Hem > Forum > Ensamhet > Nya vänner /35 åringen

Nya vänner /35 åringen

Visar 12 inlägg - 1 till 12 (av 18 totalt)
17
 • Jag blev nyss medlem här i hopp om att finna likasinnade, men vad jag förstår nu så kan man varken skicka PM:s eller utbyta epostadress? Får man inte ens utbyta epost om man skapar ett epostkonto med ett påhittat namn?

  Sry, jag försökte läsa igenom användarvilkoren så gott jag kunde, men det är väldigt svårt för mig att koncentrera mig på längre texter.

  /Ca Trettiofemåringen

   

  Jag blev också medlem för att kunna ha kontakter med andra som är i liknande situation som jag. Synd att man kan kommunicera med varandra bara här…

  Avatar

  Jag blev nyss medlem här i hopp om att finna likasinnade, men vad jag förstår nu så kan man varken skicka PM:s eller utbyta epostadress? Får man inte ens utbyta epost om man skapar ett epostkonto med ett påhittat namn? Sry, jag försökte läsa igenom användarvilkoren så gott jag kunde, men det är väldigt svårt för mig att koncentrera mig på längre texter. /Ca Trettiofemåringen

  Jag har sett andra som gjort inlägg och skrivit sin e-mail adress, så det går nog bra.

  Nej man får inte lämna ut sin e- mail här på forumet om den innehåller namn på den som har kontot.  Orsaken till att MIND forum är anonymt är att man skapa en säker yta där människor ska kunna tala fritt utan att riskera att det de säger i en känslig stund sprids eller utnyttjas till utpressning av olika slag.

  Det finns många andra forum där man kan hitta vänner och där det inte finns någon sekretess. MIND forum är ett diskussionsforum i första hand för er som vill diskutera livet med andra som förstår vad livet innebär för många av oss.

  vänliga hälsningar

  MIND moderator

   

  Trådstartaren

  Tack för svar. Nej jag skulle absolut inte vilja förstöra något för andra. Ni gör ett viktigt jobb här på MIND. Inga namn!

  Jag delgav på en vänner-söker-vänner-plattform att jag har problem med utmattning, smärta och ADD. Jag blev något förvånad och ledsen över att ingen ville skriva till mig. Självklart delgav jag positiva egenskaper/intressen också.

  Det är svårt att hitta nya vänner, speciellt likasinnade. Jag har märkt att det finns många grupper på Facebook på temat ”Vänner sökes” och även appen Gofrendly. Det går ju att hitta en likasinnad där, men det krävs förstås en del tid och sökande. Annars finns det ju många olika intresseorganisationer i landet med olika inriktningar. Ofta organiserar de träffpunkter. Det är till exempel Attention, Autism- och aspergerförbundet, RSMH, Fontänhuset och många fler. Bara några tips.

  Avatar

  Jag har inte hittat vänner på facebook, där verkar ingen vilja ses, bara skriva till varandra. Det gäller även andra sociala forum som jag försökt med. Har testat föreningar för personer med psykiska funktionshinder men bara känt mig udda där. På ett sånt ställe var det män som ville ha mitt telefonnummer fast vi inte hade något gemensamt.Det blev mest jobbigt att gå dit. Man måste känna att man passar in och hittar likasinnade för att det ska vara bekvämt.

  Jag vågar inte gå med på någon söka-vänner-grupp på Facebook då det skulle avslöja att jag inte har några vänner. Isåfall måste jag nog skapa ett fejk konto på Facebook.

  I verkliga livet bl.a. på jobbet och inför min familj anstränger jag mig för att visa mig som normalt socialt fungerande person. Ibland ljuger jag t.o.m. att jag har någon plan på helger etc. Jobbigt. I själva verket är min privata kalender ofta tom, står där bara typ ”tvätt”, ”tandläkare”, ”frisör”…

  Trådstartaren

  Tack för tips! Tillslut kanske man finner en lämplig plattform. Det är inte det enklaste att passa in i olika forum baserat på diagnoser. Jag känner också att jag skulle behöva skapa ett fejk Facebook-konto och det har väl tagit stopp där, då jag kanske överdrivet känt att ”vad är det för ett sätt att påbörja en vänskap på – genom en lögn”. På många forum är det ju mer regel än undantag att hitta på ett användarnamn, men på exempelvis GoFrendly tycker jag det börjar bli jobbigt angående val av namn och då tenderar jag att istället undvika aktivitet där. Det gör ju inte saken enklare om man har ett ovanligt namn.

