Hem > Forum > Ensamhet > Ensamhet, ingen fysisk kontakt

Ensamhet, ingen fysisk kontakt

Visar 5 inlägg - 1 till 5 (av 5 totalt)
4
 • Jag känner mig ganska ensam. Har min familj med mamma, pappa och storebror, men ingen av dem är särskilt sociala. Min bror sitter vid datorn 24/7 och ingen vill prata om livet, känslor eller om någonting över huvudtaget. Själv har jag inga vänner och träffar ingen på fritiden och det kommer nog vara så en tid framöver.

  Hur viktigt är det med fysisk kontakt? Jag har hört att det optimala för hälsan är 8-12 kramar per dag och att behovet av fysisk kontakt kan jämföras med mat och vatten vilket känns lite överdrivet. Kan man må bra utan fysisk kontakt under en längre tid? Jag vet att det säkert är individuellt, men om man inte har någon att krama, vad gör man då? Jag kramar min mamma då och då, men det är ofta jag som tar initiativet och det känns inte alltid naturligt, jag gör det bara för att. Hur har ni det?

  Jag tror inte heller det är bra att gå utan kramar för länge. Jag bor själv och har inte haft någon fysisk kontakt med någon på veckor nu.

  Men det är på grund av Corona. Man kanske utsöndrar en del bra hormoner av att krama en kudde eller något? Har du hund/katt kan du krama den.

  Men annars är mitt tips att värma en värmekudde och krama, då får du värme på köpet. 🙂

  Hej, vad bra att du hittade hit 🙂 Här finns jag och skulle uppskatta om du vill prata med mig. Det där med att man måste kramas 8-12 gånger om dan är våldsamt överdrivet. Det fysiska är inte viktigt, det är känslorna, själen, det mänskliga som är viktigt. Om du tror att det fysiska är viktigt kan du ju krama en docka eller teddybjörn. Nej, ser du, kramen är bara viktig om den uttrycker varma känslor. Krama ingen som inte bryr sig om dig! Det enda som är viktigt i livet är att hitta vänskap och kärlek. Ja, det enda! Du tror kanske att det är viktigt att samla kunskap, få bra betyg, tjäna pengar, känna många och ha mycket umgänge, syssla med mycket och ha det roligt? Tro mig, det betyder inte ett skit. Men om du hittar någon som du älskar och som älskar dig så har du uppnått allt livet kan ge dig. Då lever du varje dag i himmelen. Och du kan skratta åt allt annat, för du struntar i det.

  Varför har du inga vänner? Försök skaffa en. Bjud på dig själv. Prata med någon. Fråga om hon eller han hänger med på något: Hänger du med ut ett tag? Ska vi gå och köpa läsk?

   

  Jag är oxå ensam o utan särskilt mkt kramar osv . Är en fysisk person och jag liiiiider av detta . Min sambo är deprimerad så han sitter i en sur bubbla . Det gör inte att min längtan försvinner .

  Kom gärna till detta forum, för ensamma som söker gemenskap.

  https://discord.gg/UZpWTCU

   

Visar 5 inlägg - 1 till 5 (av 5 totalt)
4

Du måste vara inloggad för att svara på denna tråd.