Hem > Forum > Ensamhet > Ett steg framåt, två steg bakåt

Ett steg framåt, två steg bakåt

Visar 2 inlägg - 1 till 2 (av 2 totalt)
1
 • Sedan barn har jag mer eller mindre spenderat all tid själv. Jag växte upp i ett villaområde och kunde umgås med grannar eller närboende vänner under perioder tills jag blev mätt och ville vara själv igen.

  I skolan varierade det mycket vilka jag umgicks med och hur jag var rent personligt; allt för att passa in.

  Rent akademiskt har uppgifter alltid varit svårt, speciellt när man märker att någon kan göra dem snabbare och bättre än en. Det gör mig galen.

  Har alltid haft ”fördelen” att vara lång (195cm), ett attraktivt utseende och anpassningsbar personlighet. Det har underlättat något extremt för bland annat arbetsintervjuer.

  Jag har rest mycket och testat på olika arbeten samt studier men aldrig kunnat skapa långvariga relationer med människor. Trots det beskriver många mig som socialt begåvad.

  Jag fastnar lätt i mina egna tankar och det gör att jag grubblar över saker hela tiden. Jag har en hatkärlek till detta, men för det mesta är det väldigt jobbigt. Jag känner mig inte bekväm mellan fyra väggar för länge.

  Nu börjar jag närma mig 30 och känner att jag slösat bort hela min ungdom på att oroa mig och att konstant vara ensam (inga långvariga, djupa relationer). Detta får mig att ogilla mig själv, allt jag sagt och allt jag tänker. Litar inte på mig själv över huvud taget.

  Tror en pensionär på hospice har mer livsvilja än mig i många stunder. Hade nästan önskat att jag kunde byta plats med någon där jag mår som sämst. Kunna bara somna in och slippa allt hade varit så skönt.

  Jag stör mig att jag inte undersökt mer om mig själv. Jag stör mig på att jag slutat med alla psykologer jag gått till. Jag stör mig på att mina föräldrar aldrig fattat att jag känt mig ensam merparten av mitt liv. Jag stör mig på att jag skyller på mina föräldrar gällande mig ensamhet. Jag stör mig, och stör mig, att jag knappt kan äta.

  Jag känner mig feg och omogen att jag inte gör något åt detta. Jag klarar inte ens av att starta en chatt med självmordslinjen. Så här är mitt inlägg istället för den som tagit sig tiden.

  Fokusera all din energi på att förändras till det bättre, och inte på att skuldbelägga dig.
  Livet är en skola och vi är alla elever i den.
  Konsten att lära sig att leva på ett meningsfullt sätt är inget som kommer utan ansträngningar och en bestämd vilja. Den som söker skall finna.

  I över 3000 år har otaliga många människor i olika delar av världen studerat vad livet betyder. Olika filosofier, religioner och vetenskap har kommit väldigt långt och tagit fram olika teorier och uppfattningar som vi alla kan ta del av. Som olika verktyg i en verktygslåda finns dessa kunskaper där och bara väntar på att bli använda av oss. Leta så skall du finna de verktygen som passar dig så att du kan förstå både livet, dig själv och din roll i det bättre. Ett liv som känns meningsfullt att leva är fullt möjligt.

  Även om det inte känns så nu finns det fortfarande någon som väntar just på dig och din kärlek, både som vän och som livspartner. Någon som kan värdesätta dig för den personen du är och din stora kärlek och tillgivenhet.
  Tillåt livet börja bli mer än vad det har varit och börja söka efter nya och ljusare vägar framåt. Detta är det första steget mot ett nytt liv. Viljan att förändras och en uppriktig tro att det är möjligt. Våra tankar skapar vår värld.
  Lär dig att älska dig själv och tycka att du är värd mycket. För det är du.
  Det förflutna är död och vi inget kan göra åt det. Nuet däremot står i våra händer. Vi har makt över det. Låt oss lära oss att fokusera på det. Släpp det förflutna och försök förlåta både dig själv för vad som varit och även alla människor som må ha sårat dig på olika sätt. Förlåtelsen gynnar alltid först den som förlåter.
  Tänk på vad som potentiellt fortfarande kan hända i ditt liv om du styr livet i rätt riktning. Du har en enorm makt och kan se till att det blir så.
  Jobba med dig själv. Älska dig själv för den unika och oersättliga varelsen du är. Du är och har alltid varit älskad av Gud och Han vill att du lär dig också att älska dig själv. Hur kan vi på riktigt älska ändra människor utan att först älska oss själva. Jesus var rätt tydlig i sitt budskap.

