Hem > Forum > Ensamhet > Ledsen och ensam

Ledsen och ensam

Visar 2 inlägg - 1 till 2 (av 2 totalt)
1
 • Avatar

  Jag känner mig just nu riktigt ensam, och mår verkligen jättedåligt. Jag känner rent allmänt att jag har svårt att hitta nya vänner och det känns som att folk undviker mig och att folk ofta får ett konstigt intryck av mig, när jag pratar med andra personer eller inleder samtal ser dem alltid antingen skärrade/nervösa ut eller irriterade. Det är sällan jag får positiv respons på något jag gör eller säger. Jag kan också tillägga att jag har asperger syndrom.
  Jag gör aldrig några stora sociala övertramp, jag ”sköter” mig alltid och beter mig aldrig illa,men jag misstänker att det är något med mitt kroppsspråk eller det allmänna intrycket jag ger som ”skrämmer bort” folk.

  Jag vet inte riktigt hur jag ska göra för att ta itu med det och helt enkelt förbättra mitt sociala beteende så att jag får lättare att bli omtyckt, har någon några tips eller är det någon som känner igen sig?

  Vidare så har jag försökt på internet att skaffa nya vänner, det finns ”vänner sökes” grupper på sociala medier. Jag har exempelvis skrivit ”Någon som vill chatta?” men alla totalt ignorerar det, får inget svar.
  Kanske är det det jag skriver eller intrycket på min profil som gör att folk helt enkelt tycker att jag är ointressant. Men oavsett, hade jag haft social kompetens hade det ju fallit sig naturligt att veta vad som ska skrivas så att folk blir intresserade av att höra av sig. Det vore så skönt att rent allmänt bara få en bred behandling eller hjälp där man kan träna på allt som handlar om socialt samspel, finns det inom vården?

  Sedan undrar jag, har ni några tips för vad jag kan göra för att hitta fler vänner (samt kanske tips på vad jag inte ska göra)? Jag bör tillägga att jag inte lever ett särskilt socialt liv just nu. Jag studerar inte men jobbar ibland extra på ett företag, jag har inte riktigt råd att vara med i någon kurs eller dylikt.

  Men det kanske går på något annat sätt, eller hitta några gratis-evenemang.
  Sammanfattningsvis, har ni några tips för:

  Hur jag ska göra för att ge ett mer positivt intryck och sålla bort det hos mig som stöter bort människor?

  Hur kan man göra för att, med mina förutsättningar till trots, hitta vänner?

  Avatar

  Hmm det känns som det är väldigt jobbigt att inte veta vad man gör för fel – jag kan till en del känna igen det där… Min dotter har aspebergers och bor i England – hon gick en kurs som handlade om neuropsykologiska diagnoser och kroppsspråk. Det hjälpte henne att bli mjukare i sitt kroppsspråk efter den kursen. Kanske kan det vara något sådant…

  Men jag måste säga att det normala är inte att ha många kompisar i livet – ofta har man någon enstaka även när man har en normalvariation av hjärnans strukturer.

  Själv har jag varit mycket ensam i min ungdom men eftersom jag blivit aktiv i olika föreningar har jag fått några vänner. Men det tar tid … tråkigt nog

  // KRAM

  Jag prenumererar på den här tråden så skriv gärna mer så ska jag läsa och svara

   

Visar 2 inlägg - 1 till 2 (av 2 totalt)
1

Du måste vara inloggad för att svara på denna tråd.