Hem > Forum > Ensamhet > Introvert, svartsjuk och ensam.

Introvert, svartsjuk och ensam.

Visar 6 inlägg - 1 till 6 (av 6 totalt)
5
 • Hjälp för att hitta självkänsla sökes! Jag befinner mig i en extrem obalans i livet. Bor ihop med min sambo som jag varit med i halva mitt liv (15 år), vi hade inte en bra start då han var otrogen två gånger. Jag har valt att förlåta honom även om jag inte kan glömma det. Lider av extrem mindervärdeskomplex och sämsta självkänslan i världen. Han är extrovert och vill prata med alla! Nackdelen är att jag ofta hamnar i sista hand.. sedan sitter han gärna bara och spelar dator på kvällarna så vi har ingen egentid bara han och jag.

  jag har bara märkt att min svartsjuka kommer krypande då jag vet att han har daglig kontakt med andra tjejer på snapchat. Det är bara vänskap men det gör så ont i mig och allt jag tänker på är att jag inte duger, jag är tråkig, inte lila bra osv. Snälla någon. Huuur ska jag kunna släppa dessa tankar och må bra? Svartsjukan har kommit och gått nu i tre månader. Länge sen jag kände så här förut men nu kan jag inte kontrollera det.

  Det är så jobbigt när jag vet att han bara är trevlig mot andra och inte flirtar så som jag får för mig att han gör. Jag vill bara kunna släppa min svartsjuka och få en bra självkänsla.

  Hjälp för att hitta självkänsla sökes! Jag befinner mig i en extrem obalans i livet. Bor ihop med min sambo som jag varit med i halva mitt liv (15 år), vi hade inte en bra start då han var otrogen två gånger. Jag har valt att förlåta honom även om jag inte kan glömma det. Lider av extrem mindervärdeskomplex och sämsta självkänslan i världen. Han är extrovert och vill prata med alla! Nackdelen är att jag ofta hamnar i sista hand.. sedan sitter han gärna bara och spelar dator på kvällarna så vi har ingen egentid bara han och jag. jag har bara märkt att min svartsjuka kommer krypande då jag vet att han har daglig kontakt med andra tjejer på snapchat. Det är bara vänskap men det gör så ont i mig och allt jag tänker på är att jag inte duger, jag är tråkig, inte lila bra osv. Snälla någon. Huuur ska jag kunna släppa dessa tankar och må bra? Svartsjukan har kommit och gått nu i tre månader. Länge sen jag kände så här förut men nu kan jag inte kontrollera det. Det är så jobbigt när jag vet att han bara är trevlig mot andra och inte flirtar så som jag får för mig att han gör. Jag vill bara kunna släppa min svartsjuka och få en bra självkänsla.

  God Fredags e.m. här på Mind Forumet.

  * Har läst hela ditt inlägg / tråd här ovan.

  * Jag hör att Du mår jättedåligt och Det Du behöver VERKLIGEN är professionell hjälp, som är på en Öppenvårdsmottagning, vuxen, i ditt Län och hemkommun / eller grannkommunen ?

  * Du behöver ABSOLUT prata ut, ”lufta lungorna” med en psykolog, som hör på dig och vad Du är med om i ditt Liv.

  * Jag tycker också att ni båda ska träffa en psykolog / psykoterapeut och gå på; ”parterapi”, det är viktigt i ett förhållande att man känner varandra och älskar den för den man är etc… Jag personligen tycker INTE att Din partner ska både hålla på med dataspel (hela tiden) Du är viktig, Du är en människa, kött och blod och har KÄNSLOR etc… Datorn är av plast och plåtkomponenter. Och att hålla på med en hemsida/eller app på mobilen och kontakta andra tjejer tycker jag är något som BÖR tas upp när Du träffar en psykolog ensam eller att ni tar upp det via ett parterapi-session / er…

  * Om Du känner att Du vill ha någon att skriva av dig till så är Du mer än välkommen att skriva till mig här på Mind Forumet…

  Kramar…

  På återseende…

  Trådstartaren

  Tack för svar. Egentligen är det bara självkänslan jag vill jobba på då jag vet att det är den som sätter käppar i hjulen för min lycka. Självklart ska han få prataed vilken han vill, hade det varit en kille hade det inte varit några problem. Men nu när det är en tjej så har jag så svårt att ta det. Jag måste bara jobba på min självkänsla och inse att jag duger. Självklar önskar jag mer än allt annat att hans dator kunde ryka men det är mitt andra problem.

