Hem > Forum > Ensamhet > Var är alla ensamma?

Var är alla ensamma?

Visar 6 inlägg - 1 till 6 (av 6 totalt)
5
 • Jag blir inte klok på folk.

  Jag själv är ensam och söker kontakt med andra likasinnade som är i behov av att prata med nån.

  Har gått med i massa Facebook-grupper för ensamma, men det verkar omöjligt att hitta folk som är intresserade av att prata i telefon.

  Samtidigt är det långa köer till alla hjälplinjer.

   

  Låter som ett tecken på att vi verkligen lever i ett individualistiskt samhälle där vi hänvisar både varandra men kanske även oss själva till institutioner, istället för till kollektiva lösningar. Förundras också ständigt över det. Verkar som att vi bara blir ensammare och ensammare och samtidigt har oerhört svårt att nå varandra i det.

  När jag varit som ensammast har jag iofs kunnat haft skyhöga krav på andra eftersom mina behov varit gigantiska i de stunderna. Mår man sedan lite bättre kanske det är lättare att ”ta in” främmande personer och ha ett ömsesidigt utbyte?

  Menar lite att kanske det också beror på att när man känner sig så sjukt ensam att man till och med behöver hjälplinjer är det kanske inte ”bara lite ensamhet” man känner utan då mår man ordentligt dåligt och kanske snarare lider av svår depression? Vad tror du det beror på att du inte får napp där på facebook?

  Jag är ensam, vi kan snacka 😀

  Hej,

  Tråkigt att ingen vill prata som är i samma situation. Men det kanske är så tyvärr att också att prata i telefonen blivit skrämmande för många när de är så vana vid att skriva på sociala medier. Då blir man kanske räddare för en främmande röst i telefonen, även om den vill aldrig så väl.Sedan kanske de känner att man inte kan prata kravlöst utan måste börja umgås. Man kan ju bara börja att prata. Det är inte farligt.

  De kanske känner sig tryggare att ringa hjälplinjen för att behöver de inte känna krav på att umgås.

  Sedan kan de ha med erfarenhet att göra. Att på hjälplinjen är de mer vana, och kanske till och med har fått utbildning.

  Men jag tycker inte du ska ge upp, rätt som det är kanske någon vill ta emot din hjälp.

  Undrar med var alla ensamma är. Varit med på diverse forum och sidor och chattar men dom har alla i stort sett försvunnit för alla är inaktiva. Jag är själv väldigt ensam och har autism och andra svårigheter men har ändå kommit med förslag på att man kan ses eller prata osv. Men när det kommer till kritan så vill ingen.

  Kolla in Sportpartner, finns även de som kan tänkas promenera och/eller vandra. Sen finns Discord-gruppen ”Forum för Gemenskap”

Visar 6 inlägg - 1 till 6 (av 6 totalt)
5

Du måste vara inloggad för att svara på denna tråd.