Hem > Forum > Fångar inga jävla dagar > Då har det hänt, igen..

Då har det hänt, igen..

Visar 4 inlägg - 1 till 4 (av 4 totalt)
3
 • Vaknar upp efter veckor, kanske månader av perfektion, allafall enligt mig själv. Ångesten kommer krypande, pengarna är slut, troligtvis uppspelade, räkningarna obetalda, väggarna ommålade. Barnen sover, mannen jobbar, imorgon är dagen då disskutionen ofrånkomligt kommer komma, bråk , skrik, separation? Jag hatar mig själv, hur kan jag vara så oansvarig? Har 5 barn, snart står kronofogden och slänger ut oss, efter en tid av total livsglädje raseras allt och livet känns hopplöst, börjar känna mig trött, värdelös och klumpen i bröstet växer. Det är inte första gången det händer, en manisk episod följd av verkligheten, en käftsmäll utan dess like. Varför är jag så här, varför ska jag förstöra gång på gång. Hur ska jag kunna rädda upp ekonomin den här gången? Vad mer har jag lyckats hitta på? Det kommer smygande, gör illa, får klumpen att växa ännu mer. Jag orkar inte vara jag, inte nu. Mina barn är mitt liv, ser på dom och hoppas det ordnar sig, ser kärleken och hoppet. Att kämpa för deras skull, att inte överge det värdefullaste jag har, hur kan jag göra så här mot dessa guldklimpar, vara så totalt värdelös och kass, försätta oss i dessa situationer. Från att må så bra, glad, energisk, påhittig, outröttlig till att bli trött, ångest, svag, död.

  Avatar

  Hej. Du kan få hjälp med obetalda räkningar.  Du är ingen hemskt människa för att du ska skiljas från din man. Barnen kan må bra även med skilda föräldrar.

  Även föräldrar gör misstag, mina föräldrar skildes när jag var liten..

  Tips:

  1. Sök hjälp och råd hos kyrkan. När jag var liten fick jag,mamma,storebror mat och pengar för att köpa kläder.

  2. Du kan få hjälp att få mer koll på ekonomin. Sök psykatrin.

  3. Skriv ner alla utgifter och inkomster.

  4. Gå till en psykatri och prata om din ångest.

  Jag har själv dålig inkomst (studerar), har ångest och inte ännu flyttat hemifrån.. Jag har lärt mig att det viktigaste är att ha mat, tak över huvudet och det nödvändigaste. Att göra saker perfekt är inte viktigaste i världen, alla gör misstag och man lär sig av de.

  Jag lever som minimalist, det innebär att man lever enkelt. Jag säljer sånt jag inte behöver och inte använder. Det har gjort att min inkomst räcker längre och jag kan betala alla mina räkningar.

   

  Avatar

  God sen e.m. här på Mind Forumet.

  * Jag går hos en underbar Diakon inom Svenska Kyrkan hos en församling som är min form av ”Ventil”, ”lufta lungorna” med någon utanför vårdkontakterna är väldigt skönt… De har något som heter; ”Bildterapi” och ska få uppleva detta i Augusti månad, ser framemot detta även fast jag har väldigt tuffa minnen jag bär på…

  * Har Du varit hos någon vårdkontakt så som t.ex. sjuksköterska, psykolog, läkare/överläkare inom ditt län/region du bor inom, en öppenvårdsmottagning?

  * Om ekonomiska beskymmer så finns det inom Kommunen något som heter Buget- och Skuldrådgivare som man kan boka mötestid hos antingen via telvägen eller mobiltelefonsvägen och få rådgöra med, om sin individuella ekonomiska situation. Ring din kommuns växel och fråga efter; ”Buget- och Skuldrådgivare”;s direkttelnr eller tjänstemailadress…

  * Finns psykiatriker och psykologer som specialiserar sig inom ”skilsmässor” och finns också för s.k. ”par-terapi”…

  * Finns mycket på nätet om man söker via ”Google”;s sökmotor på ovanstående inom situationstecknen…

  Var nu rädd om dig nu…

  Kram på dig…

  Om DU enbart vill ha någon att samtala med via textmeningarna så finns jag här anonymt…

  På återseende…

  Avatar

  Du är perfekt som du är, inget behöver ändras och du är den bästa förälder som dina barn kan ha.

  Släpp greppet om skammen, du är inte ensam och du har ingen skuld.

  Sök stöd hos vården, psykiatrin eller kommunen så att du orkar, får hjälp att sortera och hitta vägar framåt.

  This too shall pass!

  Kram

Visar 4 inlägg - 1 till 4 (av 4 totalt)
3

Du måste vara inloggad för att svara på denna tråd.