  Så vidare till självkänsla. Har tidigare erfarenheter om en psykolog där jag bor men hon är inte alla bra. Kan självkänsla fixas med hjälp att hypnos, ljudböcker eller vanliga böcker tro?

  någon som har erfarenhet av det?

  Tack för svar. Egentligen är det bara självkänslan jag vill jobba på då jag vet att det är den som sätter käppar i hjulen för min lycka. Självklart ska han få prataed vilken han vill, hade det varit en kille hade det inte varit några problem. Men nu när det är en tjej så har jag så svårt att ta det. Jag måste bara jobba på min självkänsla och inse att jag duger. Självklar önskar jag mer än allt annat att hans dator kunde ryka men det är mitt andra problem. Så vidare till självkänsla. Har tidigare erfarenheter om en psykolog där jag bor men hon är inte alla bra. Kan självkänsla fixas med hjälp att hypnos, ljudböcker eller vanliga böcker tro? någon som har erfarenhet av det?

  God Lördags f.m. här på Mind Forumet.

  * Har läst hela ditt inlägg / tråd här ovan.

  * ”Självkänsla” är osäker här vad som är det bästa metoden för att det ska fungera väl på dig personligen.

  * Snälla, MiND skulle ni ev. kunna bidra till något svar i detta inlägg / tråd här ovan med frågor i slutet på inlägget?

  På återseende…

  Självkänslan går att bygga upp bit för bit genom att t.ex. ”göra saker” som man kanske tycker är jobbiga att göra. Även om man tycker att de är små saker.
  För mig kan det handla om allt från att ta en till tugga av maten, åka kollektivtrafik, umgås med vänner fast jag helst vill ligga under täcket. Egentligen allt som jag tycker är obekvämt.

  Du kanske också kan bygga upp den genom att pyssla om dig själv. Köp lite hudvårdprodukter och kräma in dig några dagar i veckan, köp nya kläder om garderoben är trist eller vad som helst som får dig att känna dig minst 0,1% finare. Skapa en syn av att du är värd ompyssling/belöning.

  Har du kanske någon hobby som du kan utföra? Eller kanske skaffa en ny hobby? Behöver inte vara någonting enormt, men det är bra att kunna se personlig utveckling.

  Att jämföra sig med andra är onödigt, för du kommer aldrig bli som någon annan. Du är du och du duger. Det finns trots allt bara en av dig så du är en riktig raritet. (Jag förstår att det är ”lätt att säga- men svårare att göra”. Jag har också vart där.)

  Stödjer din sambo dig psykiskt eller upplever du att han bidrar till din dåliga självkänsla(aktivt eller passivt)? Jag kan tänka mig att det gör ont att ni inte har egen-tid medan han kan prata med andra. Svartsjukan beror nog minst delvis på att han vart otrogen. Samt att han verkar vara datornörd som min pojkvän. Det är viktigt att ni kan diskutera om detta och att han bemöter dig- för annars så kan det mycket väl bidra till din dåliga självkänsla. Att vara kring någon man inte känner dig ”sedd av” är nog ett av det värsta som finns i ett förhållande.
  Jag var väldigt nära på att bryta av med min pojkvän för tre år sedan pga det.

  Sedan så tycker jag väl att du kan gynnas av att prata med någon och kanske gå KBT eller dylikt?

  Trådstartaren

  Tack för svar! Jag har bett honom att inte ha kontakt med den där tjejen som jag förklarade att jag mår dåligt över. Men jag mår fortfarande dåligt. Vet inte om de e min låga självkänsla som säger åt mig att nånting måste vara fel. För egentligen ÄR det inget fel, det är bara jag som är svartsjuk och inbillar mig att något är fel. Sen fet där med att bli sedd…det blir jag nog inte. Men jag vet inte vad man kan begära i ett förhållande. Vi har varit ilag i 15 år, ska jag nu börja be honom bete sig annorlunda?

  Jag vill ju inte att han ska känna sig kvävd och tvingad att ha egentid med mig, om han verkligen inte vill det. För de e roligare att sitta vid dator. Å prata med alla sina vänner. Jag kan ju som inte tvinga honom till något… hur löste du ditt problem med att bli sedd?

Visar 6 inlägg - 1 till 6 (av 6 totalt)
5

Du måste vara inloggad för att svara på denna tråd.

Vi har gjort en säkerhetsuppdatering på Mind forum som innebär att logga in-förfarandet har ändrats. Du kommer i samband med att du loggar in få ditt lösenord skickat via e-mail.