Hem > Forum > Ensamhet > Ung och ensam, orkar inte känna såhär

Ung och ensam, orkar inte känna såhär

Visar 4 inlägg - 1 till 4 (av 4 totalt)
3
 • Avatar

  Vill skriva av mig lite, jag känner mig så olycklig vet inte vad jag ska ta mig till.

   

  Jag är väldigt ung och förlorade min familj i tidig ålder. Idag har jag bara min pojkvän och ingen familj eller nära släkt. Jag känner mig så otroligt ensam och tampas mycket med tanken om min pojkvän inte skulle finnas i mitt liv längre, då ser jag bara en enda utväg. Han är helt fantastisk men ändå känner jag så ensam som att jag saknar mycket i mitt liv.

   

  Jag tampas också med tanken om att det är mig det är fel på att jag har blivit såhär ensam, jag vill alla väl men då många vänner svikit en genom livet har man ingen lust att försöka finna några nya. Jag har gjort det några gånger och oftast pratar de bara om sig själva under hela tiden och när jag kommer hem är jag helt dränerad för att denne har tagit allt min energi och det vill jag inte utsätta mig för igen.

   

  Jag tror att en hobby att brinna för skulle hjälpa mig men har svårt att komma på vad det skulle vara. Något kreativt man kan göra i flera timmar så att man kan uppehålla sig länge. Har ni tips?

   

  Det enda jag kan tänka mig kommer hjälpa min ensamhet i framtiden är barn och bilda egen familj, det ligger inte långt bort, men har svårt att motivera mig att orka och vilja leva just nu i ensamheten. Jag har tidigare ätit antidepressiva men jag mådde dåligt av att mina toppar försvann och slutade därför. Samt att jag gick upp så mycket i vikt, jag väljer hellre att avsluta mitt liv än att gå upp i vikt igen och vill inte ha i mig massor av medicin.

   

  Jag läser mycket om självmord och har förstått att aktiv dödshjälp inte är lagligt i Sverige. Jag har inte mage att svika min pojkvän heller.

   

   

  Avatar

  Hej där!

  Jag förstår att du känner dig väldigt ensam. Att sakna folk i sitt liv är otroligt jobbigt, det är samma för mig.
  Gillar du att skriva? Isåfall kan jag tipsa om att börja brevväxla. Det finns olika grupper på Facebook där man kan söka brevvänner. Jag valde att göra det då jag knappt kände någon innan. Måste säga att jag blev positivt överraskad då de flesta är jättefina människor.
  Vad tycker du annars om att göra? Har du något specialintresse?

  Avatar

  Hej, jag har haft problem med ensamhet förut för att min krets av relationer har varit begränsad till klasskompisar då jag har haft svårt att träffa andra utanför det, när jag väl började experimentera med sociala hobbies som rollspel och i mitt fall fungerade även twitch som ett väldigt bra sätt att socialisera sig och få en passion i livet, ju mer man exponerar sig desto mer människor träffar man. Man kommer träffa människor man inte gillar men många man kan bli vänner för livet med. Rollspel är mitt bästa tips för en hobby med fantastiska människor i, väldigt öppna människor.
  Hoppas det här är till någon hjälp.
  Kom ihåg, vi finns alltid här om du vill prata.

  Det är helt okej att känna känslor… fortsätt skriva och sätt ord på det om det känns givande..

  Tips på saker som hjälpt mig: måla, flytta, köra bil till nya platser, fotografera, Tik Tok, instagram-konto med min hobby som tema, prata med andra släktingar, grannar, gamla vänner eller djur.

  Spirituella saker funkar för mig också, meditation, yoga, naturpromenader, bada, skriva saker mm.

   

  Lycka till! kram krammmm

Visar 4 inlägg - 1 till 4 (av 4 totalt)
3

Du måste vara inloggad för att svara på denna tråd.