Hem > Forum > Ensamhet > Ensamhet i skolan

Ensamhet i skolan

Visar 5 inlägg - 1 till 5 (av 5 totalt)
4
 • För flera år sedan, när jag gick i åk 1, så började jag en ny skola. Jag började mitt i en termin vilket gjorde att jag inte riktigt kom in i klassen. Då blev jag ensam, jag var ensam varje rast i ett år. Jag vet att detta inte är en jättelång period, med det blir jobbigare än vad man tror. Detta är ett exempel på att vara ensam, även med människor runt om dig. Jag vill att vi ska kunna prata mer om ensamhet, och hur viktigt det är att det minskar. Ingen mår bra av det, i alla fall inte under en längre period.

  <3 Jag håller med dig. Superviktigt ämne! Fick ont i hjärtat när jag läste det du fått uppleva. Så fruktansvärt det måste varit för dig.

  Tänker på föräldrar också som behöver lära sina barn att inkludera. Lära de att gå fram till de som ser ensamma ut på rasterna och fråga om de vill vara med. Precis som man gör när någon ramlar så frågar man: Gick det bra? Tycker absolut det borde ingå i vanlig barnuppfostran. Tror att de barn som lär sig att skapa gemenskap och inkludera också blir samarbetsvilliga som vuxna och gör samma sak på arbetsplatser.

  Skickar massa kramar

  Håller med dig till 100%. Även jag var ensam mycket under gymnasiet. Varje rast var en pina, för att inte tala om luncherna. Sen dess har jag lovat mig själv att aldrig någonsin lämna någon utanför, för jag vet hur mycket det smärtar. Ett år är en lång tid när man inte har någon att prata med. Hoppas att du har det bättre nu.

   

  Trådstartaren

  Det har satt sina spår, och det har blivit viktigare för en att alla är med, just på grund av att man vet hur det känns. Alla håller med om att man ska låta alla vara med på lärarens genomgång, men få gör det i verkligheten. Viktigt ämne!

  Jag hoppas att du har en vän idag! Du verkar vara en klok själ. Kvalite före kvantitet har jag alltid sagt. Läste nyss en artikel om ensamhet och att det är ett stort problem i världen. I Japan begår fler människor över 60 år små brott så att de hamnar i fängelset och slipper vara ensamma, så sorgligt!  Jag känner igen mig i det du skriver. Kände mig alltid utanför i skolan. Svårt att lita på folk då de ofta berättar saker vidare för att bli/ vara populära. Vi har lärt oss på ett jobbigt sätt men jag säger som er andra alla ska vara med! Tror vi har en viktig roll i samhället vi alla ska vara med och trivas människor 🙂

Visar 5 inlägg - 1 till 5 (av 5 totalt)
4

Du måste vara inloggad för att svara på denna tråd.