Hem > Forum > Ensamhet > Funderar på Facebookgrupp.

Funderar på Facebookgrupp.

Visar 9 inlägg - 1 till 9 (av 9 totalt)
8
 • Avatar

  He!j

  Jag funderar på att jag vill skapa en Facebook grupp där man precis som här kan svara skriva 24/7 om det som är svårt. När man mår dåligt. Poängen med gruppen är att det är OK. Att man får lov att skriva om det som är jobbigt utan att någon kommer med plattityder som man hört en miljon gånger. Att när man skriver att man har ångest inte får välmenande råd som ”gå ut och gå”.  Där svåra frågor inte lämnas tysta och den som skrev dem känner sig ännu ensammare, medan en enklare fråga tycks få 25 svar. En skyddad eller hemlig grupp där man inte behöver skydda sina närmaste från sina svarta tankar utan kan uttrycka dem så det lättar inombords. Där det är ok att skriva om döden. Inte så att man får ge tips eller uppmuntra varandra till självmord, men det är OK att skriva om det utan att mötas av 0 svar eller välmenande men intetsägande svar när det hade räckt med ”Jag vet precis hur du känner”.

  Jag menar bara en grupp där människor helt enkelt finns för att lyssna på varandra och ryggar inte även om det du skriver är svartare än svart. Här tas ju inlägg bort om de anses för mörka eller för svåra, vilket lämnar människor att må ännu sämre än de mådde när inte ens hjälpforumet accepterar dem.

  Tyvärr är det ju så att här modereras ju hur du mår. Vad du får lov att berätta och de som svarar modereras. Fast livet modereras inte. Människor mår skit och borde få lov att uttrycka det som de vill.

  Avatar

  Vilken jättebra idé! En sådan grupp skulle betyda mycket för alla oss som lider av psykisk ohälsa i det tysta.

  Avatar

  Jag är också väldigt positiv till en sådan grupp. 🙂

  Det låter som en jättebra idé!

  Avatar

  Har du ansökt att gå med i FB gruppen som heter något i stil med ”Vi med psykisk ohälsa” eller ”vi som kämpar/lever med psykisk ohälsa”? Där skrivs trådar med TW som självmordstankar så att man kan undvika vissa inlägg om det är triggande. Moderatorer där med. Men man får tex skriva om självmordtsankar om man TW märker inläggen. Kanske kan vara nåt?

  Avatar

  Låter som en bra idee!

  Avatar

  Ja! Jag tycker är en bra idee!

  Kunna skriva hjälpa varandra i svåra stunder

  Avatar
  Trådstartaren

  Gruppen är skapad. Tog lite tid men nu finns den. Inga regler förutom att inte vara elaka mot varandra.

  https://facebook.com/groups/suicidtankar

   

  Avatar
  Trådstartaren

  Gruppen är skapad. Tog lite tid men nu finns den. Inga regler förutom att inte vara elaka mot varandra. https://facebook.com/groups/suicidtankar

  Om du vill vara anonym så kan du skapa en ny Facebookidentitet med annat namn annan e-postadress.

Visar 9 inlägg - 1 till 9 (av 9 totalt)
8

Du måste vara inloggad för att svara på denna tråd.