Hem > Forum > Ensamhet > Ensamheten känns svår

Ensamheten känns svår

Visar 11 inlägg - 1 till 11 (av 11 totalt)
10
 • Har en tråd sedan tidigare. Men mina tankar är tunga. Vill inte ha dom. Hmm är så svårt med dessa tunga tankar. Känner ingen längre. Vill ju leva men tankarna stämmer inte riktigt med det. Hur kan det bli så fel. Vad ska man göra för att komma ur dom. Hur tänker man positivt.  Har mått sämre ett tag. Vad ska jag göra. 😢

  Hur kommer man ur en depression.

  Avatar

  Hej

  Vad är det du tänker? Vad är det som känns tungt? Vad är det som blir fel?

  Att komma ur en depression är att göra saker som du tycker är kul, gör saker som får dig att må bättre och undvik tankar som du mår dåligt av. De kommer inte sluta direkt utan det kommer finnas där. Det är svårt att komma ur men det bästa är att prata med någon om det och försöka få någon annan att förstå hur du tänker och vad du tänker. Vad gillar du att göra? vad vill du göra? Har du några favoritsaker som du brukade göra som du kanske ska göra igen? Saker som gjorde dig lycklig innan allting började kännas tungt? Vad förändrades? Det finns alltid hjälp att få om du vill ha hjälp även om det känns svårt och tungt nu så blir det bättre med tiden. Vi alla känner oss nere perioder men det är då det är viktigt att försöka komma på vad det är som gör att vi tänker som vi gör och försöka hitta de lyckliga och glada stunderna man hade innan det blev jobbigt. Hoppas det löser sig och du hittar roliga saker att göra, jag tror det är nyckeln till att komma ur depressionen!

  Avatar

  Hej Pink Sypopi. Jag har också mått väldigt dåligt. En sak som hjälpte mig var att jag började rita och måla EXAKT som jag kände mig. Jag målade bilder på att jag ville dö och hur mycket jag hatade mina föräldrar för att de övergav mig när jag var liten. Jag målade hur jag kände mig inombords. Det var så klart jobbiga bilder. Men när jag målade och ritade fick jag ur mig mina känslor. Jag gick även i psykoanalys och fick hjälp där, så det var en stor anledning till att jag alls kunde börja må bättre.

  Jag tänker på en textrad ur en Ebba Grönlåt “Må dåligt konstruktivt”.

  Hoppas du mina ord hjälper något.

  Trådstartaren

  Tack för svar. Ja på något sätt få uttrycka det. Det mörka det jobbiga som finns inom mej. Sveken som andra inte riktigt förstår. Det där som har funnits där men jag aldrig har uttryckt. Som bara finns där. Och för mej blir det gråt. Jag tycker om allt konstruktivt.

  Avatar

  Tack för svar. Ja på något sätt få uttrycka det. Det mörka det jobbiga som finns inom mej. Sveken som andra inte riktigt förstår. Det där som har funnits där men jag aldrig har uttryckt. Som bara finns där. Och för mej blir det gråt. Jag tycker om allt konstruktivt.

  Hej, vad är det för svek du varit med om?

  Trådstartaren

  Vår familj hade det väldigt jobbigt för många år sedan. Min dotter mådde väldigt dåligt. Vi fick egentligen ingen hjälp av någon.

  Hon mår bra idag. Men jag blir aldrig samma människa efter det. Min man har väl inte mått så där jättebra heller längre. Jag blev instabil efter det och skör.

  Mycket jobbigt i det förflutna. Har inte hanterat alla situationer så bra.

  Orkar inte själv ta på det längre. Jobbigt bara. Vill inte gå in på det. Hade mått ganska bra länge. Men så hände det mycket i julhelgen som gjorde att jag rasa igen.

  Och ibland känns ensamheten övermäktig bara. Känner en ensamhet som är jättestor. Det är känslan att man bara en börda och saker som jag har lämnat bakom mej där jag fortfarande inte riktigt vet. Svårt jag kan inte riktigt förklara.

  Avatar

  Hej, jag förstår att du har det svårt. Finns det någon som vet vad du varit med om? Din berättelse är inte så konkret. Och det kan ju vara svårt att berätta svåra händelser. Men det finns ju möjlighet att prata fritt men anonymt  här.

  Trådstartaren

  Det stora sveket är att min man var otrogen för många år sedan. Han köpte sex av en prostituerad.  Egentligen var det glömt och förlåtet. Men i innan jul kom han hem och visade att kort på dig själv fotograferad med en strippa. Detta kuliminerade i ett jättebråk. Det väckte många känslor hos mej. Jag kan inte är det riktigt klart och som det är. Litar inte på min man. Även om han säger förlåt hur många gånger som helst är det svårt att lita på honom igen. Jag kan inte hantera det själv . Allt har växt till jättestort. Vi hade problem innan pga att han dricker för mycket. Och när jag inte jag något att göra. Blir tankarna icke hanterbara. Svårt att ge en klar bild.

  Egentligen inte glömt. Hmm här är är den svåra biten att förklara och hålla sig till sanningen. Jag har känt en stress och press om att han vill ha sex. När han har varit full jag han varit ganska så påstridig om sex. Eftersom han har köpt sex så jag har varit orolig att han gör det igen. Så vi har haft sex utan att jag egentligen inte vill. Det är svårt och komplicerat. Men han har inte hotat och han har respekterat mej i mina gränser inom området sex. Svårt för mej. Det här är faktiskt första gången jag skriver eller berättar om hur jag känner om det här. Jag är väldigt stängd och inget jag vill prata om överhuvudtaget. Bara jobbiga tankar och ovisshet.

  Avatar

  Hej, jag förstår att detta är jobbigt för dig. Att ha sex mot sin vilja är inte bra. Men det är tyvärr många människor, både män och kvinnor som har det. Jag har haft det. Låter kanske konstigt att män kan ha sex mot sin vilja.

  Du och din man verkar leva ett liv där gränser är svårt. Ni verkar bägge vara i behov av hjälp. Jag gissar att din man har en trasslig uppväxt bakom sig. Eller? Hur ser din historia ut?

  Trådstartaren

  Ja. Det hade han. Jag hade det bra med min familj. Och överlag hade jag det bra. Men det var någon enstaka situation som var jättejobbigt. Har varit en del grejor som vuxen som har varit jobbiga också. Men det är inte så ofta. Men när man är i depressionen. Kommer man inte ihåg var som har bra. Ansträngde mej länge för att försöka komma ihåg det som var bra.  Men minns är inte så bra längre. Jag tom gått en utredning om mitt minne. Men det är det som har varit jobbigt har tagit överhanden.

  Men jag hade mått bra ganska så länge och det var väldigt synd att han gjorde så. För nu gick jag in i depressionen igen och tankarna är tunga. Blir osäker.  Svårt bara.

  Trådstartaren

  Det var i helgen det var extra svårt. Men försöker ordna upp mitt liv ändå. Det är en del saker som är riktigt bra.  Önskar att jag kunde måla och göra. Jag är kreativ på andra sätt. Så bra att du kunde ta i det mörka. Båda närma det och göra något av det. Och det faktiskt har hjälpt dej.

Visar 11 inlägg - 1 till 11 (av 11 totalt)
10

Du måste vara inloggad för att svara på denna tråd.