Hem > Forum > Ensamhet > Ensamhet

Ensamhet

Visar 7 inlägg - 1 till 7 (av 7 totalt)
6
 • Är sjukpensionär. Mår inte alls bra. Vill tillbaka till arbetslivet. Finns det hjälp att få. Tynger mej mycket tankarna om arbetslöshet och ensamhet. Längtar bort från mitt nuvarande liv.

  Är ny här. Vet inte hur det fungerar. Återstår och ser vad som händer.

  Alltid intressant att höra hur andra människor gör.

   

  Avatar

  Om du fick drömma lite, vad skulle du då vilja syssla med? Och vad är det som stoppar dig från att göra det?

  Kanske kan du inte uppfylla hela din dröm, men kanske går det att ta några steg i rätt riktning? Kanske det går att göra någon förändring som är åt det hållet åtminstone? Med lite kreativt tänkande och lite jävlar anamma så brukar det mesta gå.

  Berätta gärna mer om hur du upplever din vardag och vad du ser som hinder för att uppfylla det du egentligen vill med ditt liv.

  Trådstartaren

  Jo. Fotograf faktiskt. Men som sagt är mest en dröm . Men har anmält mej till en fotokurs. Min vardag skulle behöva ordna lite med hundarna. Som det är ni har vi ingen bra lösning på hur jag ska ha det med hundarna om jag är borta på dagarna. Det som stoppar mej mest är att jag inte riktigt vet vad som händer med ekonomin. Som enda pengar jag har är min sjukersättning. Vet inte riktigt vad jag orkar själv. Det är många år sedan men jag fick en utmattningsdepression.

  Trådstartaren

  Fortsätter på min egen tråd. Det svåra är att veta vad jag kan göra om det finns någon hjälp från samhället att få jobb. Om det finns vad är det för hjälp. Har inte jobbat på länge skulle behöva hjälp när man varit borta ifrån arbetslivets länge.

  Behöver känna mej för. Se vad jag orkar och vad jag klarar av. Är det någon dom har kunskap om hur det fungerar. Tacksam gör svar.

  Trådstartaren

  Fortsätter ytterligare på min egen tråd. Jag känner mej ensam och vill ha någon att prata med. 😦

  Avatar

  Hej jag tror jag förstår hur du känner. Jag har inte själv upplevt just det som du beskriver men min mamma blev sjukskriven pga av utmattning, sen va hon sjukskriven och arbetslös under många år vilket sen ledde till depression och alkoholism. Det var en väldigt tuff period som bara blev värre och värre ett tag, men när min mamma till slut sökte hjälp hos psykolog och för hennes alkoholproblem, blev det sen istället en god spiral. Hon har fått vänner genom AA, började volontärarbeta, och tillslut fick hon ett riktigt jobb och mår mycket bättre. Jag vet att det aldrig är samma för alla och går inte att jämföra människors olika situationer men småsten kan leda till stora förändringar.

  Jag själv är i en helt annan situation av ensamhet, där jag längtar efter att träffa någon och skaffa familj, det är svårt för jag Kan inte bara gå ut o ”skaffa det”, men jag försöker göra små saker för att jag ska må bra och kanske komma närmare det jag drömmer om.

  Trådstartaren

  Ja arbetslöshet och ensamhet är tufft. Vad skönt att din mamma kom ur ifrån det. Jag är gift och har tre vuxna barn. Har kontakt med dom så gott som dagligen. Så det är bra. Men i mellanåt blir tankarna väldigt starka just att jag är arbetslös. Min man har varit illa ute när det gäller alkoholen. Just nu är det en förbättring som jag hoppas ska hålla i sig. Hitta kärleken är inte riktigt lätt. Önska jag hade något bra råd men tyvärr har jag inte det. Jag tror sånt kommer när man minst anar det  och man inte söker det. Tack för svar. Kram

Visar 7 inlägg - 1 till 7 (av 7 totalt)
6

Du måste vara inloggad för att svara på denna tråd.