Hem > Forum > Ensamhet > Varför ensam, vad är det för fel på mig?

Varför ensam, vad är det för fel på mig?

Visar 4 inlägg - 1 till 4 (av 4 totalt)
3
 • Varför är jag så ensam, känner mig iallafall väldigt en ensam.

  Fast, bra jobb, väldig bra ekonomi.  En underbar tjej. Men ensam. Vill inte mer.

   

  Just nu ensam på resa. Sitter i baren ensam på ett kryssningsfartyg i Karibien o funderar bara på att gå o läggig med lite piller.  Va ska jag göra?

   

  Det är inget fel på dig. Man kan känna sig ensam i ett socialt aktivt liv med ett stort socialnätverk lika mycket som man kan känna sig ensam när man inte har några vänner eller familj. Allt handlar om ens egen upplevelse av det livet man lever med allt och alla inkluderade i det.

  En annan orsak till ensamhet kan uppstå när man har svårt att finna människor som man “connectar” med. Sådana som man har gemensamma intressen, värderingar och mål i livet.

  Att du känner dig ensam kan också handla om att du är olycklig. Frågan är om du är olycklig för att du känner dig ensam eller känner dig ensam för att du är olycklig. Att du har uppnått vissa saker i ditt liv så som fast och bra jobb med bra ekonomi som resultat, en underbar tjej, och är mitt i en fantastik resa, leder naturligtvis till förväntningar av att du borde känna lycka och tillfredställelse, men som att döma på ditt inlägg du inte riktigt känner. Livet försöker säga dig något. Lyssna och försök förstå vad det är.

  Livet består av två delar. Ena delen kan vi påverka, vi har makt över, och den andra delen kan vi inte påverka, saknar alltså makt över (även om vi ALLTID har makten att påverka hur dessa påverkar oss inombords). Vi kan påverka mycket genom våra beslut, handlingar, tankar, tro, värderingar, prioriteringar osv.. Däremot finns det mycket som vi inte kan påverka, såsom tiden, när, hur och om vissa händelser inträffar för att endast nämna några.

  Låt oss fokusera på den delen som vi kan påverka. Och det är så otroligt mycket som vi kan påverka. Var kan vi finnas inspiration, mening, syfte och krafter någonstans? Uppenbart finns det mycket i denna värld som många av oss har svårt att relatera till och finna glädje i. Men måste vi begränsa oss till de få vägar som presenteras för oss som de som tar oss till lyckan och framgång? Tänk om de flesta har fel? Tänk om de vägar som verkligen leder till ett harmoniskt, lyckligt och meningsfullt liv går i en helt annan riktning?

  När det gäller den andra delen av livet som vi inte kan påverka, varför inte försöka förstå den, leva i harmoni och samarbeta med den? Kan det vara så att vi missförstått dess påverkan och syfte i våran liv? Där vi ser lidandet, finns kärlek, där vi ser orättvisa finns rättvisa, där vi ser mörkret finns ljus, där vi ser slutet finns en ny början. Att uppnå detta är möjligt och om man bestämmer sig för det öppnas det en helt ny värld framför och inom en själv.

  Efter den mörkaste natten kommer solen alltid upp.

  Allt gott <3

   

  Avatar

  Författaren Teodor Kalifatites sa någon gång att det som oftast händer med en människa som är mycket ensam är att denne ofta börjar hata sig själv. Att det kan vara en “naturlig process” att bli allt mer självkritisk (letar fel på sig själv) ju mer tid man spenderar ofrivilligt ensam. Skriver det med förhoppningen om att du inte ska lyssna på de här tankarna om att det skulle vara något fel på dig – det är det knappast! <3

  Intressant att du är på resa också. Själv varit det i perioder och just resor kan också vara superensamma. Jag rekommenderar inte riktigt det, fina du. Nu är ju du där du är – men kan du inte försöka resa isf med din partner fortsättningsvis? Vill inte att du ska tvingas bära på de här hemskt tunga känslorna.

  Jag tänker på dig <3

  Övertygad att något är fel på mig men ingen vill berätta. De säger att det inte är något fel på mig. Ändå blir jag bedragen efter 23 år och sen lurad igen på pengar . Är så less, vore enkelt att bara ”släcka lyset”.

Visar 4 inlägg - 1 till 4 (av 4 totalt)
3

Du måste vara inloggad för att svara på denna tråd.