Hem > Forum > Ensamhet > Min sambo har inga riktiga vänner

Min sambo har inga riktiga vänner

Visar 5 inlägg - 1 till 5 (av 5 totalt)
4
 • Hej!

  Jag har en underbar sambo och vi har varit tillsammans i några år. Jag har börjat må dåligt senaste tiden igen pga hans dåliga sociala nät. Han har inga äkta nära vänner, hans barndomsvänner (som är majoriteten av alla vännerna han har) har noll respekt mot honom, ringer honom aldrig osv. De flesta av dom sa inte ens grattis på hans 30 årsdag. Min sambo tycker det är jobbigt men har också svårt att prata om det. Han gör bortförklsringar till deras beteende och så. Min sambo hör inte heller av sig då ofta till dom heller, så anledningen till att kontakten sinat är ju från båda håll. Han har också uttryckt att han växt ifrån de flesta av dom.

  Jag har också varit med om att inte ha vänner tidigare i mitt liv, och jag vet hur jobbigt det är. Idag har jag några äkta vänner som jag är så tacksam för. Jag har pga min historik svårt att prata om det med min sambo, jag vill inte göra honom mer ledsen om jag säger vilka  jävla pissiga så kallade kompisar jag tycker att han har.

  Hur tycker ni jag ska hantera det? Jag mår dåligt för hans skull och det tär på mig att veta att han inte har några direkta nära vänner. Jag älskar ju honom och skulle så gärna vilja att fler såg honom som jag gör och uppskattade honom.

  Hur skaffar sig vuxna män kompisar? Jag vill hjälpa honom och stötta honom, men det är så himla känsligt ämne, vill som sagt inte göra honom mer ångestfylld pga att jag rotar i allt.

   

  Låter nästan som att det är ett större problem för dig än vad det är för honom?

  Trådstartaren

  Du kan ha delvis rätt faktiskt, det förnekar jag inte. Jag kanske överdriver min oro för honom då jag själv tyckte det var jobbigt att inte ha vänner. Men jag vet att han tycker det är jobbigt, han var uppenbart besviken att de inte uppmärksammade hans födelsedag bland annat.

   

  <3 Förstår, tycker det låter fullt naturligt att må dåligt när man ser sin partner som man älskar fara illa av sina kompisar. Även att bevittna att det heller inte finns några andra som fyller ut den kostymen. Det här kanske är en fördom men vissa killar har inte så nära äkta relationer och därför kanske heller inte vet vad de exakt går miste om? Kvinnor eller tjejer överlag kan ju få såna otroligt varma och innerliga relationer med varandra och som i vissa fall kan till och med betyda mer än sin kärlekspartner. Det kanske spelar in också? Du har äkta vänner och vet vad det ger, medan han kanske inte riktigt känt det och därför inte sörjer djupt, djupt något han inte vet vad det riktigt är? Det är otroligt vackert att han har dig! <3

  Trådstartaren

  Tack för stödet! <3

  Det är verkligen så, känns inte som män i allmänhet har lika lätt att skaffa såna djupa relationer, så det ligger mycket i det du säger. Han kanske inte vet vad han går miste om riktigt.

  Har frågat honom om han vill prata om det men det har han inte velat, tänker att han skäms för det också, att det skulle vara nåt ”fel” med honom.

  Vill vara där och stödja honom men det är svårt om han inte vill prata om det liksom..

Visar 5 inlägg - 1 till 5 (av 5 totalt)
4

Du måste vara inloggad för att svara på denna tråd.