Hem > Forum > Ensamhet > Mobbad

Mobbad

Visar 3 inlägg - 1 till 3 (av 3 totalt)
2
 • Hej! Jag har blivit mobbad i 2 år av ett gäng killar. Och jag har varit ensam sen dess och ingen vill vara vän med mig. Jag är själv på rasterna och ingen vill sitta med mig i matsalen. Dom går alltid förbi mig i matsalen. Så jag får alltid sitta med en lärare. Det var kul i några dagar men sen blev det skitjobbgt att ingen klasskamrat vill sitta med mig och bara lärare sitter med mig.  Det verkar som att ingen bryr sig om mig. Och när det är bråk så vill ingen klasskamrat hjälpa mig. Jag är helt själv och jag har ingen att vara med. Jag har varit utan vänner i skolan i 2 år. Vad ska jag göra:(:(

  Hej! Jag har blivit mobbad i 2 år av ett gäng killar. Och jag har varit ensam sen dess och ingen vill vara vän med mig. Jag är själv på rasterna och ingen vill sitta med mig i matsalen. Dom går alltid förbi mig i matsalen. Så jag får alltid sitta med en lärare. Det var kul i några dagar men sen blev det skitjobbgt att ingen klasskamrat vill sitta med mig och bara lärare sitter med mig. Det verkar som att ingen bryr sig om mig. Och när det är bråk så vill ingen klasskamrat hjälpa mig. Jag är helt själv och jag har ingen att vara med. Jag har varit utan vänner i skolan i 2 år. Vad ska jag göra:(:(

  Själva mobbingen tycker jag du ska ta upp med lärare, mentor eller skolkurator. Vore även bra om du pratade med din familj. Det som är viktigt att komma ihåg är att mobbing alltid är förövarnas fel, inte offrets.

  När det gäller kompisar så kan det vara svårt. Det går ju inte att tvinga folk att umgås. Försök hitta andra i din ålder som sitter mycket ensam, eller på annat vis verkar vara i liknande situation som du.

   

  Det är ledsamt att läsa om din situation i skolan. Samtidigt som man läser och hör talas om nolltolerans mot hat, hot och fysiskt våld tenderar mobbningen att segla under radarn ibland. Så ser det ut att vara i trådskaparens fall. Mobbning som ska ha ägt rum under två år. Man undrar var lärare och övrig personal på skolan har sin blick? Det som kan uppfattas som käbbel och smågräl på avstånd kan för den som är utsatt vara så jobbigt och få en att känna sig så liten, sårbar och utsatt. Detta är inte rätt och behöver tas om hand av personal på skolan och andra vuxna så att de kan få ett slut på det som andra elever utsätter en för i detta fallet, en enskild elev. Om inte mobbning och kränkande behandling slutar för den som är utsatt riskerar eleven att skadas själsligt, men kanske även genom frånvaro och annat som kan följa med i samband med mobbning.

  Jag skriver detta dels för att jag själv har varit i liknande situationer, men även för att skolan är en arbetsplats där alla ska kunna trivas och känna sig “hemma” som på alla andra arbetsplatser. Även om det är vanligt förekommande med bråk, mobbning och annat destruktivt beteende i skolans värld så är det direkt skadligt att låta dåligt beteende fortgå. Desto större är anledningen att konstant ha ett öga för hur elever behandlar andra elever i skolans värld.

  Jag skulle föreslå att trådskaparen tar kontakt med en lärare eller annan personal på skolan som du känner att du kan prata med. Om det inte skulle finnas någon särskild person på skolan så försök att ta kontakt med någon lärare, kurator, studievägledare, rektor, you name it och berätta i grova drag att du känner dig mobbad/utfryst av andra elever på skolan. Förhoppningsvis reagerar personen du pratar med på ett sätt som inser allvaret i det du berättar. Det är viktigt att någon på skolan får kännedom av detta och det är även viktigt att åtminståne någon av dina föräldrar vet om hur din situation på skolan är. Om det under tidens gång ändå skulle vara svårt att få vuxnas uppmärksamhet i din situation, pröva att skriva en insändare i en lokaltidning om din situation utan att nämna några namn.

  Så, kom ihåg, i ett välfungerande samhälle, stort som litet, ska vuxenvärlden se allvaret i en situation och agerar på ett vettigt sätt för att du som elev ska kunna känna dig trygg och säker i skolan, utan att behöva känna obehag. Detta bör också gälla till och från skolan.

  Jag skulle tyvärr säga att den dystra delen med mobbning och annat negativt som vi som människor utsätter varandra för inte går att tillintetgöra, men det går att göra någonting för att stoppa mobbning, men även att förebygga. Vi lever i och upprätthåller demokrati i vårt land, detta gäller också på arbetsplatsen.

  Ber om ursäkt om inlägget blev långt men hoppas ändå att du får något tips som kan hjälpa dig på vägen. Vi må ha skyldigheter men vi har även rättigheter.

  Lycka till nu!

Visar 3 inlägg - 1 till 3 (av 3 totalt)
2

Du måste vara inloggad för att svara på denna tråd.

Vi har gjort en säkerhetsuppdatering på Mind forum som innebär att logga in-förfarandet har ändrats. Du kommer i samband med att du loggar in få ditt lösenord skickat via e-mail.

Vissa användare kan för närvarande uppleva att inloggningen tar lång tid. Vi jobbar på problemet och hoppas att kunna åtgärda detta inom kort.