Hem > Forum > Ensamhet > Ofrivilligt ensam

Ofrivilligt ensam

Visar 5 inlägg - 1 till 5 (av 5 totalt)
4
 • Avatar

  Är helt ensam sen 11 år tillbaka har blivit helt förstörd som människa o tappat hoppet totalt. Har fått svår kronisk ångest som inte hjälper ens med medecin. Allt känns så hemskt tänker bara på tiden som varit o vart åren tagit vägen o hur mitt liv kunde bli så här Va e de för fel på just mig som inte kunde få en normal tillvaro med vänner man barn o allt de där ” alla andra ” har o ser som självklart!?
  Ensamhet är ngt så vidrigt att den som inte varit med om de själv någonsin kan fatta!
  Ja fattar inte meningen med livet

  Avatar

  Stor, stor kram till dig. I hear you. Självtvivlet är inte nådigt när man är ofrivilligt ensam. Någon klok sa (författaren Teodor Kalifatides) att det ensamhet kan göra med en är att känna just självhat. Ju mer ensam man är desto mer kritisk riskerar man att bli. Tänker att man inte ska tro på sina självdestruktiva tankar. De ljuger. Är övertygad om att du är en fantastisk och älskvärd person. Och att du hamnat i den här situationen det handlar om oturliga omständigheter. Men det kan bli bättre. Tex nu när du skriver här skapas det liv och samtal!

  Tusen kramar till dig

  Avatar

  Jag hör att du har det svårt. Har du blivit erbjuden någon mer hjälp mot din ångest än medicin? Alltså har du någon samtalskontakt också?

  Ångest suger. Första gången jag drabbades av kraftig ångest förstod jag inte vad det var. Allting gungade och jag kunde inte äta på en vecka, och trodde att jag drabbats av en hjärntumör eller något. En situation med ofrivillig ensamhet och en förälders sjukdom och ohälsa, hade utlöst en stressreaktion. Jag fick då remiss till en fysioterapeut där jag fick massage och träna avspänning. Jag fick även i läxa av fysioterapeuten att träna avspänning varje dag mellan gångerna då vi inte sågs. Detta var till stor hjälp för att ta mig igenom den perioden av livet och är en annan sak jag kan rekommendera att prova om du vill och har möjlighet. Kram.

  Håller med.
  Den som ej känt hur ensamhet känns och påverkar en, den vet ej vad vi pratar om.

  Ensamhet betyder även olika for oss alla. Har olika innebörd för oss alla.

  Det är även skillnad på frivillig och ofrivillig ensamhet.

  Och man kan kämpa ihjäl sig till att försöka finna bekanta, vänner, en partner osv.
  Och ändå ej lyckas.

  Den som går igenom detta tar det mycket hårt. Det känns som en käftsmäll varje gång det inget blir. Och ännu mer om man själv verkligen vill träffa personen mer. Då hoppet säkert tagit tag i en, gällande mindre ensamtid.

  Jag finns här.
  Har själv enorm ångest i lass just nu. Pga.många olika faktorer.

  Träffade just en kollega:
  Frågade hen ”om min ångest och kroppsliga smärtor syntes tydligt?”

  Visste jag skulle gå ett ärligt svar precis som jag ville:
  -Du såg inte lika harmonisk ut som du brukar.

  Har ej klarat av att arbeta denna veckan.
  Dock ej bara pga. ångest.

  -Hoppas dock på nya tag med arbete på måndag.
  -Ska minska ångesten med tvätt imorgon.
  Älskar doften och färgerna ler.
  -På lördag ska jag på en laserbehandling (det är infrarött ljus som ska mjuka upp mjukdelar i min nacke, axlar och skuldror).
  -Tar varma bad med tända ljus, ren själavård.

  Så kämpar jag just nu.

  Vad gör du?
  Vad skulle du kunna göra?

  För att få en liiiiiten, liiiten ljusglimt?
  Ge dig själv det 🧡

  Kram

  Avatar

  Är helt ensam sen 11 år tillbaka har blivit helt förstörd som människa o tappat hoppet totalt. Har fått svår kronisk ångest som inte hjälper ens med medecin. Allt känns så hemskt tänker bara på tiden som varit o vart åren tagit vägen o hur mitt liv kunde bli så här Va e de för fel på just mig som inte kunde få en normal tillvaro med vänner man barn o allt de där ” alla andra ” har o ser som självklart!? Ensamhet är ngt så vidrigt att den som inte varit med om de själv någonsin kan fatta! Ja fattar inte meningen med livet

  Om du känner dig ensam och vill växla några ord så är du hjärtligt välkommen till oss. Vi består av vanliga människor som likt många andra kan känna sig ensamma, ledsna eller deprimerade. Vi finns på Discord.com eller som app till de flesta operativsystem. Här är länken: https://discord.gg/UZpWTCU Välkommen till Forum för gemenskap 2.0

Visar 5 inlägg - 1 till 5 (av 5 totalt)
4

Du måste vara inloggad för att svara på denna tråd.