Hem > Forum > Ensamhet > Flyttade – rädd för att ha förlorat mitt liv , någon som känner samma ?

Flyttade – rädd för att ha förlorat mitt liv , någon som känner samma ?

Visar 3 inlägg - 1 till 3 (av 3 totalt)
2
 • Hej!

  För snart ett år sedan tog jag ett beslut att flytta utomlands för att läsa en master på ett annat universitet än var jag tog min kandidat. När jag flyttade dit kändes allt bra i början men sedan blev det värre och värre. Jag trivdes inte med kurserna jag läste, jag jobbade alldeles för mycket vid sidan av och klarade inte av att få de betygen jag ville ha och jag hade inte tid att umgås med någon. Nu , åtta månader senare sitter jag här och kan inte koncentrera mig inför min sista tenta för jag känner mig så brutalt ensam och misslyckad. Det här året som skulle ta mig vidare i min karriär har istället förstört mina chanser att lyckas och det känns dessutom som att jag inte har någon kvar att umgås med för jag inte har haft tid att träffa mina gamla vänner eller nya bekantskaper. Allt detta i kombination med att jag tror att jag har valt fel utbildning har fått mig att känna mig väldigt ensam och orkeslös. Finns det någon därute som känner likadant?

  Känner precis likadant. Jag har funderat på att begå självmord i ett tag nu. Har känt mig så nere på sista tiden. Hoppas du mår bättre snart

  Hej! Vi hör dig. Du måste ha haft det otroligt jobbigt som tänker så bestämt på att ta ditt liv. Trots det skriver du här på forumet, som ju är ett stödforum. Ibland kan det kännas som man inte orkar leva, men om livet var på ett annat sätt, så skulle man kanske det. Hur skulle DU önska att livet var?
  Vi önskar att du testar att ta emot hjälp. Låt oss ge dig ett samtal. Ring eller chatta in till oss på 90101 eller https://chat.mind.se/
  Du är anonym och det samtalet är bara för dig.
  Som du sett i användarvillkoren vill vi inte att den här typen av dialog görs öppet här, både för din och andras skull, eftersom allvaret i det du berättar är stort och kan väcka starka känslor för andra. Vi har en specialiserad del av vår verksamhet just för den som har självmordstankar och där pratar du direkt med en specialutbildad volontär. Du har börjat här och låt det vara utgångspunkten. Kontakta oss och berätta precis det här.
  Självmordstankar är extremt vanligt när man mår dåligt. Det behöver inte vara farligt, men det kan vara farligt att inte berätta om dem.
  Ring eller chatta direkt men oss. Det kan knappast bli värre. Eller kontakta akutpsykvården, om det är lättare för dig. Ge lite tid för något annat att hända.
  Du har ett val. Att besluta dig för att leva kan du göra om och om igen, men beslutar du dig att dö finns ingen återvändo. Döden är oåterkallelig. Hör av dig. Välkommen!

Visar 3 inlägg - 1 till 3 (av 3 totalt)
2

Du måste vara inloggad för att svara på denna tråd.