Hem > Forum > Ensamhet > Var är alla ensamma?

Var är alla ensamma?

Visar 2 inlägg - 1 till 2 (av 2 totalt)
1
 • Jag blir inte klok på folk.

  Jag själv är ensam och söker kontakt med andra likasinnade som är i behov av att prata med nån.

  Har gått med i massa Facebook-grupper för ensamma, men det verkar omöjligt att hitta folk som är intresserade av att prata i telefon.

  Samtidigt är det långa köer till alla hjälplinjer.

   

  Låter som ett tecken på att vi verkligen lever i ett individualistiskt samhälle där vi hänvisar både varandra men kanske även oss själva till institutioner, istället för till kollektiva lösningar. Förundras också ständigt över det. Verkar som att vi bara blir ensammare och ensammare och samtidigt har oerhört svårt att nå varandra i det.

  När jag varit som ensammast har jag iofs kunnat haft skyhöga krav på andra eftersom mina behov varit gigantiska i de stunderna. Mår man sedan lite bättre kanske det är lättare att ”ta in” främmande personer och ha ett ömsesidigt utbyte?

  Menar lite att kanske det också beror på att när man känner sig så sjukt ensam att man till och med behöver hjälplinjer är det kanske inte ”bara lite ensamhet” man känner utan då mår man ordentligt dåligt och kanske snarare lider av svår depression? Vad tror du det beror på att du inte får napp där på facebook?

Visar 2 inlägg - 1 till 2 (av 2 totalt)
1

Du måste vara inloggad för att svara på denna tråd.