Hem > Forum > Ensamhet > Min familj hatar mig

Min familj hatar mig

Visar 5 inlägg - 1 till 5 (av 5 totalt)
4
 • Hela mitt liv har jag bara velat bli accepterad, accepterad för den jag är. 25 år, smått överviktig (andningen till varför jag inga vänner har enligt min familj). Har googlat och det enda jag kan få fram är psykisk misshandel. Har blivit utsatt av psykisk (aldrig fysiskt på något sätt) misshandel eller mobbning. Jag har ingen familj som bryr dig, då det är de som utsatt mig för det mesta. Inga vänner. Har alltid haft svårt att skaffa nya vänner. Jag vill kunna komma nära en bra vän men så fort det händer har denna person alltid slutat höra av sig. Det får mig att undra är det mig det är fel på? Varför vill ingen snacka med mig? Min mamma är så duktig med att skrika glopord och andra fula ord till mig om att jag väger för mycket, det är därför ingen vill vara med mig. Att jag är för ful och måste fixa mig. Att den enda jag har att snacka med är henne men inte ens hon vill snacka med mig längre. Jag har levt med detta i tysthet i drygt 15 år. Mått dåligt varje dag.

  Jag orkar inte mer. Jag har inte haft några självmordstankar förut, alltid försökt tänka positivt ”det kommer blir bättre”. Men det är bara så mycket en människa kan ta. Har nått min gräns. Orkar inte höra mer av denna tortyr.

  Att få höra att det blir bättre… har fått höra det många gånger nu och det blir aldrig bra. Snarare värre. Är det någon som är i samma situation eller någon som säker nya vänner? Vill bara komma bort ifrån den här miljön jag lever i och bara hitta på något att göra.

  Hej!

  Jag skulle vilja säga till dig att du är fantastisk som du är och att du inte ska lyssna på elakheter men jag vet att det är en klen tröst då du blir nedtryckt i skoskaften. Men du måste försöka stå på dig och planera ditt liv och de som är bra för dig. Ta inte skit!

  Har du några drömmar i livet? Hur skulle ditt liv vara om du får önska fritt.

  har du berättat för din mamma hur mycket hon sårar dig när hon säger som hon gör? Ibland, hur knäppt de än låter så fattar inte människor ibland att de som de säger och gör faktiskt gör dig illa.

  Stå på dig, annars gör någon annan det!

  Du är värdefull!!🌸

   

  Du måste nog ta ett riktigt allvarligt snack med din mamma. Förklara att hon sårar dig, men att du behöver henne. Eftersom du skriver ”familj” så antar jag att det är fler inblandade? Pappa och syskon, kanske? Vad säger de?

  Att skaffa vänner är inte alltid lätt. Det bästa är om du kanske börjar med en hobby eller nåt, där du kan träffa de med samma intressen. Utifrån det kan det bli vänskap så småningom. Övervikt går att träna bort. Inte för att folk ska bry sig om din vikt, men träning är bra oavsett.

   

   

  Psykisk misshandel bör tas på allvar. Jag är snart 28 år och en av mina bästa vänner – barndomsvänner är kraftigt överviktig. Bör väl ligga på ca 75 kilo men ligger på ca 120 kg. Hennes familj har varit väldigt på henne… försökt få med henne i viktväktarna, 5:2, försökt uppmuntra henne till att promenera osv… men hon har inte vilja, hon säger att hon trivs med sig själv och att det är jättejobbigt hur dom håller på. Kan bara tänka mig vilken psykisk påfrestning det måste vara för dig när du får höra en massa hemska ord. Usch, det är så man blir ledsen.

  Riktiga vänner bryr sig inte om vikten på sina kompisar och vänner!

  Däremot tänker jag att du kanske är introvert? Upplevs som svår att få kontakt med? Blyg?
  Eller kanske du blir ”hämmad” när din mor pratar till dig som hon gör, att det påverkar din utstrålning eller tillgänglighet på något vis om du förstår hur jag menar?

  Jag vet inte hur din situation ser ut med arbete eller studier, men kan något av de två alternativen hjälpa dig att komma hemifrån om inte annat? För många som inte trivs hemma som jag haft att göra med har just studier varit ett hjälpmedel att få flytta.

  En kompis till mig, hennes mamma var(är) alkoholist, så hon sökte sig från vi säger Stockholm ner till Malmö hon och stannade där flera år. Hon behövde de. Givetvis är de bästa om man inte behöver göra så, men ibland är det skönast.

  Med mig får du gärna bolla och skriva.
  Undrar om din mamma mår dåligt av någon anledning och för att få utlopp för det så skjuter hon ”giftpilar” mot dig om du förstår… För mår man bra i sig själv så vill man inte att någon annan ska må dåligt! Du förtjänar att må bra! <3

  Kram

  Tycker att du borde ta ett snack med din mamma! Berätta allvarligt att hon sårar dig.

  För detta är absolut inte okej.

  Kan tänka mig att din mamma kanske gör såhär för att hon själv mår dåligt? Det måste ju vara något. Oftast sprider man hat när man själv är arg, ledsen, upprörd. Hon kanske har varit övervikt när hon varit yngre? Jag vet ärligt inte.

  Men kom ihåg att du är underbar precis som du är! Skit i vad din mamma säger!

Visar 5 inlägg - 1 till 5 (av 5 totalt)
4

Du måste vara inloggad för att svara på denna tråd.

Vi har gjort en säkerhetsuppdatering på Mind forum som innebär att logga in-förfarandet har ändrats. Du kommer i samband med att du loggar in få ditt lösenord skickat via e-mail.

Vissa användare kan för närvarande uppleva att inloggningen tar lång tid. Vi jobbar på problemet och hoppas att kunna åtgärda detta inom kort.