Hem > Forum > Ensamhet > Klarar mig knappt ensam

Klarar mig knappt ensam

Visar 4 inlägg - 1 till 4 (av 4 totalt)
3
 • Avatar

  Hej,

  Jag flyttade hemifrån för några månader sen, vilket ju innebär att jag är själv en hel del. Det är ett helvete för mig att vara själv. Jag lever med PTSD just nu, och ångesten som ofta kommer med den, kommer ikapp mig såfort jag är själv. Många gånger önskar jag intensivt att jag hade en partner, eller att jag inte bodde själv. Samtidigt känner jag mig så svag som är såhär, som är helt beroende av andra människors närvaro för att kunna må bra.

  Är det nån som har lite tips för hur man inte känner sig så miserabel så fort man är själv? Hur gör man för att trivas i sitt eget sällskap och vänja sig vid ensamheten?

  Avatar

  Jag vet inte om det är bra tips men ibland kan det hjälpa med att göra något som kräver stor närvaro, spela ett komplicerat spel, lägga pussel, stå på huvudet. Gillar du att läsa? Det kanske hjälper, du kan ju läsa en gammal favorit om det känns svårt att börja en ny. I böckernas värd får du sällskap av karaktärerna du läser om så kanske inte känns lika ensamt då..

  Avatar

  Träning och att vara ute och promenera när du känner dig ensam är super bra mot det. Ju mera du tänker på det, desto svårare blir det att sluta tänka på det. //shaq

  Avatar

  Hejsan fina du!

  Det kanske inte är en lösning på att klara sig bättre ensam, men när jag flyttade till ny ort testade jag på datingappen bumble’s bff avdelning, där kan man hitta andra människor som av olika anledningar söker nya vänner. Då kanske du om det går bra kan dra ner lite på ensamtiden

  hoppas att du får en fin kväll och en fortsatt trevlig sommar❤

   

Visar 4 inlägg - 1 till 4 (av 4 totalt)
3

Du måste vara inloggad för att svara på denna tråd.