Hem > Forum > Ensamhet > Känner mig ensam i min situation

Känner mig ensam i min situation

Visar 6 inlägg - 1 till 6 (av 6 totalt)
5
 • Hej!

  Finns det någon som orkar ge lite tröst. Jag känner mig ensam. Har varit singel SÅ länge och jag känner mig ännu inte vid 44 års ålder redo för ett förhållande. Jag jobbar på mig själv. Men jag känner mig SÅ ensam ibland. Det finns vänner. De flesta har familj o jag har svårt också att lita på att de verkligen vill umgås med mig. Så ibland vågar jag inte höra av mig.

  Jag är trött på att alltid försöka reparera mig själv. Det finns visst hopp. Men jag längtar så efter en kram. Mina vänner är inte kramiga personer….Och inte så känsliga som jag. Det är tungt ibland….

  Hej!

  Det är jobbigt att känna sig ensam. Jag tänker när jag läser ditt inlägg att du kanske skulle ha ett husdjur. Då får man ge och ta emot massor av kärlek. Man blir mindre ensam.

  Själv har jag använt mig mycket av positiva affirmationer. Det är ett sätt att ge sig själv omtanke och kärlek. Det skapar mer glädje över själva livet vare sig man lever ensam eller med en partner/ familj. Styrkekramar från mig till dig❤️

  Jag är också mycket ensam och har mycket tankar kring varför livet ska kännas så. Livet är väl lika med att  vara tillsammans med människor , men hur gör man för att det ska bli så,? Jag är nybliven pensionär  och har arbetat med människor i hela mitt liv. Har två vuxna barn och 3 barnbarn  som jag  i princip aldrig ser till. De har nog med  sitt med jobb o idrott.

  Har gått ned i pensionärsföreningen med p.g. a. covid har det inte varit några aktiviteter.

  Jag är så ensam så jag börjar ifrågasätta att fortsätta leva. Är dessutom extremt trött o vilar på soffan dagarna lång.  Har tappat intressen för odling o hantverk som alltid intresserat mig förr.

  Orkar inte heller gå några promenader fast jag vet att det piggar upp. Snälla ge mig ett råd om att det finns hopp.

   

  Hej,

  Åh, vill tipsa om ett program om ensamhet som iaf jag fann viss tröst i. Kände en gemenskap att andra också upplever den här ensamheten. Är precis som du Olive Byvivy singel (varit i åratal) och kanske heller inte riktigt redo för ett förhållande (är 37 år och har inga barn). Testa lyssna på det här avsnittet nedan. Hoppas du finner tröst i det. Jag gjorde det. Även en hel del humor. Var så befriande att skratta åt eländet också. Det tog faktiskt bort udden över ”allvaret” man stundom kan känna och fastna i.

  P3 Hemligheter. ”Charlotta: Jag tänker inte låta min ensamhet hindra mig”

  https://sverigesradio.se/avsnitt/1686191 

  Kram!!!

   

  Tack red simyna för tipset. Har lyssnat på podden och den var mycket bra och gav en del tröst. Man tror ju att man är ensam med att vara ensam om dessa känslor. Jag brukar faktiskt göra saker  ensam som att gå ut på restaurang,  har åkt  med cinderella till Åland flera gånger o.s.v. Men som pensionär är det svårare då man inte har jobbet att gå till på måndagsmorgonen. Livet känns bara sorgligt.

   

  Jag förstår. Kram till dig! Funderar på det du skriver och visst är det väl oftast just det sociala som gör att man ”vaknar till” och känner någon form av mening med tillvaron och ens grundläggande existens? Om man inte har det så är det så lätt att bli dränerad på livskraft, ork och motivation att ta tag i saker som behöver göras. Kanske du kan kolla på Volontärbyrån efter uppdrag där du kommer till din rätt och får ingå i ett givande sammanhang igen? Här är deras hemsida: https://www.volontarbyran.org/ . Om du har någon fråga du brinner för har jag hört att lyckoforskning säger att det är bra för ens välmående. Att fokusera på en större uppgift med sitt liv. Själv är jag aktiv när det gäller klimat och hållbarhetsfrågor. Även politiskt aktiv.

  Jag hittade det här:

  Är du 65+ och nyfiken på ideellt engagemang?
  Har du lite tid över och känner att du vill göra skillnad, bidra med din livserfarenhet, få nya erfarenheter och träffa nya bekanta?

  På Volontärbyrån hittar du hundratals uppdrag från ideella organisationer som söker fler till sina verksamheter. Till exempel kan du hjälpa skolungdomar med läxor, vara mentor, stötta upp på en stödjour, sitta i en styrelse, hjälpa andra seniorer stärka sin digitala kunskap eller hjälpa till på ett event och mycket mer.

  Vi på Volontärbyrån vill bjuda in dig till vår digitala (via zoom) inspirationsträff. Vi kommer att berätta mer om vad det ideella engagemanget kan bidra till, hur du lätt kan söka uppdrag via vår helt nya uppdaterade hemsida och svara på dina frågor. Du får även träffa inspirerande senior som berättar om hur de själva engagerar sig samt att de ger dig tips och råd.

  För vem? Du som är 65+ och känner dig nyfiken på
  ideellt engagemang.

  När? Samma inspirationsträff sker vid två olika tillfällen.
  Tisdag 14 september 10.00-11.00
  Torsdag 16 september 15.00-16.00

  Var: Via digitala verktyget Zoom

  https://www.volontarbyran.org/inspirationstraff

Visar 6 inlägg - 1 till 6 (av 6 totalt)
5

Du måste vara inloggad för att svara på denna tråd.