Hem > Forum > Ensamhet > Nästa år?

Nästa år?

Visar 3 inlägg - 1 till 3 (av 3 totalt)
2
 •  

  Varje sommar, varje jul och varje nyår tänker jag alltid samma sak ”nästa år blir annorlunda”. Nästa sommar har jag en vän som jag kan göra saker med, resa och åka på äventyr med. Nästa jul slipper vara själv och har någon att byta julklappar med eller som bryr sig om det är julpyntat eller ej. Nästa nyår kan jag ha vänner över, festa till det med tre eller fyra rätters middag, spela spel och annat kul. Men varje år ser det likadant ut. Ensam, tar ut mindre semesterdagar, spritt för att inte spändera flera veckor i rad ensam hemma. Jobbar jul och nyår för att lossas som att de är vanliga dagar, allt för att antingen distansera mig från helheten eller för att lossas att jag inte är ensam.

  Har provat olika sätt, ställen och annat för att hitta vänner men verkar inte vara den typen av människa folk vill ha i sitt liv. Men en vän hade vart trevligt, om en partner kunde täcka det hade det vart ännu trevligare, men nopp.

  Ensam med strategier.

  Finns det fler där ut? Vad har ni för strategier? Om ni lyckats hitta vänner eller annat hur gjorde ni?

  <3 Känner igen. Det är så smärtsamt att bli avvisad av andra att inte få bli deras vän <3 Tycker typ det svider mer än att bli dumpad av en kille, faktiskt, usch! Tänker ofta också på om det inte är lite väl höga krav på det här med att få bli någons vän? Är det inte lite snorkigt överlag och som att många snudd på kräver att man ska leva något parallellt identiskt liv som denne själv? Och detta för att man ska kunna umgås, ha något att prata om och relatera mellan varandra?

  Jag har fått lättast kontakt med människor (även om det inte blivit en vänskap) när jag bara försökt vara mig själv.

  Du förtjänar bättre <3

  En fin och passande beskrivning av ensamhetens ångest. Känner igen mig delvis och känner också att jag kanske inte är nån som folk vill ha i sitt liv, framför allt inte andra tjejer. Egentligen vill jag bara ha en partner som jag känner mig trygg med, men det verkar ju va en total utopi att hitta nån där allt ska klicka känslomässigt för båda.

  Jag fick tips om att ladda ner appen Gofriendly, där man kan träffa vänner. Själv har jag bara skrivit med några.

Visar 3 inlägg - 1 till 3 (av 3 totalt)
2

Du måste vara inloggad för att svara på denna tråd.