Hem > Forum > Ensamhet > Skämt

Skämt

Visar 8 inlägg - 1 till 8 (av 8 totalt)
7
 • Avatar

  Jag är ett skämt.

  Vad menar du?

  Avatar
  Trådstartaren

  Vad menar du?

  Att ingen verka ta mig på allvar.

  Att ingen verka ta mig på allvar.

  Folk gör inte alltid det. Det är svårt för folk som inte har psykisk ohälsa, eller som har en annan typ av psykisk ohälsa att sätta sig i dina skor.

  Ibland har jag känt att jag måste ”bevisa” hur dåligt jag mår. Visa dom så att dom tar mig på allvar. Det skadade bara mig själv mer.

  Det finns folk som förstår. Det finns folk som har gått igenom samma eller liknande saker som dig.

  I livet så måste man bara hitta sin grupp av människor. Folk som förstår. Folk man kan vara den man vill vara med. Folk man kan ha kul med. Och tyvärr så finns dom kanske inte alltid i samma stad.

  Det finns så många olika typer av människor. Folk har förvånat mig över deras empati Och medkänsla. Eller bara personlighet.

  Det jag menar är. Det finns folk som förstår dig någonstans. Även om du inte har dom i ditt liv just nu.

   

  Avatar
  Trådstartaren

  Folk gör inte alltid det. Det är svårt för folk som inte har psykisk ohälsa, eller som har en annan typ av psykisk ohälsa att sätta sig i dina skor. Ibland har jag känt att jag måste ”bevisa” hur dåligt jag mår. Visa dom så att dom tar mig på allvar. Det skadade bara mig själv mer. Det finns folk som förstår. Det finns folk som har gått igenom samma eller liknande saker som dig. I livet så måste man bara hitta sin grupp av människor. Folk som förstår. Folk man kan vara den man vill vara med. Folk man kan ha kul med. Och tyvärr så finns dom kanske inte alltid i samma stad. Det finns så många olika typer av människor. Folk har förvånat mig över deras empati Och medkänsla. Eller bara personlighet. Det jag menar är. Det finns folk som förstår dig någonstans. Även om du inte har dom i ditt liv just nu.

  Nej, det verkar som det. Inte ens läkare verkar vilja förstå. Vilket jag tycker är konstigt. man får leta efter de ”rätta” personerna men det är inte så lätt. jag har inga vänner, vilket gör de svårt.
  kah brukar prata med min mamma som har haft lite depressionsproblem och tar piller och mår nu. Men även hon verkar inte riktigt förstå. Precis som om ja är annorlunda och  borde inte  reagera på sätt ja gör.
  tack för skrev. 👍

  Många läkare är i tidspress. Och sen är ju även dom människor. Finns dåliga och icke empatiska läkare.

  Men det finns även bra läkare och läkare som har tid att lyssna.

  Har träffas både bra och dåliga psykologer och läkare. Varit ”I systemet” i några år.

  Man vill ha förståelse men tyvärr så kan man inte få det av alla. Inte ens av dom som borde ge den förståelsen.

  Jag hoppas att du tar hand om dig och försöker göra saker du är intresserad av och tycker om. Ha hobbys? Orka utbilda dig. Nå ut till folk via spel eller vad du nu gör. För folk finns. Men ibland måste man leta. Hitta fel, bryta upp med massa innan man hittar ”rätt” person/er.

   

  Avatar
  Trådstartaren

  Många läkare är i tidspress. Och sen är ju även dom människor. Finns dåliga och icke empatiska läkare. Men det finns även bra läkare och läkare som har tid att lyssna. Har träffas både bra och dåliga psykologer och läkare. Varit ”I systemet” i några år. Man vill ha förståelse men tyvärr så kan man inte få det av alla. Inte ens av dom som borde ge den förståelsen. Jag hoppas att du tar hand om dig och försöker göra saker du är intresserad av och tycker om. Ha hobbys? Orka utbilda dig. Nå ut till folk via spel eller vad du nu gör. För folk finns. Men ibland måste man leta. Hitta fel, bryta upp med massa innan man hittar ”rätt” person/er.

   

  Ok. Tack för du skrev. Jag försöker va hobbys men de är inte alltid kul och göra saker ensam. Och de hjälper inte alltid att gå kurser eller annat. Man förlorar kontakten snabbt eller så ”klickar” man inte med någon så man blir ensam ändå.

  Ok. Tack för du skrev. Jag försöker va hobbys men de är inte alltid kul och göra saker ensam. Och de hjälper inte alltid att gå kurser eller annat. Man förlorar kontakten snabbt eller så ”klickar” man inte med någon så man blir ensam ändå.

  Det låter som att du ger upp. Du måste tro på att det kan fungera även om det inte har fungerat förut. Att tro är ett mäktigt verktyg som kan förändra hela ens mående och tankesätt med tiden.

  Sluta inte försöka och sluta inte leta. För att hitta rätt är det också viktigt att göra saker du tycker om/älskar/brinner för/tycker är intressant. Det är lättare att klicka med folk som älskar det man själv älskar.

  Jag hoppas att du inte ger upp på dig själv. Du förtjänar goda vänner. Det gör extrem skillnad i vårat (människans) mående att ha vänner att umgås med.

  Lycka till nu! Ge inte upp hoppet! Det kommer att ordna sig bara du slänger ut dig i livet, även om det är läskigt.

Visar 8 inlägg - 1 till 8 (av 8 totalt)
7

Du måste vara inloggad för att svara på denna tråd.

Vi har gjort en säkerhetsuppdatering på Mind forum som innebär att logga in-förfarandet har ändrats. Du kommer i samband med att du loggar in få ditt lösenord skickat via e-mail.

Vissa användare kan för närvarande uppleva att inloggningen tar lång tid. Vi jobbar på problemet och hoppas att kunna åtgärda detta inom kort.