför snurrar min värld på så mycket fortare än alla andras? Varför kan jag inte släppa rynkan mellan mammas ögonbryn när jag berättade att jag inte mådde så bra, eller sättet hans hår luktade förra tisdagen?”

  De säger att jag bara ska skärpa mig, resa mig upp och fånga dagen. Fånga dagen och försöka att ta det lugnt och andas. Andas.

  Men hur fan ska jag kunna fånga dagen när det känns som att jag måste hålla fast huvudet för att inte tappa det? Tappa greppet om mig själv.

  Jag är fast

  Avatar

  God e.m. här på Mind Forumet.

  * Har aldrig hört talas om ”hjärndimma”, är det de du kort beskriver; ”(…) Förlamad av vimmel, intryck, ljud och tankar (…)”…?

  * ”Fast”, har du berättat detta för vården, om du nu har vårdkontakter?

  * Har nu någon form av bra relation till vården så som psykolog, läkare etc?

  * Har du kontakt med Habiliteringen inom vården, när man har någon diagnos?

  Önskar dig en fortsatt trevlig Lördag e.m. och Midsommardag.

  Jag tror att jag fattar vad du menar. Att inte kunna förstå sig själv.

   

  Jag har tittat mycket på en tjej på youtube som har en kanal som heter ”how to adhd” hon förklara alla bra saker med adhd och även tips hur man kan hantera de jobbiga sakerna.

   

  Habiliteringen jobbar inte med adhd.

   

  Avatar

  Vill du ha ADHD-medicin, men får inte det?

  Vad vackert du skriver: ”Varför kan jag inte släppa rynkan mellan mammas ögonbryn när jag berättade att jag inte mådde så bra, eller sättet hans hår luktade förra tisdagen?”

  Om du tycker om att skriva, gör det mer. Du verkar grym på det.

  Avatar
  Trådstartaren

  Jag tror att jag fattar vad du menar. Att inte kunna förstå sig själv. Jag har tittat mycket på en tjej på youtube som har en kanal som heter ”how to adhd” hon förklara alla bra saker med adhd och även tips hur man kan hantera de jobbiga sakerna. Habiliteringen jobbar inte med adhd.

   

  Tack så mycket för tipset! Kollade in på hennes youtube och det var JÄTTEBRA. Inte alls blivit bemött med förståelse där hemma när min utredning kom upp, så jag kommer defenitivt visa några videos för dem!

  Avatar
  Trådstartaren

  Vill du ha ADHD-medicin, men får inte det? Vad vackert du skriver: ”Varför kan jag inte släppa rynkan mellan mammas ögonbryn när jag berättade att jag inte mådde så bra, eller sättet hans hår luktade förra tisdagen?” Om du tycker om att skriva, gör det mer. Du verkar grym på det.

   

  Jag är mitt uppe i en utredning så eventuell medicinering är troligtvis år bort. Tack så hemskt mycket. Jag älskar att skriva men visar det sällan för någon!

  Avatar
  Trådstartaren

  God e.m. här på Mind Forumet. * Har aldrig hört talas om ”hjärndimma”, är det de du kort beskriver; ”(…) Förlamad av vimmel, intryck, ljud och tankar (…)”…? * ”Fast”, har du berättat detta för vården, om du nu har vårdkontakter? * Har nu någon form av bra relation till vården så som psykolog, läkare etc? * Har du kontakt med Habiliteringen inom vården, när man har någon diagnos? Önskar dig en fortsatt trevlig Lördag e.m. och Midsommardag.

  Vi jobbar på för fullt och jag är på väg in i utredning. Men det är svårt att bli tagen på allvar i vården då jag har klarat skolan och inte är något ”akutläge”.

  Det viktigt att du står på dig. Bra att du får en utredning så du får veta hur det ligger till . Sen ha inte förstora förhoppningar på medicin det kan hjälpa en del men det viktigaste tror jag är att du kör känna dig själv  Och hittar hur just du kan lösa /kompensera för dina svårigheter.

   

  Lycka till ! 💕

  Avatar

  Hej. Man måste ha diagnos för få adhd medicin.

  I dina beskrivningar så måste det inte vara just adhd..

  Jag har vuxen adhd. När jag inte har min medicin så är jag mycket rastlös och kan inte koncentrera mig (svårt att stava rätt också).

  Ta vara på dagen, det betyder att du ska göra det du tycker om.

  Tips: Gå/spring utomhus. Det hjälper mig.

  Avatar

  Det där du beskriver skulle jag sätta på en annan diagnos än ADHD men den delar drag med ADHD.

  Det du beskriver säger jag alltid ”information overload” om, det är att hjärnan börjar bränna ut sig för att den tar in för mycket information. Hur ofta får du så? Sover du dåligt vid dessa tillfällen?

  Hej, helt ny här och skummade lite i tråden.
  Det jag såg (adhd) /läste känner jag igen mig i hur svårt det ibland kan vara att bli förstådd. Har kämpat länge (väldigt länge) i en form av motvind för att få gehör om mitt faktiska problem. Och vad jag förstår så ter sig problematiken på olika vis. Känner/ kände personer som med otrolig talang svepte världen med sin musikaliska förmåga eller byggt företagande utanför mina ens tänkbara proportioner. Medans andra hamnat i betydligare värre väder. Ser mig själv som något mitt emellan och kan verkligen instämma på den där dimman. Har försökt men inte kunnat lyssna eller ta in mer info. Och har stor förståelse för de som har svårt eller ger upp på vägen till någon form av hjälp. Kanske är det ett geografiskt problem eller individuellt där livsval vart avgörande. Vill jag gärna diskutera mer och göra hur andra har det, löser sina problem eller betraktar omvärlden. Söker själv svar och att lära känna mig själv i detta liv… hoppas någon läser och kanske har respons till detta. Om annat önskar jag bara alla det bästa.

  mvh

Visar 11 inlägg - 1 till 11 (av 11 totalt)
10

Du måste vara inloggad för att svara på denna tråd.