Hem > Forum > Ensamhet > Har ni erfarenhet av att bryta med min familj?

Har ni erfarenhet av att bryta med min familj?

Visar 3 inlägg - 1 till 3 (av 3 totalt)
2
 • Jag är inte lik mina föräldrar och mår inte bra med dem. Mamma går till unga kvinnor i min ålder och behandlar dem som döttrar. Dessutom känner jag ingen mening med dem. Har ni erfarenhet av att bryta med sina anhöriga och få andra?

   

   

  Jag har brutit med min mamma i omgångar. Främst för att hon alltid fått mig att känna att jag är en börda för henne och om jag någon gång ber henne om en tjänst så låter hon alltid besvärad, hur lite tjänsten än är. Nu har jag inte pratat med henne på två månader och även om jag saknar henne så är det bättre att vara själv än att ha en familj som gör att man mår dåligt. Nu kan jag ju tillägga att jag är så pass gammal att jag klarar mig utmärkt själv och jag har egna barn att ta hand om så helt ensam är jag ju inte.

  Om din familj får dig att må dåligt, försök prata med dem i första hand. Fungerar det inte så får du helt enkelt bryta upp för din egen skull. Det behöver ju inte vara ett evighets beslut bara att du inte klarar av en relation i dagsläget, framtiden vet man ju inget om. Jag brukar tänka så här ”hade jag accepterat den här behandlingen av en nära vän?”. Om svaret är nej, då hade det inte varit min vän…så är det helt klart en fingervisning på att man tagit mer skit än man ska.

  Att testa att skapa distans är kanske bra. Det behöver väl inte vara särskilt svartvitt eller permanent, mera som en paus. Det är kanske vad jag gör angående mina föräldrar, men det har inte varit så medvetet av mig hittills.

Visar 3 inlägg - 1 till 3 (av 3 totalt)
2

Du måste vara inloggad för att svara på denna tråd.