Hem > Forum > Ensamhet > Videochat är nästan som en middag med vänner

Videochat är nästan som en middag med vänner

Visar 2 inlägg - 1 till 2 (av 2 totalt)
1
 • Många, inklusive jag, är ensamma i dagens Sverige. Vissa av oss arbetar och/eller har barn och är för trötta på kvällen för att orka ge oss ut i regnet och kanske resa över halva stan för att träffa någon. Andra är arbetslösa eller sjukskrivna och träffar ingen alls. Vissa har flyttat till en annan stad i vuxen ålder. Vissa kan inte hitta något vettigt att göra med de vänner som de skulle vilja ha.

  Dejting- och kompisappar handlar ganska mycket om att hitta EN person, vilket kan vara svårt på grund utav sina egna eller andras högt ställda krav på den de ska dela livet med.

  Skulle man ändå träffa några vänner så är det ganska oklart vad man ska göra. Speciellt för de som har svårt att prata någon längre stund och kanske också har lätt för att bli uttråkade. Vissa kan också tycka att det blir för dyrt att hitta på aktiviteter.

  Samtidigt är det nog väldigt välgörande för de flesta att regelbundet träffa samma grupp människor om och om igen.

  Min lösning på detta är en regelbunden videochat tillsammans med fyra andra personer i samband med vissa måltider. Ordet videochat har en dålig klang eftersom många tänker på sexutnyttjande, men om alla beter sig som i verkliga livet så kan en videochat vara nästan som ett vanligt samtal eftersom man ser alla de andras ansikten.

  • Eftersom var och en sitter i sitt eget hem så blir det enkelt, praktiskt, tidseffektivt och tryggt.
  • Eftersom man möts i chatten i samband med en måltid så har alla någonting att göra.
  • Eftersom man möts i en grupp om fem personer så blir det mindre kravfullt än om bara två personer hade möts.
  • Jag tänkte att en sådan grupp kunde användas för vardagsprat som kanske fördjupas med tiden, men för egen del söker jag inte en terapicirkel utan mer ett forum för vardagligt sällskap.
  • Viktigt är att de som väljer att gå med i en sådan här grupp strävar efter att deltaga åtminstone tre gånger, men gärna mer. Detta eftersom det är uttröttande med nya bekantskaper hela tiden.
  • Eftersom fem personer möts som ett kompisgäng så behövs det inte sättas samma orimliga krav som folk sätter på en blivande partner eller bästa kompis.
  • Om fler än fem personer skulle vara intresserade så kan de som inte får plats i först gruppen skapa en ny chatgrupp
  • Den programvara jag skulle rekommendera för detta ändamål är webbplatsen och appen zoom.us, men andra lösningar kan också funka.
  • Skriv i en kommentar nedan om ni skulle vara intresserade av detta.

  En utmärkt ide med videochattgrupper men glöm inte att forum som MIND tillhanda håller ska vara anonymt för att alla ska känna sig säkra.

  Därför kommer sådana inlägg som vi bedömer brytermot våra användarvilkor att tas bort.

  Men tips av allmän karaktär är välkomna.

  MIND moderator

Visar 2 inlägg - 1 till 2 (av 2 totalt)
1

Du måste vara inloggad för att svara på denna tråd.

Vi har gjort en säkerhetsuppdatering på Mind forum som innebär att logga in-förfarandet har ändrats. Du kommer i samband med att du loggar in få ditt lösenord skickat via e-mail.