Hem > Forum > Ensamhet > Introvert och ensam

Introvert och ensam

Visar 6 inlägg - 1 till 6 (av 6 totalt)
5
 • Hur kan en introvert person som saknar intresse & motivation till att göra en massa aktiviteter gå till väga för att finna en partner med liknande intresse?

  Jag tycker att det verkar ganska lätt att hitta någon när jag går ut på krogen eller en pub, oftast visar någon kvinna ett intresse, men det känns alltid väldigt ytligt och att hon är mer ute efter sex istället för ett förhållande.
  Det känns väldigt svårt för en introvert person som sällan går ut att träffa en liknande människa som också är intresserad av att finna en partner. Självklart kan en extrovert och en introvert fungera bra tillsammans också så länge de accepterar varandra för hur de är, men jag får en känsla av att en person som vill hitta på massa aktiviteter och resa skulle förmodligen inte uppskatta att vara ihop med någon som föredrar att stanna hemma.

  Jag har även provat internet dejting lite till och från i snart ett års tid, men det känns inte som någon höjdare heller. Kvinnor & attraktiva män får 10+ nya personer som skriver till dem vardagligen där majoriteten av dem som skriver bara är ute efter sex.
  Resten av männen får i stort sätt inga meddelanden och måste skriva till så många personer de bara kan för att försöka hitta någon som svarar. Sen är det också mycket svårare att få en stark känsla för någon via en chatt då kroppsspråket förvinner.

  Jag får en känsla av att när jag går ut kan jag hitta kvinnor som bara vill ha sex, sen när jag försöker via internet är det svårt att ens påbörja en konversation utan att bli blockerad eller ignorerad.
  Så jag vet inte hur en introvert person ska gå till väga för att finna en partner med liknande intresse. Någon som har något förslag?

  Sex kan vara trevligt, men jag vill hitta någon att älska, att hålla om, uppskatta och att få ge mitt bästa. Ensamheten gör för ont och jag orkar inte med den längre, det känns hopplöst.

  Avatar

  Hej Blue Vajeno <3

  Spännande fråga. Lyssnat sönder och samman på en podcast som heter “Happy dating” (finns på Spotify och även e-bok, rekommenderar så mycket!). Där säger en relationscoach att det oftast handlar om att inledningsvis skapa en kontakt där man pratar om djupa, personliga frågor. Alltså redan i chatten gärna.

  Coachen menar, på ett ungefär, att redan där försvinner de personer som inte är intresserade av något seriöst, alltså som bara vill ha sex. Medan de som är intresserade av emotionell kontakt (som coachen kallar det), kommer bli intresserade och uppleva att ni söker samma sak. Ni talar alltså samma språk.

  Tänker även på att presentationen är jätteviktig, tydligen. Exempelvis att man där är tydlig med att man inte är ett partylejon utan istället medvetet och välformulerat beskriver om vad man de facto gör på sin fritid, hur man är som person.

  Den bästa bok jag läst är… eftersom den…

  Alltså ger målande beskrivningar som ger motparten en möjlighet till en unik uppfattning om ens innersta kärna och väsen. Ungefär som inläggen här på forumet. De är personliga, sårbara och originella i sitt slag.

  Det var något avsnitt jag lyssnade på som handlade om en tjej som bara fick konstiga sexuella inviter från män.  Det visade sig då att hennes profilbilder knappast signalerade att hon var “en djup kvinna” som sökte något seriöst, utan snarare framhävde dessa hennes lite mer erotiska drag, typ. Det visade sig vara där skon klämde. De förstod aldrig att hon var något mer än sin yta. Och hade de förstått, hade förmodligen den kategorin män inte hört av sig. Det tycker jag var intressant.

  https://happydating.se/podcast/

  “58. Jag attraherar bara oseriösa personer!” Heter avsnittet.

  Väldigt bra fråga. Även att möta andra introverta kan vara svårt då samtalet lätt dör ut innan man ens hunnit träffas.

  Att applicera en annan människa i ens lugna samvaron är jättesvårt. Vad lockar man med? Ens hjärna och sinne? I övrigt ser det inte mycket ut för omvärlden. Nästan så man skäms över det. Men ens inre liv är fullspäckat, orkar man engagera andra i det? Orkar andra engagera sig? Den stora frågan är även om man själv vet vilket slags engagemang som krävs av en för att någon ska stanna.

  Har inte spenderat tid på dejtingsidor.. tror som Simyna skrev ovan att man får skriva det i sin profil från början. Definiera sina egenskaper, visa ens attityder och uttrycka det i ord så gott det går. Värt ett försök iaf, går att ändra om det inte funkar kanske?

