Hem > Forum > Ensamhet > Kämpar mot gråten

Kämpar mot gråten

Visar 2 inlägg - 1 till 2 (av 2 totalt)
1
 • Avatar

  Ensamheten som äter upp energi, glädje och livslust. När ska jag orka ta itu med min arbetslöshet.. mina drömmar om att göra nåt helt annat.. bli en gladare mamma.. gå ner i vikt.. träna.. äta rätt.. hitta vänner som jag kan umgås med.. bryta upp från en relation som bara är vänskap..

  åh det är för mycket! Skriker det ibland inom mig. Det är för många måsten.. jag orkar inte med detta och jag känner mig så fruktansvärt ensam.. det gör nästan ont i kroppen.. viljan kämpar.. ska jag orka igenom detta ensamma liv?!

  Alla dessa tankar genom mitt huvud medan min lilla fyraåring leker med son lera.. kämpar mot att inte utbrista i gråt inför henne nu.. molnen gråa utanför.. alla andra verkar ha sina liv och jag bara är.. väntar.. längtar snart inte längre heller.. allt känns så lönlöst.. jag är som ett skal som bara finns.. till ingen glädje för mig själv.. allt bara drar neråt, neråt.. vidare neråt..

  Avatar

  Hej

  Det känns tufft och det är många måsten i ett vardagsliv. Jag tror att du ska börja med lägga upp delmål för att nå dit du vill. Ta det i etapper och gör det som du känner att du måste göra. Ett viktigt första steg är att hitta ett arbete som du trivs med och där du kan få nya vänner. Om du orkar så starta med att börja leta aktivt efter ett arbete som du kan tänka dig att arbeta med, eventuellt börja med att läsa en kurs eller utbildning som du är intresserad av.

  Att vara arbetslös är det tuffaste som finns för det är då man känner sig mest ensam och man sitter hemma. Man kan få ett bra socialt liv på arbetet och ha kul.

  När du nått detta och känner att du vill börja gå ner i vikt så finns det många hjälpmedel. kanske någon ny kompis på jobbet eller skolan som också vill samma saker och man kan börja peppa varandra och gå ut och gå och snacka, Ta med dottern om så behövs!

  Att börja äta rätt för att hjälpa till med viktnedgången kommer när man väl börjar bli aktiv. Du kan i stort sätt äta samma saker som du gör nu men ät lite mindre portioner och skippa det mättade fettet. Ingen säger att man ska gå över till sallad och en hård diet utan lägg upp maten på en mindre tallrik och fortsätt äta det du vill. När du känner att allting går åt rätt håll så skaffa ett gymkort och kör lite hårdare träning en eller två gånger i veckan.

  Hoppas råden hjälper. Jag tror på delmål och när man når ett sätter man ett nytt. Se till att sätta mål som du kan nå så blir det otroligt kul när du ser att det går!

Visar 2 inlägg - 1 till 2 (av 2 totalt)
1

Du måste vara inloggad för att svara på denna tråd.