  Sen har vi problemet med försök till raggning ja. Jag är en tjej/kvinna som är öppen för att vara vän med båda könen så länge det är krångelfritt platoniskt (!). Jag saknar att ha en nära tjejkompis och jag saknar att ha en bror.

  Intressant – ni vill vara anonyma för att ni är skraja för att människor ska veta att ni är ensamma. Samtidigt som ni är frustrerade över att MIND inte tillåter att lägger ut namn och adress. Om MIND skulle tillåta det skulle ju ni inte våga komma in här lika lite som i Facebook.

  Jag tänker att istället för att söka kontakter i grupper för ensamma så kan ni väl gå med i grupper som diskuterar saker som intresserar er – för vänner är ju inte något att ha om man inte kan prata med dem om saker som är ett gemensamt intresse. Själv är jag med i en del löpgrupper och har fått många nya vänner och bekanta den vägen.

  Har ni tänkt på att folk som är med i en grupp för ensamma förmodligen är ensamma de med. Dessutom borde vi ställa oss upp och slåss för att ENSAMHET inte är något som vi måste skämmas för. Så är livet i kortare eller längre perioder. Därför är det viktigt att diskutera ensamheten från många håll för att vi ska förstå vad ensamhet är. Ensamhet känns lika olika och unik som det finns människor som känner sig ensamma eller verkligen är det.

  kram till er alla

  Avatar

  Man kan fortfarande vara anonym fast man lämnar ut en mailadress. Och det är hur lätt som helst att hämta ett gratis kontantkort i en tobaksaffär och fylla på det och ringa/messa eller låta någon göra det.Syftet är ju att folk inte ska dö av ensamhet. Så varför ha en regel att man inte får kontakta andra? När man fortfarande kan vara anonym? Det är ju det som är det obegripliga. Det skadar ju ingen, tvärtom.Man kan ju välja senare att avslöja namn och sitt vanliga nummer så som man gjort till alla andra man lärt känna. Men det väljer man  själv och det  blir utanför mind forum i såfall. Ingen har ju något foto eller namn här. Och det är bra! Just för mig är det inte så akut, jag kan väl stå ut med att inte ha någon att ringa. Men för någon annan kan det faktiskt vara det. Särskilt i juletider då många känner sig ensammare än någonsin. Och när det mesta är stängt. Själv har jag inte hittat något forum på internet där man kan träffas eller byta kontakt uppgifter. varför finns det inte massor av sånt tex grupper där man kan fika ihop och dela tankar om livet, vad som helst… Det enda man ser är folk som visar upp hur bra dom har det. Många mår dåligt av sånt, det har flera psykologer och forskare visat. Borde finnas mer medmänsklighet och våga bjuda in andra.Det enda jag sett är dejtingappar och det passar inte mig. GOD JUL!

  Tack för tips! Tillslut kanske man finner en lämplig plattform. Det är inte det enklaste att passa in i olika forum baserat på diagnoser. Jag känner också att jag skulle behöva skapa ett fejk Facebook-konto och det har väl tagit stopp där, då jag kanske överdrivet känt att ”vad är det för ett sätt att påbörja en vänskap på – genom en lögn”. På många forum är det ju mer regel än undantag att hitta på ett användarnamn, men på exempelvis GoFrendly tycker jag det börjar bli jobbigt angående val av namn och då tenderar jag att istället undvika aktivitet där. Det gör ju inte saken enklare om man har ett ovanligt namn. Sen har vi problemet med försök till raggning ja. Jag är en tjej/kvinna som är öppen för att vara vän med båda könen så länge det är krångelfritt platoniskt (!). Jag saknar att ha en nära tjejkompis och jag saknar att ha en bror.

  Jag håller med dig! Det är alltid uppraggning/dejting på såna appar/sajter. Jag vill ha vänner, kön och civilstånd spelar inte alls ngn roll. Jag söker inte alls dejt eller förhållande, utan vänner. Jag har provat olika appar och sajter, chattar lite med folk, sen raderat kontot.

  Jag har aldrig provat GoFriendly… är det bra?

Visar 12 inlägg - 1 till 12 (av 18 totalt)
17

Du måste vara inloggad för att svara på denna tråd.

Vi har gjort en säkerhetsuppdatering på Mind forum som innebär att logga in-förfarandet har ändrats. Du kommer i samband med att du loggar in få ditt lösenord skickat via e-mail.

Vissa användare kan för närvarande uppleva att inloggningen tar lång tid. Vi jobbar på problemet och hoppas att kunna åtgärda detta inom kort.