  Trådstartaren

  Hejsan, tack för svaren! <3

  Red Simyna.
  Det ligger något i det du skriver och de som sägs på podcasten, tack för rekommendationen!
  Jag lyssnade på den för ett tag sedan, och som du skriver attraheras en viss målgrupp beroende på hur man lägger upp sin presentation, samt vilka bilder som läggs upp och vad man pratar om i konversationen.
  Det är definitivt något jag får fundera på och titta lite mer noga över, samtidigt är situationen lite annorlunda mellan män och kvinnor eftersom kvinnor får så många fler ögon på sig. Jag tror att det är viktigt för män att hitta en bra öppnigsreplik så att personen man skriver till ens är villig att påbörja chatten då det oftast är männen som behöver inleda en konversation.

   

  Olive Buloce.
  Jo jag tror att det svåraste är nog att ens hitta en person som föredrar att ha det lugnt och stilla mer än att ha en massa aktiviteter på gång. Jag har hört och träffat på flera personer både män & kvinnor som inte lever ett speciellt aktivt liv och flera av dem har varit ensamma en längre tid då de helt enkelt inte träffar många nya personer.
  Sen finns det vissa som drömmer om att någon annan ska ta dem därifrån och ge dem motivation till att resa och göra en massa saker som de inte klarar av på egen hand. Jag vet däremot inte om det är så hälsosamt att behöva förlita sig på någon annan för att våga leva det liv man vill.

  Det är smidigt för de som är extrovert och som gillar att vara aktiva då de bara behöver göra något som de tycker om för att kunna träffa på likasinnade personer. Istället är oddsen väldigt låg för en introvert som inte vill vara så aktiv att träffa på någon likasinnad eftersom de personerna oftast stannar hemma.
  Det är synd, både att jag personligen känner av det och även generellt så är det förmodligen ganska många människor som är ensamma även om de inte vill vara det, men att de kanske inte trivs att vara på platser där det är mycket folk.  Jag vet faktiskt inte vad den bästa lösningen är.

  Jag vet hur det är, jag är också introvert, fast kvinna.

  Jag har aldrig haft ett förhållande (eller sex) och jag har inte heller några vänner, så jag är sjukt ensam jag med

  Jag är väldigt öppen om min introversion(och övriga diagnoser) på datingappar tex Happy Pancake. Än så länge har jag inte lyckats hitta någon, men jag har också social ångest som ställer till det.

  Jag har börjat läsa och lyssna på Happy Dating och jag har lärt mig mycket. Så jag ska ta och skriva om min presentationstext, så den blir mer djup och sårbar.

  Men skaffa dig ett fritidsintresse, börjar träna, nätdejta, gå en kurs mm.

  Det finns introverta grupper på Facebook, försök hitta någon där.

  Trådstartaren

  Jag vet hur det är, jag är också introvert, fast kvinna. Jag har aldrig haft ett förhållande (eller sex) och jag har inte heller några vänner, så jag är sjukt ensam jag med Jag är väldigt öppen om min introversion(och övriga diagnoser) på datingappar tex Happy Pancake. Än så länge har jag inte lyckats hitta någon, men jag har också social ångest som ställer till det. Jag har börjat läsa och lyssna på Happy Dating och jag har lärt mig mycket. Så jag ska ta och skriva om min presentationstext, så den blir mer djup och sårbar. Men skaffa dig ett fritidsintresse, börjar träna, nätdejta, gå en kurs mm. Det finns introverta grupper på Facebook, försök hitta någon där.

  Hej Green Variva

  Jag har inte varit inne på Mind forumet på ett tag så missade att du skrev.
  Sen har jag även en profil på Happy Pancake också, men det känns inte som en optimal lösning. Själv får jag nästan aldrig svar när jag skriver till någon och jag har sett på flera profiler hur de skriver att de är trötta på att män bara är ute efter sex och inte vill ha något seriöst. Så jag antar att det är svårt från båda hållen.
  Sen kan jag också behöva uppdatera min profiltext som du nämnde, att göra den mer djup och sårbar, inte att den behöver vara så generaliserad. Det kanske kan hjälpa.

  Det var ju ett tag sen du skrev nu, jag hoppas att det går uppåt för dig! Bland det jobbigaste jag vet är att inte ha någon när vi känner oss ensam.

  Bra förslag även med Facebook, är det något du har provat på och hur har det fungerat för dig i så fall?

Visar 6 inlägg - 1 till 6 (av 6 totalt)
5

Du måste vara inloggad för att svara på denna tråd.