Hem > Forum > Ensamhet > Jag bleknar bort

Jag bleknar bort

Visar 6 inlägg - 1 till 6 (av 6 totalt)
5
 • Hej, ny här, tänkte testa skriva och se om jag kan hitta någon väg framåt i livet innan jag helt tappat allt och inte orkar stiga upp mer.

   

  Jag mår så extremt dåligt, jag är ledsen, trött, rädd, har levt så länge i allt det här, hela livet faktiskt, orkar inte mer, vill inte mer, har ingen motivation, märker hur jag förlorar mig själv, orkar inte mer ensamhet, klarar inte av ensamhet längre, livet dödar mig, hur gör man då för att fortsätta? Vet inte…

   

  Vill ha någon hos mig, slippa vara ensam, orkar inte mer ensamhet, vill dela min tid med någon, vill ge min tid till någon annan som behöver den, jag känner själv inte att jag har någon nytta av den, jag bara överlever för att överleva, det är väl så man ska göra? Man ska inte ta sitt liv, bara överleva och överleva för att kunna lida mer i framtiden……..

   

  Jag vill inte vara värdelös och bara finnas för att man råkade komma hit, vill uppleva mer än endast ångest och skit, vill så gärna få dela all min tid med någon annan eller några andra, inte vara ensam och meningslös, corona gör allt mer komplicerat, jag gör allt för att inte få corona, skulle vilja hitta någon annan som tycker det är en bra idé att inte sprida corona, verkar inte finnas så många som tycker så, med det känner jag mig också ensam, finns det någon som känner som jag?

  Skriv gärna till mig [email protected]

  Absolut! När jag mår som sämst är det mycket som ställs på sin spets: varför finns jag, vad är poängen? I våras när jag tyckte pandemin var extra jobbig började jag signa upp på universitetskurser i geovetenskap. Kände att om jag nu ska leva kan jag lika gärna hitta ett större syfte, dvs. Kämpa för klimatet. Kanske du skulle tycka livet fick en mening om du gjorde något liknande? <3

  Trådstartaren

  Även om jag gör något som känns meningsfullt, som jag gärna gör, så återstår min ensamhet, och när jag är ensam så känns det meningslöst, det beror på att jag känt så mycket ensamhet i mitt liv så jag tål inte ensamhetskänslan längre, jag har fått för mycket av det, så länge jag är ensam så känns inget meningsfullt längre, ingen mening gå omkring och bara överleva i sin ensamhet, jag har testat det så mycket så jag behöver inte mer av det, orkar inte bry mig mer om livet då.

  <3 Ah, förstår vad du menar. Bara för att man engagerar sig i något så innebär det ju inte per automatik gemenskap förstås. Att ha som en fobi för ensamhet låter förskräckligt jobbigt. Jag är ledsen att det är så! Kan verkligen relatera också. Vill inte att du ska blekna bort! <3

  Tycker inte heller det är en bra ide alls att få corona.

  Finns det något jag kan göra så du känner dig mindre ensam? <3

  Trådstartaren

  Det är ingen fobi, det är utmattning. Jag har haft fobi som tagit flera år bli av med, jag vet hur fobi känns, det här är ingen fobikänsla, utan en utmattningskänsla. Jag orkar inte mer ensamhet helt enkelt.

  Kan jämföras med tex som jag har problem med min kropp, har haft ont i kroppen hela mitt liv, jag är jävligt trött på att ha ont och vet inte vissa dagar hur jag ska orka med att fortsätta att ha det såhär med min kropp, men vad ska man göra, bara att fortsätta, fast jag är jävligt trött på att behöva leva i min kropp, det är ingen fobi för att ha smärta, jag är bara så utmattad över att alltid behöva gå omkring i en kropp som orsakar mig smärta konstant.

  Skillnaden mellan dessa två är bara att smärtan i min kropp verkar inte gå få bort medan att min ensamhet borde väl gå att få bort……

  Jag behöver sluta ha ensamhet för att det ska kännas meningsfullt att leva. Därför jag skrev min mail för om någon känner intresse av att ha någon att prata med/vara med så går det bra skriva till mig. Jag kan prata om vad som helst, pratar gärna om saker utanför de vanliga ”trygga” områdena som väder och vind typ, pratar hellre om tankar om livet, funderingar på saker som kanske inte alltid får plats i samtal i ytliga kontakter osv. Gillar samtal som ger något, som leder till något, att man får mer förståelse för något eller lär sig något nytt eller att man lär känna varann på ett djupare plan eller att man får nya infallsvinklar på saker som man kanske inte tänkt på tidigare eller sett tidigare. Gillar samtal som tillför något och inte bara ”ytligt småprat över en kaffekopp”. Gillar att man får lov att fråga saker, att man är fri att få prata om vad som helst, att ens personlighet får lov att komma fram, att det är okej att uttrycka sig liksom.

  <3 Jaha, lite språkförbistring här ser jag =) Var inte meningen att lägga ord i munnen på dig. Klumpigt uttryckt av mig, ber om ursäkt!

  Hoppas någon svarar på eposten så du får en fin person att prata med <3

Visar 6 inlägg - 1 till 6 (av 6 totalt)
5

Du måste vara inloggad för att svara på denna tråd.