  Sök all hjälp som du kan få, varje sig det är från olika samhällsinstanser, människor runt omkring dig, här på forum eller andra källor som finns tillgängliga. Glöm dock inte hur väsentligt det är att hjälpa dig själv.
  Ta emot hjälp men glöm inte att utvärdera effekten av den hjälpen som du får. Tappa aldrig tron att det är möjligt att bli bättre. Tankar har en oanade stor påverkan i våra liv. Tiden skapar, förändrar, lindrar och omvandlar allt, utom Gud.
  Arbeta ständigt med dig själv och så småningom kommer du att kunna omvandla mörkret inom dig till ljus, sorg till glädje och tomhet till fullfyllnad. Ett litet ljus är allt som krävs för att bryta den totala mörkret. Många gånger har den rätta vägen funnits så nära oss men vi, medvetet eller omedvetet, tittat bort eller helt enkelt inte sett den, utan sökte efter vägar och svar någon annanstans.
  Sann lycka och välmående är ett inre tillstånd som man bara kan uppnå om man arbetar konstant med sig själv. Lyckan är ingen fysisk plats. Inte heller beroende av social-, karriär-, familj- eller ekonomiskstatus. Lär känna dig själv. Försök förstå vad som händer i din inre väld och i ditt liv. Gör din inre utveckling och förändring till det bättre den nya mening av ditt liv och lyckan ska komma till dig. Det finns så otroligt mycket som du kan förändra i ditt inre och yttre liv, även om det inte alltid känns så. Vi har alla enorma potentialer inom oss själva som bara väntar på att bli upptäckta och utvecklade. Som en frö planterad i bra jord, men utan vatten, sol och omvårdnad för att växa och uppnå sin riktiga potential. När vi plötsligt ser till att uppfylla dessa behov, vecka efter vecka, år efter år, kommer det att växa och slutligen bli ett vackert och fint träd som då belönar vårt hårda arbete med skugga och frukter.

  Rekommenderar starkt en video på Youtube från Dr. Gabor Maté. Denna är en av många andra jättebra videos av honom. Jag hoppas att du kan få något ut av den.

  https://www.youtube.com/watch?v=IoppxgDTzUU&t=2526s&ab_channel=MotivationThrive

  Några andra tankar om livet:

  Livet består av två delar. Ena delen kan vi påverka, vi har makt över, och den andra delen kan vi inte påverka, saknar alltså makt över (även om vi ALLTID har makten att påverka hur dessa påverkar oss inombords). Vi kan påverka mycket genom våra beslut, handlingar, tankar, tro, värderingar, prioriteringar osv.. Däremot finns det mycket som vi inte kan påverka, såsom tiden, när, hur och om vissa händelser inträffar för att endast nämna några.

  Låt oss fokusera på den delen som vi kan påverka. Och det är så otroligt mycket som vi kan påverka. Var kan vi finnas inspiration, mening, syfte och krafter någonstans? Uppenbart finns det mycket i denna värld som många av oss har svårt att relatera till och finna glädje i. Men måste vi begränsa oss till de få vägar som presenteras för oss som de som tar oss till lyckan och framgång? Tänk om de flesta har fel? Tänk om de vägar som verkligen leder till ett harmoniskt, lyckligt och meningsfullt liv går i en helt annan riktning?

  När det gäller den andra delen av livet som vi inte kan påverka, varför inte försöka förstå den, leva i harmoni och samarbeta med den? Kan det vara så att vi missförstått dess påverkan och syfte i våran liv? Där vi ser lidandet, finns kärlek, där vi ser orättvisa finns rättvisa, där vi ser mörkret finns ljus, där vi ser slutet finns en ny början. Att uppnå detta är möjligt och om man bestämmer sig för det öppnas det en helt ny värld framför och inom en själv.

  Efter den mörkaste natten kommer solen alltid upp.

  Allt gott <3

Visar 2 inlägg - 1 till 2 (av 2 totalt)
1

Du måste vara inloggad för att svara på denna tråd.